Stormloop verwacht op kaarten bekerclash

Oktober 12, 2019
Kaartverkoop Harkemase Boys - FC Groningen

De voorbereidingen voor het bekertreffen tussen Harkemase Boys en FC Groningen zijn in volle gang. De wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker wordt op woensdag 30 oktober 2019 om 19:45 uur gespeeld op sportpark De Bosk in Harkema.

lees verder »

Harkema-Opeinde wint tweede prijs meku proline toernooi

Augustus 26, 2019
Winnaar VVT

Het 23ste Harkemaster regiotoernooi - dit jaar opnieuw gesponsord door Meku Proline - is gewonnen door VVT. Nadat het elftal uit Twijzelerheide in de groepsfase vakkundig af had gerekend met Houtigehage en Suameer, klopte het in de finale ook gastheer en favoriet Harkema-Opeinde met 2-0. Hoewel deze uitslag op papier enigszins verrassend was te noemen, kreeg het toernooi met deze uitkomst de winnaar die het verdiende. VVT was over de gehele middag de meest constante ploeg en lijkt ten opzichte van het vorige jaar een heel aardige kwaliteitsimpuls te hebben ondergaan.

lees verder »

Heideruters nemen meerdere prijzen mee naar Harkema

Augustus 26, 2019
Joke Bakker en Hurricane

Afgelopen week was er een meerdaags concours bij de HJC manege Outdoor Tolbert 2019.vDinsdag was het de beurt aan de pony´s.

lees verder »

Morgen, zaterdag 24 aug. Wielerronde Harkema

Augustus 23, 2019
Nieuwe route

Ronde van Harkema uitgebreid!

De Ronde van Harkema wordt verreden op zaterdag 24 augustus en is uitgebreid met een wedstrijd voor vrouwen. De ronde heeft dit jaar een compleet nieuw parcours.

lees verder »

Aankomende Zaterdag regiotoernooi bij Harkema Opeinde

Augustus 22, 2019

De voetbalschoenen zijn door de meeste voetballers weer uit het vet gehaald. De voorbereiding is weer begonnen. Dat betekent dat het zaterdag alweer tijd is voor het Harkemaster regiotoernooi, dit jaar voor de 23ste keer georganiseerd en voor het vijfde en laatste jaar gesponsord door Meku Proline. Net als de voorgaande vijf jaren heeft het deelnemersveld een sterk ´Wâldsk´ karakter. Alle vijf bezoekende teams hoeven hooguit 10 kilometer te reizen om in Harkema te komen.

lees verder »

Traditionele rommelmarkt op 31 Augustus

Augustus 20, 2019
Rommelmarkt Harkema

De oergezellige en populaire rommelmarkt op De Stuken en Kammingastrjitte staat weer voor de deur! Deze rommelmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 31 augustus en wordt georganiseerd door BV Trye yn ien.

lees verder »

Teake Spinder en Luts Kooistra 60 jaar getrouwd

Augustus 6, 2019
Teake Spinder en Luts Kooistra

Vandaag is het 60 jaar geleden dat Teake Spinder en Luts Kooistra in het huwelijksbootje stapten. Teake en Luts zijn woonachtig aan de Singel. De trouwfoto is aangeleverd door dochter Pietsje Spinder.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Tolbert

Juni 24, 2019
Joke Bakker en Ella´s Choice

Donderdag was er een springwedstrijd in de HJC manege in Tolbert. Dineke Veenstra reed met Double Trouble naar een 1e prijs in de klasse L.

lees verder »

Kampioenen gezocht

Juni 5, 2019
Kampioenen gezocht

Nu de meeste (sport)competities zijn afgerond, is een sportdorp als Harkema natuurlijk weer veel kampioenen rijker! Wij van de Harkemaster Courant laten dat graag zien in onze krant.

lees verder »

Harkema rijk vertegenwoordigd op grasbaanraces in Opende

Juni 4, 2019
Deelnemers grasbaanraces

Tijdens de grasbaanraces in Opende die op 21 en 22 juni plaatsvinden, starten er maar liefst zeven Harekieten.

lees verder »

Heideruters doen het goed bij tropische temperaturen

Juni 3, 2019
Dineke Veenstra en Double Trouble

Afgelopen weekend werden er verschillende wedstrijden verreden door leden van Psv De Heideruiters.
Lammert van der Veen wint met Cabalero een 2e prijs op het NK sgw voor veteranen in Renswoude.

lees verder »

Harkema-Opeinde velt Niekerk en gaat naar finale

Juni 3, 2019
Niekerk - Harkema-Opeinde

Voor de tweede week op rij fungeerde Harkema-Opeinde als beul. Nadat vorige week VCR de vijfde klasse in werd geduwd, werd zaterdagmiddag Niekerk richting de vierde klasse gedirigeerd. De Heidemannen wonnen de halve finale van de play-offs in het Groningse met 2-3. Hoewel deze score pas na verlenging tot stand kwam, kreeg het duel hiermee de winnaar die het verdiende. Harkema toonde over het geheel meer de wil om te winnen. Het keurkorps van trainer Willem Schokker maakt zich nu op voor de finale om promotie - op nader te bepalen locatie - tegen Helpman.

lees verder »