Traditionele rommelmarkt op 31 Augustus

Augustus 20, 2019
Rommelmarkt Harkema

De oergezellige en populaire rommelmarkt op De Stuken en Kammingastrjitte staat weer voor de deur! Deze rommelmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 31 augustus en wordt georganiseerd door BV Trye yn ien.

lees verder »

Teake Spinder en Luts Kooistra 60 jaar getrouwd

Augustus 6, 2019
Teake Spinder en Luts Kooistra

Vandaag is het 60 jaar geleden dat Teake Spinder en Luts Kooistra in het huwelijksbootje stapten. Teake en Luts zijn woonachtig aan de Singel. De trouwfoto is aangeleverd door dochter Pietsje Spinder.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Tolbert

Juni 24, 2019
Joke Bakker en Ella´s Choice

Donderdag was er een springwedstrijd in de HJC manege in Tolbert. Dineke Veenstra reed met Double Trouble naar een 1e prijs in de klasse L.

lees verder »

Kampioenen gezocht

Juni 5, 2019
Kampioenen gezocht

Nu de meeste (sport)competities zijn afgerond, is een sportdorp als Harkema natuurlijk weer veel kampioenen rijker! Wij van de Harkemaster Courant laten dat graag zien in onze krant.

lees verder »

Harkema rijk vertegenwoordigd op grasbaanraces in Opende

Juni 4, 2019
Deelnemers grasbaanraces

Tijdens de grasbaanraces in Opende die op 21 en 22 juni plaatsvinden, starten er maar liefst zeven Harekieten.

lees verder »

Heideruters doen het goed bij tropische temperaturen

Juni 3, 2019
Dineke Veenstra en Double Trouble

Afgelopen weekend werden er verschillende wedstrijden verreden door leden van Psv De Heideruiters.
Lammert van der Veen wint met Cabalero een 2e prijs op het NK sgw voor veteranen in Renswoude.

lees verder »

Harkema-Opeinde velt Niekerk en gaat naar finale

Juni 3, 2019
Niekerk - Harkema-Opeinde

Voor de tweede week op rij fungeerde Harkema-Opeinde als beul. Nadat vorige week VCR de vijfde klasse in werd geduwd, werd zaterdagmiddag Niekerk richting de vierde klasse gedirigeerd. De Heidemannen wonnen de halve finale van de play-offs in het Groningse met 2-3. Hoewel deze score pas na verlenging tot stand kwam, kreeg het duel hiermee de winnaar die het verdiende. Harkema toonde over het geheel meer de wil om te winnen. Het keurkorps van trainer Willem Schokker maakt zich nu op voor de finale om promotie - op nader te bepalen locatie - tegen Helpman.

lees verder »

Anjeractie Prins Bernhard Cultuurfonds

Mei 20, 2019
Prins Bernhard Cultuurfonds

Deze week, van 19 t/m 25 mei, vindt de jaarlijkse anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds plaats. Deze wordt in Harkema ook dit jaar in samenwerking met Brassband 't Heideblomke georganiseerd.
De leden van de brassband zullen langs komen om te collecteren. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het stukje muziekcultuur van Harkema en de rest zal worden verdeeld over verschillende culturele projecten in en rondom Harkema. ´t Heideblomke wil iedereen alvast bij voorbaat danken voor hun bijdrage!

lees verder »

Harkema-Opeinde laat zege glippen in Burdaard

Mei 19, 2019
Birdaard - Harkema-Opeinde

De wedstrijd Birdaard-Harkema Opeinde leek aanvankelijk louter verliezers op te leveren. Dankzij het 3-3 gelijke spel zag koploper Birdaard drie ploegen langszij komen. De titel is plots heel ver weg voor de Burdaarders. De bezoekers leken met het punt eveneens weinig op te schieten. Toen het nieuws binnenkwam dat Foarút in Rottevalle had verloren, veranderde de waarde van dat behaalde punt op slag. Met nog één speelronde voor de boeg is de ploeg van trainer Willem Schokker de belangrijkste gegadigde voor het behalen van de derde periodetitel.

lees verder »

Heideruters doen het goed op verschillende concoursen

Mei 13, 2019
Joke Bakker en Hugten´s Hurricane

Cristina van der Tuin wint met Highflyer een 1e prijs in de klasse L op cc in Tolbert. Later op de avond winnen ze ook nog een 1e prijs in de klasse M.
Zaterdag is deze combinatie ook op cc in Harich waar ze naar twee 4e prijzen rijden in de klasse M.

lees verder »

Harkema-Opeinde drukt Kootstertille dieper in zorgen

Mei 12, 2019
Harkema-Opeinde - Kootstertille

Op papier kreeg de wedstrijd Harkema Opeinde-Kootstertille zaterdagmiddag een logische uitslag. De al wekenlang ongeslagen thuisploeg klopte de tegen degradatie vechtende streekgenoot met 2-1. De praktijk op De Bosk gaf een ander beeld weer dan de papieren versie. Kootstertille voetbalde gemakkelijker en had over het geheel de betere kansen. De Tilsters verkeren in de hoek waar de klappen vallen en dan krijg je meestal niet waar je recht op hebt. Harkema-Opeinde kan hier over meepraten. Ook "De Heide" bivakkeerde dit seizoen lang in dat schuitje. De laatste weken zien de groengelen de andere kant van de medaille. Zo ook tegen Kootstertille. De slechtste wedstrijd van het seizoen leverde zo zowaar drie punten op.

lees verder »

Koffieconcert Spitkeet

Mei 10, 2019
Koffieconcert

Op zondag 19 mei geven “Muziekvereniging uit Vriendschap” uit Opende en het koor “Noaten op è Sang” uit Surhuisterveen een concert op het park van de Spitkeet in Harkema.

lees verder »