Heideruters in de prijzen in verschillende diciplines

Oktober 29, 2018
Joke Bakker en Ella,s choice

Joke Bakker was met haar paarden op concours in Appingedam.
Met Hugten,s Hurricane reed ze naar twee 2e prijzen in de klasse L
Met Ella,s choice reed ze naar de 2e prijs in de klasse M.

lees verder »

Harkema-Opeinde opgelucht na eerste driepunter

Oktober 28, 2018
Harkema-Opeinde - Marum

Na vier wedstrijden zonder zege heeft Harkema-Opeinde eindelijk de eerste driepunter behaald. In de vijfde speelronde was Marrum het haasje. De overwinning van de Harekieten was dik verdiend, maar kwam in de slotfase zowaar onder druk te staan. Omdat de thuisploeg verzuimde de marge van twee uit te breiden, zag Marrum na de 2-1 in de 82ste minuut kans om nog een punt mee te kapen uit Harkema. De kleibewoners waren er ook nog eenmaal dichtbij, maar uiteindelijk zat het Harkema-Opeinde dit seizoen voor het eerst mee en kon er na 90 minuten gejuicht worden.

lees verder »

2e regionale meidenvoetbalschool

Oktober 24, 2018
Voetbalschool

De eerste editie was een groot succes! Meer dan 50 meiden van “de Boys” en uit de regio genoten, onder prachtige omstandigheden, van een intensieve en gezellige trainingsavond op het hoofdveld van 
vv Harkemase Boys. Met de hulp van ruim 30 vrijwilligers was de organisatie dik in orde. Op vrijdag 9 november (in plaats van 2 november!!) om 18:15 staat de tweede editie op het programma en het belooft opnieuw een leuke en gezellige avond te worden.

lees verder »

Heideruters in de prijzen

Oktober 22, 2018
Joke Bakker en Ella,s choice

Jayda Kailola deed mee met het Twentecup springen.
Met haar pony Orchids Radja reed ze in Lonneker naar de 4e prijs.

lees verder »

Zwerfafval opruimen 2019

Oktober 19, 2018
Zwerfafval

In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen biedt Plaatselijk Belang Harkema uw vereniging weer de mogelijkheid om een zakcentje bij te verdienen door het schoonmaken van Harkema. Er vinden 5 opruimrondes van zwerfafval per jaar plaats door 5 verschillende verenigingen. De maanden van de opruimrondes zijn, begin januari, mei, juli, september, november. De vereniging ontvangt een vergoeding van € 650 per opruimronde.

lees verder »

Dineke Veenstra in de prijzen in Tolbert

Oktober 15, 2018
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Donderdag werd er een wedstrijd verreden in de HJC manege in Tolbert.
Dineke Veenstra wint met haar pony Anjershof Peggy een 2e prijs in de klasse M.

lees verder »

VCR duwt Harkema-Opeinde dieper in de zorgen

Oktober 14, 2018
VCR - Harkema-Opeinde

Ook in speelronde 4 is Harkema-Opeinde er niet in geslaagd de zo felbegeerde eerste driepunter te behalen. De uitwedstrijd tegen VCR ging met 2-0 verloren. De vraag of de nederlaag voorkomen had kunnen worden, is inmiddels niet meer relevant. Voor de derde week op rij was Harkema-Opeinde voetballend de betere, zonder tot een groots niveau te komen. Momenteel ligt de groengele brigade meer in de knoei met zichzelf dan met de tegenstander. Op sportpark De Vonder in Rinsumageast werd het dieptepunt bereikt.

lees verder »

Cristina van der Tuin in de prijzen

Oktober 8, 2018
Cristina van der Tuin

Cristina van der Tuin was donderdag 4 oktober op concours in Tolbert.
Met haar paard Highflyer reed ze naar de 3e prijs in de klasse L.

lees verder »

Blessuretijd wordt Harkema-Opeinde fataal

Oktober 7, 2018
Harkema-Opeinde - FC Birdaard

Harkema-Opeinde zit in de hoek waar de klappen vallen. Al een jaar lang teisteren blessures de Harkemaster selectie en terwijl vorig seizoen in de eerste maanden elk schot een doelpunt opleverde, is nu het tegenovergestelde het geval. Zaterdagmiddag tegen medekoploper FC Birdaard koesterde de ploeg van Willem Schokker tot ver na de officiële speeltijd een 2-1 voorsprong. In de achtste minuut van de terecht bijgetrokken blessuretijd dompelde Hidde Kingma de thuisploeg in rouw. De 2-2 remise voelde logischerwijs als een nederlaag voor de groengelen.

lees verder »

Open Dag Schildpaddenopvang Harkema groot succes

Oktober 1, 2018
Open Dag Schildpaddenopvang

Boven verwachting bleek de Open Dag van de Schildpaddenopvang een groot succes. Iets meer dan 1000 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag 29 september op het evenement af. Veel bezoekers uit de buurt maar zelfs bezoekers van ver, zoals Duitsland en België.

lees verder »