Foarut - Harkema-Opeinde

September 30, 2018
Foarut - Harkema-Opeinde

De uitwedstrijd tegen Foarút heeft Harkema-Opeinde een enorme kater opgeleverd. Enerzijds was er de teleurstelling over het 1-1 gelijke spel. Op basis van kansen was er in Menaldum meer te halen geweest. Veel groter was de klap die de Harkemasters in de 21ste minuut te verwerken kregen. In die minuut stortte Willem Spoelstra bij een duel om de bal, ter hoogte van de middellijn kermend ter aarde. Veel meegereisde supporters roken toen al onheil want een schreeuwende Willem Spoelstra is een zeldzaamheid. Nadat een ambulance na een oponthoud van 25 minuten Spoelstra naar het Medisch Centrum Leeuwarden had vervoerd kwam al snel de diagnose: een gebroken kuit- en scheenbeen. 

lees verder »

Heideruters in de prijzen op Jumping outdoor Tolbert

September 24, 2018
Joke Bakker en Ella,s choice

Deze week stond in Tolbert ter afsluiting van het outdoor seizoen geheel in het teken van Jumping outdoor 
Tolbert 2018.

lees verder »

Open dag Schildpaddenopvang Harkema

September 23, 2018
Open dag

Eerste officiële OPEN DAG op de nieuwe locatie van de
Schildpaddenopvang in Harkema

lees verder »

Anne Bos Nederlands kampioen

September 23, 2018
Anne Bos

Anne Bos Nederlands kampioen grasbaan ST 250cc.

lees verder »

P.V. de Postjager

September 23, 2018

Dit weekend deden 10 leden met in totaal 195 duiven mee aan de Natourvlucht vanuit Sittard. De gemiddelde afstand bedroeg 241 km. De lossing was om 09.00 uur. 
De wind was west. 
De eerste duif werd geklokt door Geertje Bekkema om 11.29.09 uur en haalde een snelheid van 1617 meter 
per minuut. 

lees verder »

Alle Feddema

September 23, 2018
Alle Feddema

Alle Feddema stopt na 41 jaar trouwe dienst bij VV Harkema-Opeinde.

lees verder »

Harkema-Opeinde - Rottevalle

September 23, 2018
Albert Veenstra wint kopduel

De seizoenstart is voor Harkema-Opeinde op een deceptie uitgelopen. De streekderby tegen Rottevalle ging met 0-3 verloren. De nederlaag kreeg pas laat gestalte en viel ruim uit. Dat de bezoekers de punten mee naar huis namen was niettemin dik verdiend. Voor het eerst in zestien maanden
tijd bleven de Harkemasters op eigen veld met lege handen achter.
Vanaf de start maakte Rottevalle een gretiger indruk.

lees verder »

P.V. De Adelaar

September 17, 2018
de Adelaar

Dertien leden korfden in totaal 230 duiven in voor de vlucht vanuit Weert. Om 9:15 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 218 kilometer. De eerste duif landde om 11:44 op het hok van W. Hoekstra en maakte een snelheid van 1464 meter per minuut.

lees verder »

Dubbele winst in Drentse Bronneger

September 17, 2018
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Dineke Veenstra was zondag met haar pony Anjershof Peggy op concours bij PC De Hondsrug in Bronneger.
In de klasse L reed deze combinatie een foutloze snelle ronde goed voor de 1e prijs.
Later op de middag kwamen ze ook nog uit in de klasse M/Z waar ze eveneens naar de snelste tijd reden.

lees verder »

Harkema-Opeinde opnieuw niet langs Opende

September 16, 2018
Harkema-Opeinde - Opende

Het bekertoernooi krijgt voor Harkema-Opeinde geen vervolg. De 1-1 remise die de ploeg van Willem Schokker behaalde tegen Opende volstond niet voor het behalen van de volgende ronde. Het duel tegen de streekgenoot uit de grensstreek vertoonde veel gelijkenissen met de onderlinge competitiewedstrijd die vier maanden geleden werd gespeeld. Ook toen verdedigden de Harkemasters lang een 1-0 voorsprong tegen het fysiek spelende Opende, om vervolgens in de slotfase alsnog het deksel op de neus te krijgen.

lees verder »

P.V. de Postjager

September 16, 2018
de Postjager

Dit weekend deden 11 leden met in totaal 217 duiven mee aan de Natourvlucht vanuit Weert. De gemiddelde afstand bedroeg 218 km. De lossing was om 9.15 uur. De wind was west. 
De eerste duif werd geklokt door W en S Elzinga om 11.46.12 uur en haalde een snelheid van 1443 meter per minuut.

lees verder »

de Oerbliuwers

September 15, 2018
de Oerbliuwers

Camera en montage: Johan ter Elst

lees verder »

