Gezellig druk op Themapark de Spitkeet.

April 7, 2013

Mooi weer hét ingrediënt om dichtbij huis even lekker met de kinderen uit te waaien, óók zondag was het weer gezellig druk op Themapark de Spitkeet en konden de kinderen zich heerlijk uitleven op de nieuwe, nét geplaatste speeltoestellen.

lees verder »

HARKEMA-OPEINDE pakt 3 punten.

April 7, 2013

Na 75 minuten voetbal leek er voor M.K.V. 29 geen vuiltje aan de lucht omdat het behoudens de eerste tien minuten de wedstrijd volledig onder controle had en op dat moment een terechte 0 – 2 voorsprong koesterde. Twee wissels aan Harkema-Opeinde kant waar de ietwat statisch spelende Blend Barzingi en Erwin de Wind werden vervangen door twee snelle jongemannen deden de wedstrijd finaal kantelen. De deze dag 20 jaar wordende Sander Hoogeveen , lange tijd geblesseerd geweest en A junior Fokko Spinder waren de vervangers.

lees verder »

Wedstrijdverslag Harkemase Boys - HZVV

April 6, 2013

HARKEMA - Harkemase Boys heeft thuis een dure nederlaag geleden tegen HZVV. De bezoekers wonnen met 0-1 en namen de drie punten mee naar Hoogeveen. De overwinning voor HZVV was terecht. Harkemase Boys had wel meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. HZVV daarentegen had al eerder kunnen scoren, maar een doelpunt van Maurice Mulderij in de 78e minuut was genoeg voor de bezoekers.

lees verder »

Feestweek Harkema 2013: 'Wy ha d’r sin oan!'.

April 4, 2013

Hier en daar is het nieuws misschien al doorgesijpeld: maar hierbij de officiële mededeling dat de feestweek Harkema gepland staat voor dinsdag 28 mei t/m zondag 2 juni.

lees verder »

Opening kippenhok op Themapark de Spitkeet.

April 3, 2013

De ontwikkelingen op het themapark staan niet stil. In 2012 is het baarhuisje bij het armenkerkhof gerealiseerd en is tevens gestart met de bouw van een kippenhok. Vanavond was de officiële opening en ingebruikname van het nieuwe piekkehok. Vroeger werden kippenhokken omgebouwd tot bewoning. De bouw is geheel in stijl en karakter van het openluchtmuseum.

lees verder »

De kermis draait weer op de Harkema...

April 3, 2013

Vanaf vandaag woensdag 3 April draait de kermis weer op volle toeren in Harkema. Dit keer vanaf de nieuwe locatie aan het Ds. Tiesingaplein. Voorheen werd de kermis altijd aan de Bouw Harkemastrjitte / Nijbuorren gehouden, dit is natuurlijk niet meer mogelijk aangezien hier het nieuwe centrumplan wordt gesitueerd.

lees verder »

Uitnodiging FIT-Wandeltest 2013

April 2, 2013

Hoe fit bent u? Bent u ook benieuwd naar uw conditie? Wilt u weten hoeveel u aankunt, zodat u niet te hard van stapel loopt? Doe dan de wandeltest en krijg een op maat gesneden advies. Een gezondheidscheck en een voedingsadvies zijn ook mogelijk. Geheel vrijblijvend en onder professionele begeleiding van verpleegkundigen en een arts.

lees verder »

Opening themapark De Spitkeet met paaseieren zoeken...

April 1, 2013

Themapark De Spitkeet in Harkema heeft paasmaandag een uiterst succesvolle opening van het seizoen beleefd. Maar liefst een kleine duizend bezoekers kwamen een kijkje nemen in het openluchtmuseum aan de Betonwei. Dit hebben we nog nooit meegemaakt, aldus het bestuur van De Spitkeet. Normaal gesproken zijn er op de openingsdag tussen de vijf- en zeshonderd gasten. ,,En daarmee zijn we al uiterst tevreden.”

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - ACV (2-3)

April 1, 2013

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Harkemase Boys maandag met 2-3 verloren van ACV. In de eerste helft was Harkemase Boys veel beter. Door een strafschop op slag van rust bleef ACV wel in de wedstrijd. Na rust speelde ACV beter en twintig minuten voor tijd kwamen de gasten langszij. In de blessuretijd bezorgde Robin Mulder ACV zelfs drie punten en bovendien de periodetitel.

lees verder »

Zure nederlaag voor Harkema Opeinde in Oerterp

Maart 31, 2013

Een doelpunt van Benjamin Faas in de laatste minuut zorgde er voor dat Harkema Opeinde zondagmiddag in Oerterp een verdiend punt door de neus werd geboord. De derby was niet altijd even goed, maar voortdurend vermakelijk. Lang stond er in de tweede helft een 2-2 tussenstand op het scorebord. De wedstrijd kon beide kanten uit vallen, maar uiteindelijk was het dus Oerterp dat met de zege aan de haal ging.

lees verder »

Staphorst - Harkemase Boys (3-0)

Maart 31, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren van Staphorst. Op sportpark Het Noorderslag was de thuisploeg beter en een overwinning voor Harkemase Boys zat er de hele wedstrijd niet in. Oud-Harkemase Boys-speler Ewald Koster kopte Staphorst al binnen 10 minuten op voorsprong. Roy Stroeve verdubbelde de score en uit een vrije trap bepaalde Rob Mijnheer de eindstand.

lees verder »

Paaseieren zoeken bij ‘t Holdersnest.

Maart 28, 2013

De kinderen hadden het er vandaag maar druk mee. Een heuse paashaas had tientallen eieren verstopt op het schoolplein van openbare basisschool ’t Holdersnest.

lees verder »