Heideruters in de prijzen op II CH Groningen

December 28, 2018
Henrica Bakker en Time-Out

De laatste weken van het jaar staan in Zuidbroek voor II CH Groningen.

lees verder »

Spitkeet meer dan 20.000 bezoekers

December 28, 2018
Voorzitter Jarig Wijma en de 20.000e bezoeker Anneke Wolthuis uit Broeksterwâld

Openluchtmuseum De Spitkeet heeft dit jaar uitstekend gedraaid. Afgelopen woensdag tijdens de snertkuiertocht kon de 20.000e bezoeker welkom worden geheten. Er kwamen in 2018 aanzienlijk meer bezoekers dan voorgaande jaren. Steeds meer mensen weten De Spitkeet te vinden en soms komen ze van heinde en ver. Zo waren er bij de snertkuiertocht zelfs mensen die speciaal uit Leiden gekomen waren. 

lees verder »

Krant deze keer te laat

December 19, 2018
De Harkemaster Courant

Helaas door het plotselinge stoppen van één van onze redactieleden, door persoonlijke omstandigheden is deze editie vertraagd.
Wij zullen ervoor zorgen dat de volgende editie weer op tijd wordt uitgebracht. Om door te kunnen gaan
is het echter wel noodzakelijk dat er meer redactieleden komen.
Wanneer dit niet gebeurd dan zal het voortbestaan van de krant in gevaar komen!

lees verder »

Harkema-Opeinde O12 kampioen

December 18, 2018
Harkema-Opeinde O12

Harkema-Opeinde O12 werd afgelopen zaterdag glansrijk kampioen van de najaarsreeks! In de beslissende wedstrijd werden de leeftijdsgenoten uit Zuidhorn met 8-1 geklopt. De cijfers zeggen genoeg: tien gespeeld, negen gewonnen, 91 keer gescoord en slechts 21 tegen. Een terechte kampioen dus!

lees verder »

Harkema-Opeinde O19 ongeslagen kampioen

December 18, 2018
Harkema-Opeinde O19

Harkema-Opeinde O19 is afgelopen zaterdag glansrijk kampioen geworden van de najaarsreeks. In de tweede klasse waren de Harekieten veel te sterk voor de tegenstanders uit Zuidwest-Friesland. De cijfers spreken boekdelen: tien gespeeld, negen gewonnen en eenmaal gelijk. Doelcijfers: 72 voor en 8 tegen. Na de winterstop gaan de Harkemaster kampioenen het proberen in de eerste klasse.

lees verder »

Heideruters presteren goed in Koudum en Tolbert

December 17, 2018

Donderdag was er een springwedstrijd in de HJC manege in Tolbert.
Henrica Bakker reed met Time out naar de 2e prijs in de klasse Z.
Cristina van der Tuin wint met Highflyer de 1e prijs in de klasse L.

lees verder »

Kerstboom actie van Omrop Fryslan

December 16, 2018
Alle Feddema

Op vrijdag 14 december werd Alle Feddema verrast door de komst van Omrop Fryslân. Deze had een actie waarbij je een persoon kon opgeven om een mooie kerstboom met versiering en al in ontvangst te nemen. Wieke de Haan had Alle opgegeven voor zijn inzet over de afgelopen 40 jaar voor de buurtvereniging. Alle had aangegeven te willen stoppen met zijn werkzaamheden.

lees verder »

Zwaar gehavend Harkema-Opeinde verliest in Franeker

December 9, 2018
Franeker - Harkema-Opeinde

De winterstop is begonnen en voor Harkema-Opeinde komt deze op het juiste moment. Voor hoofdtrainer Willem Schokker was het zaterdagmiddag weer een hele puzzel om een elftal compleet te krijgen. Van de twintigkoppige selectie waarmee het seizoen werd begonnen zijn nog maar acht spelers inzetbaar. Dit biedt weer kansen voor anderen. Bijvoorbeeld voor goalie Martin Alma. Omdat reservekeeper Anne Hoeksma niet geheel fit was, kon de 33 jaar jongere doelman van Harkema-Opeinde O17 zijn debuut maken in het vlaggenschip. Alma luisterde zijn vuurdoop op met een handvol uitstekende reddingen. Toch kon ook hij niet verhinderen dat Franeker terecht met 3-1 zegevierde.

lees verder »

Harkemase Boys JO13-1 overtuigend kampioen in 1e klasse

December 8, 2018
Harkemase Boys JO13-1

Friese Boys werd op het eigen sportpark met 7-0 verslagen waarna Willem Land de medailles uit mocht delen.

lees verder »

Aankomst Sinterklaas op de Wynroas

December 7, 2018
Sinterklaas bij de Wynroas

Sinterklaas en zijn pieten hebben voor de 5 december-drukte een nacht goed geslapen op de camping. Goed uitgerust kwam Sint met de camper en met zakken cadeaus op CBS de Wynroas aan. 

lees verder »

Medailleregen bij wisselbekertoernooi voor Hercules

December 3, 2018
Winnaars Hercules

Zaterdag 1 december werd er door Set`m Op uit Augustinusga het Wisselbekertoernooi georganiseerd in de sporthal in Harkema.
Er deden 6 verenigingen uit de omgeving mee aan dit toernooi

lees verder »

Heideruters in de prijzen op verschillende concoursen

December 3, 2018
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Donderdag was Cristina van der Tuin bij de HJC Manege in Tolbert. Ze reed met haar paard Highflyer naar een 4e prijs in de klasse L.

lees verder »

Harkema-Opeinde twee punten armer in slotseconden

December 2, 2018
Harkema-Opeinde - AVC

Niet voor het eerst dit seizoen werd de blessuretijd Harkema-Opeinde fataal. Afgelopen zaterdag slaagde AVC er in de 95ste minuut in om op 1-1 te komen. Dit was een zure uitkomst voor de Harkemasters, die niet groots speelden maar wel hartstochtelijk voor elke meter grond vochten. Ook al hing de gelijkmaker in de slotfase in de lucht, op basis van het veldspel en de gecreëerde kansen was een overwinning voor de groengelen niet onverdiend geweest. Dat deze logica in de voetballerij niet altijd op gaat, heeft de ploeg van Willem Schokker deze jaargang al vaker ondervonden.

lees verder »