Henrica Bakker Nederlands kampioen

September 10, 2018
Henrica Bakker en Time-out

Henrica Bakker uit Harkema werd 25 augustus in Ermelo met haar pony Time out Nederlands kampioen in de klasse Z springen.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Tolbert en Ruinen

September 10, 2018
Kim Spinder en Joy

Donderdag was er concours in Tolbert.
Kim Spinder reed met Joy naar een 3e prijs in de klasse BB.
De combinatie kreeg 70,5 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Collectief Harkema-Opeinde klopt Kollum

September 9, 2018
Kollum-Harkema Opeinde

Dat in de voetballerij het elftal met de beste voetballers niet altijd wint, bleek zaterdagmiddag bij de wedstrijd Kollum-Harkema Opeinde. De selectie van gastheer Kollum herbergde zonder twijfel spelers met meer ervaring. Tweede klasse, soms zelfs eerste klasse hadden de meeste oranjehemden in een recent verleden gespeeld. Daar tegenover staken de CV's van de meeste Harekieten schril af. Als ploeg was Harkema-Opeinde echter bereid voor elke meter te vechten. Een goed voorbeeld hiervan was Fokko Spinder, die ondanks een enkelkwetsuur weigerde het veld te verlaten. Mede hierdoor versloeg vierdeklasser Harkema derdeklasser Kollum met 1-2. Op basis van kansen was dat niet eens onverdiend.

lees verder »

P.V. De Adelaar

September 9, 2018
de Adelaar

Negentien leden korfden in totaal 495 duiven in voor de vlucht vanuit Quievrain op 1 september. Om 8:30 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 351 kilometer. De eerste duif landde om 12:56 op het hok K. Rekker en maakte een snelheid van 1328 meter per minuut.

lees verder »

P.V. de Postjager

September 8, 2018
de Postjager

Dit weekend deden 12 leden met in totaal 241 duiven mee aan de Natour vlucht vanuit Deurne. De gemiddelde afstand bedroeg 194 km. De lossing was om 08.30 uur. De wind was zuid-west. De eerste duif werd geklokt door G. en S. Bekkema om 10.23.13 uur en haalde een snelheid van 1715 meter per minuut. 

lees verder »

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in een dorp of woonwijk.

September 2, 2018

Het is eenvoudig te voorkomen door een schepje of zakje mee te nemen en de poep op te ruimen. Sommige mensen gooien na het opruimen de poep met of zonder zakje daarna in het riool…. Waarschijnlijk in de veronderstelling dat dit geen kwaad kan. Het is echter funest voor het rioolstelsel. Er zijn namelijk in Harkema meerdere straten waar een gescheiden rioolstelsel is voor regenwater en afvalwater. Het regenwater wordt via de straatkolken rechtstreeks op het oppervlaktewater geloosd. 

lees verder »

Heideruters in de prijzen op concours in Tolbert

September 2, 2018
Cristina van der Tuin en Highflyer

Donderdag werd er een wedstrijd gereden in de HJC manege in Tolbert.

lees verder »

Geen winnaar in Harkemaster dorpsderby.

September 2, 2018
Harkema-Opeinde - Harkemase Boys 2

Harkema-Opeinde is de bekercompetitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Harkemase Boys 2. Met deze uitslag mocht de thuisploeg het meest content zijn. De roodhemden waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Pas in de tweede helft leverde het overwicht ook uitgespeelde kansen op voor de bezoekers. Met name in de slotfase drong de ploeg van Sjoerd Jan Eppinga nadrukkelijk aan op een tweede treffer. Deze viel niet. Het duel eindigde hierdoor onbeslist.

lees verder »

P.V. de Postjager

September 2, 2018
de Postjager

Dit weekend deden 7 leden met in totaal 139 duiven mee aan de Jongeduiven vlucht vanuit Quievrain. De gemiddelde afstand bedroeg 351 km. De lossing was om 08.30 uur. De wind was oost. De eerste duif werd geklokt door W. en S. Elzinga om 12.59.20 uur en haalde een snelheid van 1305 meter per minuut. 

lees verder »

Oude ambachtendag de Spitkeet

September 1, 2018
Themapark de Spitkeet

Vandaag zaterdag 1 september was de oude ambachtendag bij de Spitkeet weer een groot succes. Ruim 1400 bezoekers bezochten de oude ambachtendag bij de Spitkeet. De kinderwagenparade, modeshow, de old timer toertocht de vele ambachtslieden, de veiling en niet te vergeten de enorme inzet van de vele vrijwilligers van de Spitkeet vormden het decor van een grandioze dag op het park van de Spitkeet.

lees verder »