Heideruters in de prijzen op verschillende concoursen

Mei 28, 2018
Ciska Bakker en Flugel

Donderdag 25 mei was er een wedstrijd bij de HJC manege in Tolbert.

lees verder »

P.V. De Adelaar

Mei 27, 2018
de Adelaar

Twaalf leden korfden in totaal 116 duiven in voor de fond vlucht vanuit Troyes. Om 6:30 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 563 kilometer. De eerste duif landde om 14:42 op het hok van K. Rekker en maakte een snelheid van 1145 meter per minuut.
De uitslag: 1. K. Rekker (11 duiven mee) 5 pr.d; 2. Tj. & J. Elzinga (20) 8 pr.d; 4. (10) 5 pr.d; 5. W. Hoekstra (5) 2 pr.d; 6. F. M. van der Meer (6) 3 pr.d; 7. Sj. Weening (20) 6 pr.d; 8. T. F. Spinder (4) 2 pr.d; 15. J. M. Kalsbeek (10) 3 pr.d; 17. S. van der Weij (5) 2 pr.d; 26. D. Westra (10) 2 pr.d; 39. W. v.d. Bosch (8) 1 pr.d.

lees verder »

P.V. de Postjager

Mei 26, 2018
de Postjager

Weert/Troyes

lees verder »

ASC en Harkema-Opeinde sluiten af met remise

Mei 26, 2018
ASC - Harkema-Opeinde

De streekderby tussen ASC en Harkema-Opeinde is geëindigd in een gelijkspel. Als alle aanwezigen was gevraagd of dit een terechte uitslag was, dan zou hoogstwaarschijnlijk 99 procent geantwoord hebben dat dit niet het geval was. Harkema-Opeinde was verreweg de betere ploeg. Het liet alleen iets na waar ASC wel zeer goed mee om ging: het benutten van kansen. In de tweede helft kregen de Harkemasters zo het deksel op de neus. Ondanks het 2-2 gelijke spel bleef de ploeg van Willem Schokker op de vijfde plaats staan; een heel aardige eindklassering voor de promovendus.

lees verder »

Harkemase Boys haalt nieuwe verdediger van PEC Zwolle

Mei 23, 2018
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft in Joep Jansman een nieuwe verdediger aangetrokken. Jansman, momenteel nog spelend voor Jong PEC Zwolle, is de vijfde aanwinst van de Harkiten voor komend seizoen

lees verder »

Heideruters doen het goed op verschillende concoursen

Mei 22, 2018
Jade Bolhuis

Jayda Kailola was op cc in Eext. Ze reed met Legends blue naar twee 1e prijzen in de klasse L.

lees verder »

Doedelzakken en folksongs

Mei 22, 2018
Jubileum concert

Graham Lowlanders Pipes and Drums verzorgen samen met Folkkoar ‘It Wâldfolk’ op zaterdag 26 mei een optreden bij themapark De Spitkeet te Harkema. De beide bands zouden vorig jaar hun jubileum vieren, maar door de slechte weersomstandigheden moest dit toen worden afgelast. De doedelzakspelers bestonden vorig jaar 45 jaar en het Wâldfolk 20 jaar.

lees verder »

P.V. De Adelaar

Mei 21, 2018

Zestien leden korfden in totaal 421 duiven in voor de midfond vlucht vanuit Quievrain. Om 7:45 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 351 kilometer. De eerste duif landde om 11:51 op het hok van W. Hoekstra en maakte een snelheid van 1426 meter per minuut.

lees verder »

P.V. de Postjager

Mei 20, 2018

Dit weekend deden 15 leden met in totaal 196 duiven mee aan de Midfond-vlucht vanuit Chimay. De gemiddelde afstand bedroeg 371 km. De lossing was om 10.25 uur. De wind was oost. De eerste duif werd geklokt door H en A Pitstra om 15.22.51 uur en haalde een snelheid van 1257 meter per minuut.

lees verder »

Harkema-Opeinde behoudt ongeslagen thuisstatus

Mei 20, 2018
Harkema-Opeinde - Ropta Boys

Ook Ropta Boys slaagde er zaterdagmiddag niet in om Harkema-Opeinde op eigen veld te verslaan. De thuisploeg won met 1-0. Zo behielden de Harkemasters dit seizoen de ongeslagen thuisstatus in de competitie. Nadat de oorspronkelijke zondagvereniging uit Harkema in 2016 de stap naar het zaterdagvoetbal maakte, werd er op eigen veld slechts eenmaal verloren in competitieverband. Langzamerhand groeit sportpark De Bosk weer uit tot de onneembare vesting die het in vroeger tijden vaak was.

lees verder »

Heideruter Kelly-Janine Bijlsma plaatst zich voor het Europees Kampioenschap

Mei 18, 2018
Kelly Janine en Misty la Ferme

De 27 jarige Kelly-Janine Bijlsma uit Harkema heeft zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap dresuur voor sport haflingers.
Kelly-Janine rijdt al sinds haar jeugd bij de Harkemaster ponyclub De Heideruters.
Haar vader Joost Bijlsma die Kelly altijd begeleid naar trainingen en wedstrijden kocht deze pony Misty la Ferme voor haar toen ze nog maar 13 jaar was en Misty 3 jaar.

lees verder »

Heideruters presteren goed bij het springen en de dresuur

Mei 14, 2018
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Jayda Kailola reed met haar pony Legends blue naar de 1e prijs in de klasse L op het Nienoord concours in Tolbert.
Met haar andere pony Orchids Radja reed ze naar de 2e prijs in de klasse M en nog een 1e prijs in de klasse Z.

