Harkema-Opeinde klopt Kootstertille in prachtig voetbalgevecht

November 17, 2019
Harkema-Opeinde - Kootstertille

De wedstrijd tussen Harkema Opeinde-Kootstertille mondde zaterdagmiddag uit in een duel dat alle kenmerken had die een derby typeren: hoogstaand voetbal was er niet veel te bespeuren, de spanning en inzet vergoedde veel. De streekgenoten maakten er een prachtig voetbalgevecht van. In een open wedstrijd trokken de Harekieten met 2-1 aan het langste eind. Niet omdat de "De Heide" veel beter voetbalde of meer kansen kreeg dan de Tilsters. Het was de over-mijn-lijk-mentaliteit die doorslaggevend was. Door voor elke grasspriet te vechten en de ziel en zaligheid in elk duel te leggen, hielden de groengelen de punten in eigen huis.

lees verder »

Lieve dorpsgenoten

November 12, 2019
Intocht Sinterklaas

Langs deze weg wil de Sint jullie allen alvast verblijden,
want hij zal op 22 november Harkema weer binnen komen rijden.
De intocht zal beginnen op het Harkemaster feestterrein,
maar wat erna gebeurt blijft nog even geheim.
In de volgende Harkemaster Courant laat hij vast wat meer weten,
zodat niemand het zal vergeten.

lees verder »

Ondertussen aan het Dominee Tiesingaplein

November 11, 2019
Nieuwbouw  Dominee Tiesingaplein lees verder »

Heideruters winnen 5 eerste prijzen in Zwaagwesteinde

November 10, 2019
Rianne van der Tuin en Kahlua

Afgelopen week werd in Zwaagwesteinde het jaarlijks terugkerende evenement Indoor Zwaagwesteinde verreden.

lees verder »

Harkema-Opeinde en FC Birdaard remiseren alweer

November 10, 2019
FC Birdaard - Harkema-Opeinde

Voor de derde keer in een jaar tijd heeft een duel tussen Harkema-Opeinde en FC Birdaard geen winnaar opgeleverd. Net als bij de voorgaande twee ontmoetingen, was Harkema-Opeinde het minst tevreden met de puntendeling. Het krachtsverschil was niet groot. Toch brachten de Harekieten over het geheel het verzorgdere veldspel. Ook de kansenbalans sloeg in het voordeel van de groengelen uit. Waar scoren vorige week van een leien dakje ging, lukte dat in Birdaard niet. Omdat de Harkemaster defensie nauwelijks iets weggaf, volgde er een logische 0-0.

lees verder »

Bazaar PKN Gemeente op zaterdag 2 November

Oktober 21, 2019
Bazaar

Op zaterdag 2 november vindt vanaf 09.00 uur in De Rank weer de jaarlijkse bazaar van de PKN gemeente plaats.
Het belooft weer een groot feest te worden: diverse spelletjes, een ruim aanbod van leuke spullen, en heel veel keus uit goede en mooie boeken.

lees verder »

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Oktober 21, 2019
Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Op 2 november vindt er achter in de VGKN kerk weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs start om 10.00 en duurt tot en met 13.00 uur. Wie nog mooie kinderkleding heeft in de maten 62 tot en met 164 en/of speelgoed en dit graag verkocht/gedoneerd ziet, kan contact opnemen via kledingbeurs.harkema@outlook.com of via facebook of instagram.

lees verder »

Stormloop verwacht op kaarten bekerclash

Oktober 12, 2019
Kaartverkoop Harkemase Boys - FC Groningen

De voorbereidingen voor het bekertreffen tussen Harkemase Boys en FC Groningen zijn in volle gang. De wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker wordt op woensdag 30 oktober 2019 om 19:45 uur gespeeld op sportpark De Bosk in Harkema.

lees verder »

Harkema-Opeinde wint tweede prijs meku proline toernooi

Augustus 26, 2019
Winnaar VVT

Het 23ste Harkemaster regiotoernooi - dit jaar opnieuw gesponsord door Meku Proline - is gewonnen door VVT. Nadat het elftal uit Twijzelerheide in de groepsfase vakkundig af had gerekend met Houtigehage en Suameer, klopte het in de finale ook gastheer en favoriet Harkema-Opeinde met 2-0. Hoewel deze uitslag op papier enigszins verrassend was te noemen, kreeg het toernooi met deze uitkomst de winnaar die het verdiende. VVT was over de gehele middag de meest constante ploeg en lijkt ten opzichte van het vorige jaar een heel aardige kwaliteitsimpuls te hebben ondergaan.

lees verder »

Heideruters nemen meerdere prijzen mee naar Harkema

Augustus 26, 2019
Joke Bakker en Hurricane

Afgelopen week was er een meerdaags concours bij de HJC manege Outdoor Tolbert 2019.vDinsdag was het de beurt aan de pony´s.

lees verder »

Morgen, zaterdag 24 aug. Wielerronde Harkema

Augustus 23, 2019
Nieuwe route

Ronde van Harkema uitgebreid!

De Ronde van Harkema wordt verreden op zaterdag 24 augustus en is uitgebreid met een wedstrijd voor vrouwen. De ronde heeft dit jaar een compleet nieuw parcours.

lees verder »

Aankomende Zaterdag regiotoernooi bij Harkema Opeinde

Augustus 22, 2019

De voetbalschoenen zijn door de meeste voetballers weer uit het vet gehaald. De voorbereiding is weer begonnen. Dat betekent dat het zaterdag alweer tijd is voor het Harkemaster regiotoernooi, dit jaar voor de 23ste keer georganiseerd en voor het vijfde en laatste jaar gesponsord door Meku Proline. Net als de voorgaande vijf jaren heeft het deelnemersveld een sterk ´Wâldsk´ karakter. Alle vijf bezoekende teams hoeven hooguit 10 kilometer te reizen om in Harkema te komen.

lees verder »