Harkemaster sportkampioen feestelijk gehuldigd

Maart 28, 2019
Alle kampioenen van Achtkarspelen op de foto met wethouder Jouke Spoelstra

‘Een volle raadzaal op woensdagmiddag, dat gebeurt niet zo vaak’, zei wethouder Jouke Spoelstra. ‘Maar er is een goede reden voor, jullie zijn de sportkampioenen van Achtkarspelen. Dat is bijzonder en laten we niet zomaar voorbijgaan.’ De kampioenen werden feestelijk gehuldigd door de wethouder.
Zowel individuele sporters als sportteams die in 2018 een (inter)nationaal kampioenschap wonnen, konden zich aanmelden. Wethouder Spoelstra hield een toespraak en reikte vervolgens bloemen uit aan de sportkampioenen. Ook Harkemaster kampioenen werden in het zonnetje gezet. Gefeliciteerd allen!

lees verder »

Harkema-Opeinde doorbreekt zegereeks V en V'68

Maart 26, 2019
V en V'68 - Harkema-Opeinde

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Harkema-Opeinde een driepunter behaald tegen het Gariper V en V'68. Hiermee beëindigde "De Heide" de imposante zegereeks van vijf wedstrijden waaraan Vlug en Vaardig bezig was. Voor Harkema was dit slechts een leuke bijkomstigheid. De overwinning was vooral noodzakelijk om de staartploegen van de vierde klasse B voor te blijven. Dat slaagde dus. Dankzij een treffer van invaller Ronald van der Wal - net vijftien seconden in het veld - eindigde het in 0-1.

lees verder »

Jeugdige kickboksers van de the Gym winnen in Ter Apel

Maart 21, 2019

Op 16 maart 2019 zijn 3 jeugdvechters van The Gym Harkemaafgereisd naar Ter Apel.
Aan dit goed georganiseerde evenement genaamd “kleintje Only The Strongest” van team Knaap deden de toppers Lena van der Schaaf, Ilona Kooistra en Tsjirk Poortinga mee.

lees verder »

Heideruters grossieren in 6 eerste prijzen

Maart 20, 2019
Ciska Bakker en Flugel

Psv De Heideruiters deden afgelopen weekend goede zaken op verschillende wedstrijden.

lees verder »

Geslaagd 24-game toernooi leerling It Holdersnest

Maart 20, 2019
24-game It Holdersnest

Afgelopen woensdag 13 maart organiseerde ROOBOL haar jaarlijkse 24-game toernooi op De Tsjelke in Holwerd. 
ROOBOL is de overkoepelende organisatie voor openbaar basisonderwijs in Noordoost Friesland. Het kampioenschap wordt tussen de winnaars van de groepen 5, 6 ,7 en 8 van de 13 openbare scholen in de regio Lauwersland gespeeld.

lees verder »

De Fugelkamp als theatherzaal

Maart 8, 2019

Zaterdag 16 maart is het weer zover: het voorjaarsconcert van Brassband ’t Heideblomke.

lees verder »

Nederlands sportkampioen uit Harkema opgelet

Maart 7, 2019

Harkema is een echt sportdorp. Met meerdere sportclubs en veel gemotiveerde en getalenteerde sportjeugd is het logisch dat wij als dorp meerdere Nederlands kampioenen kennen. En daar mogen we best trots op zijn!

lees verder »

Harekieten aanwezig in Bernabeu bij Real Madrid-Ajax

Maart 6, 2019
Onze dorpsgenoten Kor van der Bij, persfotograaf André Weening en Fokke van der Bij

Dat Ajax zich gisteren oppermachtig toonde tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League is waarschijnlijk niemand ontgaan. Onze dorpsgenoten Kor van der Bij, persfotograaf André Weening en Fokke van der Bij maakten het van heel dicht bij mee en zagen hoe Ajax glansrijk de kwartfinales haalde met een sublieme 1-4 overwinning.

lees verder »