Plaatsing C2000 zendmast sportpark de Bosk.

Maart 5, 2013

Eerder werden er al voorbereidingen getroffen om de zendmast te plaatsen, zo werden eerder al rijplaten aangelegd vanaf de hoofdingang van het sportpark tot helemaal achterin bij de korfbalkantine van KV Harkema.

lees verder »

Diverse bomen gerooid in Harkema.

Maart 4, 2013

In opdracht van de gemeente Achtkarspelen is het bedrijf Kloosterman Sietzema begonnen met het rooien van bomen in Harkema.

lees verder »

OBS 't Holdersnêst bezoekt Barkmeijer Stroobos

Maart 1, 2013

De leerlingen van groep 8 van basisschool OBS ’t Holdersnêst uit Harkema zijn dinsdagmiddag naar Stroobos geweest om een bezoek te brengen aan scheepswerf Barkmeijer. De klas was er in november 2012 al eerder geweest. Toen werd het schip de Polaris te water gelaten.

lees verder »

Nieuwbouw Gezondheidscentrum en 12 appartementen in Harkema.

Maart 1, 2013

Bestuur en directie van de Friese Wouden hebben eind december 2012 hun handtekening onder het huurcontract van de 12 appartementen in Harkema gezet. Daarmee kan Vastbouw gaan starten met de realisatie van de nieuwbouw van het gezondheidscentrum en appartementen.

lees verder »

Sanering Swartfliet van start. (fotoverslag)

Februari 21, 2013

In opdracht van de Provincie Fryslân is gestart met de sanering van de Poel Swartfliet in Harkema. Vanaf de reitsmastrjitte is er een verbinding aangelegd voor het benodigde materieel. Vandaag zijn de rijplaten aangebracht.

lees verder »

't Ierappelmantsje vernieuwd!

Februari 20, 2013

Sinds vorige week is het Ierappelmantsje vernieuwd, een prachtig mooi en gezellig pittoresk winkeltje aan de Warmoltsstrjitte. Na een fikse verbouwing van het oude winkeltje staan Martje en Dita Stienstra voor u klaar met eerlijke verse groenten en fruit.

lees verder »

Extra voorstelling "Bankgeheim" - Woensdag 27 februari

Februari 19, 2013

Er zijn een paar of helemaal geen kaarten meer voor de voorstellingen van 23 februari en 2 maart. Daarom is er een extra voorstelling op:

Woensdag 27 februari in "De Boemerang"

Aanvang: 20:00 uur

Kaarten à € 5,00 pp in de voorverkoop bij het Postwinkeltje. De dag van de voorstelling alleen verkrijgbaar aan de kassa.

lees verder »

Sparta Nijkerk - Harkemase Boys (2-2)

Februari 17, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een punt gepakt bij Sparta Nijkerk. Beide teams hadden genoeg kansen op de overwinning, maar over de hele wedstrijd was de uitslag van 2-2 terecht. Harkemase Boys kwam vroeg op achterstand, maar vocht zich daarna in de eerste helft knap terug. Na rust hadden de Boys mogelijkheden om het duel te beslissen. Dat gebeurde niet en de thuisploeg kwam op gelijke hoogte. Daarna zette Sparta Nijkerk nog druk, maar Harkemase Boys nam een verdiend punt mee terug naar Harkema.

lees verder »

Harkjemar presenteert: Bankgeheim

Februari 15, 2013

Wij staan aan de vooravond van de waarheid. Er is behoorlijk wat afgezweet en het heeft heel wat inspanning gekost. Op 23 februari en 2 maart a.s. is het zover, dan zijn wij van plan om iedereen een hele mooie avond te bezorgen.

lees verder »

Uitnodiging voor huiseigenaren in Harkema.

Februari 14, 2013

Uitnodiging voor mensen met een particuliere woning van voor 1985! Duorsum Dwaande mei wenjen in Harkema Achtkarspelen steek(t) energie in besparen!

Een goed geïsoleerde woning wordt comfortabeler en stijgt in waarde, terwijl de woonlasten dalen. Dat is prettig voor uzelf, maar ook voor het milieu. Het is echter vaak lastig om uit te zoeken bij wie u waarvoor terecht kunt, wat de beste maatregelen zijn en wat het uiteindelijk gaat kosten.

lees verder »

Het gaat goed met DeHarkema.nl

Februari 14, 2013

Sinds de start in Oktober 2011 gaat het erg goed met de bekendheid van onze website www.deharkema.nl via onze Twitter en Facebook account verspreiden wij effectief de geplaatste informatie verder dan alleen via onze website. Hiermee hebben wij een enorm bereik in Harkema maar ook in de wijde omtrek.

lees verder »

Opening nieuwe Poiesz supermarkt.

Februari 13, 2013


In het nieuwe centrumplan van Harkema werd vandaag de nieuwe Poiesz supermarkt feestelijk geopend. Naast het bijgaande filmpje zijn er ook foto's beschikbaar.

lees verder »