lees verder »

Uitgeblust Harkema-Opeinde laat zich ringeloren door hekkensluiter

Mei 13, 2018
Friese Boys - Harkema-Opeinde

Welgeteld 43 Harkema Opeinde-supporters zullen zich zaterdagmiddag op het veld van Friese Boys afgevraagd hebben waarom ze de reis naar Kollumerzwaag hadden ondernomen. Het aantal meegereisde Harekieten was overigens lager dan normaal. Dat had er mee te maken dat er op het eigen sportpark De Bosk tal van interessante duels op de rol stonden voor de lagere seniorenteams.

lees verder »

P.V. de Postjager

Mei 13, 2018
de Postjager

Dit weekend deden 16 leden met in totaal 237 duiven mee aan de Midfond/vlucht vanuit Quievrain. De gemiddelde afstand bedroeg 351 km. De lossing was om 7.45 uur. De wind was zuid/oost. De eerste duif werd geklokt door G en S Bekkema om 12.01.00 uur en haalde een snelheid van 1373 meter per minuut. 

lees verder »

De Adelaar

Mei 13, 2018
de Adelaar

Zestien leden korfden in totaal 421 duiven in voor de midfond vlucht vanuit Quievrain. Om 7:45 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 351 kilometer. 
De eerste duif landde om 11:51 op het hok van W. Hoekstra en maakte een snelheid van 1426 meter per minuut.

lees verder »

Afscheid van Sonja en Annie

Mei 11, 2018
Afscheid van Sonja en Annie

Woensdag 25 April hebben we als team Harkema afscheid genomen van Sonja en Annie, onder het genot van koffie en gebak. Namens de huisartsen werd de dames nog een mooi boeket aangeboden.

lees verder »

Vijf generaties

Mei 11, 2018
Vijf generaties

Aaltje kwam ik tegen nadat ik Alie vorige maand ontmoette, Alie moest oppassen op haar achterkleinkind. En lichtelijk onder de indruk nog van alle kleinkinderen kwam ik Aaltje tegen

lees verder »

Nieuwe aanvaller voor Harkemase Boys

Mei 8, 2018
Thomas Careman

Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Thomas Careman. De 25-jarige Careman komt over van Be Quick 1887. Bij de Groningers is Careman momenteel aan zijn tweede seizoen in de Derde Divisie zondag bezig.

lees verder »

Heideruters in de prijzen

Mei 8, 2018
Joke Bakker en Ella,s choice

Donderdag was er concours bij de HJC manege in Tolbert.

lees verder »

De Adelaar

Mei 6, 2018
de Adelaar

Zestien leden korfden in totaal 455 duiven in voor de vlucht vanuit Sittard. Om 8:00 werden de duiven gelost. De gemiddelde afstand bedroeg 241 kilometer. 
De eerste duif landde om 10:55 op het hok van Foppe v/d meer en maakte een snelheid van 1366 meter per minuut.

lees verder »

Harkema-Opeinde baalt na late gelijkmaker Opende.

Mei 6, 2018
Harkema-Opeinde - Opende

Lang leek het er op dat Harkema-Opeinde de steekderby tegen Opende in een overwinning om zou zetten. In de 88ste minuut zetten de "Peendermantsjes" een lelijke streep door de rekening door de 1-1 te fabriceren. Hierdoor kwamen de Harkemasters voor de negende keer na de winterstop in een gelijkspel overeen. De ploeg van trainer Willem Schokker schoot weinig op met het behaalde punt. Voor de bezoekers was het weer een kruimel op weg naar lijfsbehoud.

lees verder »

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Mei 6, 2018
Kranslegging leerlingen de Wynroas

Op 4 mei, heeft in Harkema , samen met Wethouder Stellinga en met medewerking van leerlingen van de Wynroas een stille tocht en kranslegging plaats gevonden.

lees verder »

Verplaatsen rondzit

Mei 6, 2018
Verplaatsing rondzit

Onlangs is de betonen rondzit die bij de Poiesz en apotheek stond verplaatst naar de Feansterfeart.
De rondzit werd aan het dorp geschonken ter ere van het 100 jarig jubileum van Plaatselijk Belang Harkema.

lees verder »

P.V. de Postjager

Mei 6, 2018
de Postjager

Dit weekend deden 16 leden met in totaal 257 duiven mee aan de Vitessevlucht vanuit Sittard. De gemiddelde afstand bedroeg 240 km. De lossing was om 08.00 uur. De wind was noord-oost. De eerste duif werd geklokt door J. Kuipers om 10.57.39 uur en haalde een snelheid van 1353 meter per minuut. 

lees verder »

Nieuwe linksback voor Harkemase Boys

Mei 3, 2018
Joris Voest

Joris Voest is voor volgend seizoen de derde nieuweling bij Harkemase Boys. De linksback is afkomstig van FC Emmen en bewandelt dus dezelfde weg als Willem Huizing naar Harkema.

lees verder »

Harkema-Opeinde zet ASC simpel opzij

Mei 3, 2018
Harkema-Opeinde - ASC

Harkema-Opeinde heeft gisteravond een einde gemaakt aan een reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Op het eigen sportpark De Bosk werd streekgenoot ASC met 3-0 geklopt. Het was een dikverdiende zege voor de Harkemasters. Enkel in de beginfase was het zwaar gehavende ASC dreigend. Zeker in de tweede helft ontwikkelde de streekderby zich tot een kat-en-muis spelletje. De driepunter werd niettemin omarmd door de groengele brigade en achterban.

lees verder »