Anjeractie Prins Bernhard Cultuurfonds

Mei 20, 2019
Prins Bernhard Cultuurfonds

Deze week, van 19 t/m 25 mei, vindt de jaarlijkse anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds plaats. Deze wordt in Harkema ook dit jaar in samenwerking met Brassband 't Heideblomke georganiseerd.
De leden van de brassband zullen langs komen om te collecteren. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het stukje muziekcultuur van Harkema en de rest zal worden verdeeld over verschillende culturele projecten in en rondom Harkema. ´t Heideblomke wil iedereen alvast bij voorbaat danken voor hun bijdrage!

lees verder »

Harkema-Opeinde laat zege glippen in Burdaard

Mei 19, 2019
Birdaard - Harkema-Opeinde

De wedstrijd Birdaard-Harkema Opeinde leek aanvankelijk louter verliezers op te leveren. Dankzij het 3-3 gelijke spel zag koploper Birdaard drie ploegen langszij komen. De titel is plots heel ver weg voor de Burdaarders. De bezoekers leken met het punt eveneens weinig op te schieten. Toen het nieuws binnenkwam dat Foarút in Rottevalle had verloren, veranderde de waarde van dat behaalde punt op slag. Met nog één speelronde voor de boeg is de ploeg van trainer Willem Schokker de belangrijkste gegadigde voor het behalen van de derde periodetitel.

lees verder »

Heideruters doen het goed op verschillende concoursen

Mei 13, 2019
Joke Bakker en Hugten´s Hurricane

Cristina van der Tuin wint met Highflyer een 1e prijs in de klasse L op cc in Tolbert. Later op de avond winnen ze ook nog een 1e prijs in de klasse M.
Zaterdag is deze combinatie ook op cc in Harich waar ze naar twee 4e prijzen rijden in de klasse M.

lees verder »

Harkema-Opeinde drukt Kootstertille dieper in zorgen

Mei 12, 2019
Harkema-Opeinde - Kootstertille

Op papier kreeg de wedstrijd Harkema Opeinde-Kootstertille zaterdagmiddag een logische uitslag. De al wekenlang ongeslagen thuisploeg klopte de tegen degradatie vechtende streekgenoot met 2-1. De praktijk op De Bosk gaf een ander beeld weer dan de papieren versie. Kootstertille voetbalde gemakkelijker en had over het geheel de betere kansen. De Tilsters verkeren in de hoek waar de klappen vallen en dan krijg je meestal niet waar je recht op hebt. Harkema-Opeinde kan hier over meepraten. Ook "De Heide" bivakkeerde dit seizoen lang in dat schuitje. De laatste weken zien de groengelen de andere kant van de medaille. Zo ook tegen Kootstertille. De slechtste wedstrijd van het seizoen leverde zo zowaar drie punten op.

lees verder »

Koffieconcert Spitkeet

Mei 10, 2019
Koffieconcert

Op zondag 19 mei geven “Muziekvereniging uit Vriendschap” uit Opende en het koor “Noaten op è Sang” uit Surhuisterveen een concert op het park van de Spitkeet in Harkema.

lees verder »

Terugblik dodenherdenking in Harkema

Mei 6, 2019
Kranslegging door Femke en Emma

Op 4 mei heeft in Harkema met medewerking van leerlingen van it Holdersnest, it Heideblomke en leden van het Korps nationale reserve een stille tocht en kranslegging plaats gevonden.

lees verder »

Meiden van Heideruters weer in de prijzen

Mei 6, 2019
Ciska Bakker en Sterloin

Ciska Bakker was met haar pony Sterloin op concours in Vrouwenparochie. In de klasse B reed deze combinatie naar twee keer de 1e prijs. De jury beloonde de parcoursen met 85 en 87,5 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Harkema-Opeinde naar doelpuntloze remise in Marrum

Mei 6, 2019
Marrum - Harkema-Opeinde

Harkema-Opeinde heeft zich geen weg weten te vinden langs hekkensluiter Marrum. In een niet al te hoogstaand duel wist geen van beide teams het net te vinden. Met het behaalde punt toonde de thuisploeg zich het meest tevreden. Harkema dicteerde met name in de eerste helft lange tijd het spel. Gezien het overwicht had er toen minstens eenmaal gedoelpunt moeten worden. Na de pauze was het spel bij de gasten beduidend minder. Harkema bleef de bovenliggende partij maar creëerde geen uitgespeelde kansen meer. Omdat de tactiek van Marrum - toeslaan uit de counter - ook geen vruchten afwierp kwam er zo een logische 0-0 score in de boeken.

lees verder »

Dodenherdenking in Harkema

Mei 3, 2019
Dodenherdenking

Morgen is het 4 mei en vindt de nationale dodenherdenking plaats. Uiteraard herdenken wij ook in Harkema door middel van een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Warmoltstrjitte. Hier herdenken we alle burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
De stille tocht vertrekt vanaf de sporthal de Fugelkamp om 19.45 uur naar het monument.

lees verder »