Terugblik dodenherdenking in Harkema

Mei 6, 2019
Kranslegging door Femke en Emma

Op 4 mei heeft in Harkema met medewerking van leerlingen van it Holdersnest, it Heideblomke en leden van het Korps nationale reserve een stille tocht en kranslegging plaats gevonden.

lees verder »

Meiden van Heideruters weer in de prijzen

Mei 6, 2019
Ciska Bakker en Sterloin

Ciska Bakker was met haar pony Sterloin op concours in Vrouwenparochie. In de klasse B reed deze combinatie naar twee keer de 1e prijs. De jury beloonde de parcoursen met 85 en 87,5 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Harkema-Opeinde naar doelpuntloze remise in Marrum

Mei 6, 2019
Marrum - Harkema-Opeinde

Harkema-Opeinde heeft zich geen weg weten te vinden langs hekkensluiter Marrum. In een niet al te hoogstaand duel wist geen van beide teams het net te vinden. Met het behaalde punt toonde de thuisploeg zich het meest tevreden. Harkema dicteerde met name in de eerste helft lange tijd het spel. Gezien het overwicht had er toen minstens eenmaal gedoelpunt moeten worden. Na de pauze was het spel bij de gasten beduidend minder. Harkema bleef de bovenliggende partij maar creëerde geen uitgespeelde kansen meer. Omdat de tactiek van Marrum - toeslaan uit de counter - ook geen vruchten afwierp kwam er zo een logische 0-0 score in de boeken.

lees verder »

Dodenherdenking in Harkema

Mei 3, 2019
Dodenherdenking

Morgen is het 4 mei en vindt de nationale dodenherdenking plaats. Uiteraard herdenken wij ook in Harkema door middel van een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Warmoltstrjitte. Hier herdenken we alle burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
De stille tocht vertrekt vanaf de sporthal de Fugelkamp om 19.45 uur naar het monument.

lees verder »

Trainer Tieme Klompe stopt per direct bij Harkemase Boys

April 30, 2019
Tieme Klompe

Tieme Klompe stopt per direct als trainer van Harkemase Boys. "Het is een intensief jaar geweest en de tank is leeg", zegt Klompe, die aan zijn eerste seizoen op De Bosk bezig was.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op Mazeppa concours in Tolbert

April 30, 2019
Jayda Kailola en Temptation

Jayda Kailola reed met Temptation naar de 2e en de 5e prijs in het L springen. Met haar andere pony Legends Blue reed ze ook nog naar de 3e prijs in dezelfde klasse.

lees verder »

Heideruters blijven winnen

April 15, 2019
Linda Veenstra en Hannie D

Afgelopen donderdag reed Linda Veenstra met haar paard Hannie D een dressuurwedstrijd bij stal Paula de Jong. Ze pakte de tweede prijs in de klasse L1. De jury beloonde haar proeven met 187 en 194 punten.

lees verder »

Harkema-Opeinde wint weer

April 15, 2019
Harkema-Opeinde - SC Franeker

Harkema-Opeinde heeft de goede reeks waaraan het bezig is een prima vervolg gegeven. De thuiswedstrijd tegen SC Franeker eindigde in een 2-1 overwinning. Hiermee werden de Harekieten rijkelijk bedeeld. De groengelen voetbalden een matige partij. Geen moment kwamen de ze in de buurt van het niveau dat een week eerder tegen AVC werd behaald. Omdat het uiteindelijk vooral om de punten draait in deze fase van het seizoen, was er niemand aan thuiszijde die hier om maalde.

lees verder »

Koningsspelen 2019 scholen bij Spitkeet

April 15, 2019
Koningsspelen

Afgelopen vrijdag was het zover…. De koningsspelen 2019 vonden plaats in Harkema op het terrein van de Spitkeet. Alle leerlingen van CBS De Wynroas en OBS ´t Holdersnest hebben samen gesport.

lees verder »

Heideruters weer succesvol met veel prijzen

April 9, 2019
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Afgelopen weekend waren Psv De Heideruiters weer van de partij op verschillende concoursen.

lees verder »

Kickboksgala in Harkema

April 6, 2019
Kickboksgala

Op 13 april vindt in The Gym Harkema een heus kickboksgala plaats! Het belooft een spectaculaire dag te worden, met o.a. onze eigen dorpsgenoot, MMA vechter Richard Algra. Zo vechten ook C-klasse vechter Jeffrey Smith, jeugdleden en veel nieuwelingen.

lees verder »

Harkemase Boys organisteert open voetbalschool

April 5, 2019
Open voetbalschool

Op vrijdag 12 april organiseert Harkemase Boys een Open Voetbalschool waarbij alle spelers in de leeftijdscategorieën van JO9 t/m JO13 welkom zijn. Harkemase Boys wil daarmee de mogelijkheden onderzoeken voor een laagdrempelige regionale voetbalschool in en rondom Harkema.

lees verder »