Jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk Belang Harkema

Maart 30, 2018

Over de ontwikkelingen in Harkema kon de voorzitter melden dat de reconstructie van de Warmoltsstrjitte naar verwachting eind mei klaar is.
Het wegdek van de Homear gaat nu door intensief gebruik achteruit, dit heeft de aandacht van PB Harkema en de gemeente.
Wat woningbouw betreft zijn we ingesprek met SWA over invulling van gym/tennislocatie en gaan we in gesprek met Woonfriesland vanwege het Tiesingaplein.

lees verder »

Heideruters doen het goed op Indoor Tolbert 2018

Maart 26, 2018
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Dit weekend werd de 30e editie gehouden van Indoor Tolbert 2018.

lees verder »

Harkema-Opeinde in blessuretijd naast VIOD

Maart 25, 2018
VIOD - Harkema-Opeinde

De ongeslagen reeks van Harkema-Opeinde zette zich zaterdagmiddag in Driezum voort. De remise tegen VIOD kon echter niet verbloemen dat het frivole spel van voor de winterstop er nu niet is. In de eerste helft op sportpark Treffers Heech waren er nog fases van de groengelen die redelijk oogden. De tweede helft kwam van Harkemaster zijde niet eens in aanmerking voor het predicaat matig. Dat invaller Sjirk Bruining in blessuretijd de groengelen nog een punt bezorgde, was niet meer verwacht maar werd daarom niet minder luid bejubeld.

lees verder »

Harkemase Boys heeft eerste speler vastgelegd

Maart 24, 2018
Jari Slort

Harkemase Boys heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. Jari Slort, momenteel spelend bij tweedeklasser NEC/Delfzijl, komt de gelederen versterken.

lees verder »

Harkemase Boys komt thuis niet langs ACV

Maart 21, 2018
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft de overwinning van zaterdag bij Capelle geen goed vervolg kunnen geven op het eigen sportpark. In de eerste thuiswedstrijd van 2018 gingen de Friezen onderuit tegen ACV: 1-2. Beimers zorgde nog voor een Harkemase voorsprong, maar kort daarna was het 1-1 en op slag van rust scoorde ACV opnieuw. In de tweede helft kwam Harkemase Boys niet door de hechte Asser defensie.

lees verder »

Overdracht clubgebouw aan tennisclub Harkema

Maart 20, 2018
De wethouders Klaas Antuma en Jouke Spoelstra bij de opening van het clubgebouw van tennisclub Harkema op De Bosk

Met het openen van het clubgebouw van tennisclub Harkema, werd maandagmiddag de overdracht van de gemeente door de wethouders Klaas Antuma en Jouke Spoelstra onderstreept. ‘Aanstaande zaterdag is de feestelijke opening voor de leden en de inwoners van Harkema. Maar bij dit moment willen we heel specifiek stilstaan’, aldus Klaas Antuma. Met de realisatie van een nieuw tennisbaancomplex achter de sporthal Fûgelkamp is de oude tennisbaanlocatie vrijgemaakt voor woningbouw.

lees verder »

Heideruters doen het weer goed op verschillende wedstrijden

Maart 19, 2018
Cristina en Highflye

Cristina van der Tuin wint met Highflyer een 2e prijs op concours in Tolbert.
De combinatie werd beoordeeld met 73 punten voor de rijstijl in de klasse B.

lees verder »

Bazaar op zaterdag 7 april

Maart 18, 2018
Bazaar

Op zaterdag 7 april is het weer zover. Dan is er bij de vGKN kerk weer de groot opgezette bazaar. De goederenmarkt begint weer om tien uur, deze wordt weer in de zalen en buiten op het plein gehouden. Verder is er weer het rad van avontuur en vele andere spelletjes voor de jeugd.

lees verder »

Figuranten gezocht voor het Iepenloftspul ‘De Oerbliuwers’.

Maart 18, 2018
Figuranten gezocht

De voorbereidingen zijn al in volle gang, maar we zijn er nog niet. Wij zoeken jou!
Altijd al gedroomd om mee toen in een Iepenloftspul samen met of zonder jouw eigen paard? Laat deze kans dan niet lopen! Iepenloftspul De Harkema zoekt voor september dit jaar figuranten die eventueel met hun eigen paard een belangrijke rol willen spelen in het nieuwe stuk ‘De Oerbliuwers’.

lees verder »

It giet oan, ‘De Oerbliuwers’ zijn in aantocht

Maart 18, 2018
‘De Oerbliuwers’

De kaartverkoop start op 23 maart 2018.

In september komt Iepenloftspul “De Harkema” met het nieuwe stuk “De Oerbliuwers”. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Repeteren, decorbouw, naaien van de kostuums, plannen speeldata, maar we zijn er nog niet. Zoals in deze krant te lezen is zoeken we nog verschillende figuranten, met én zonder paard. Aanmelden kan via info@iepenloftspuldeharkema.nl. 

lees verder »

Dennis van Duinen en Harkemase Boys halen revanche op Capelle

Maart 18, 2018

Toen Harkemase Boys zaterdagochtend vroeg vertrok, had de ploeg nog niets gehoord vanuit Capelle en was het niet duidelijk of de uitwedstrijd in Zuid-Holland door zou gaan. De Harkieten maakten de reis niet voor niets. Op een lastige beginfase na was Harkemase Boys de betere ploeg en uiteindelijk waren de cijfers duidelijk: 1-4.

lees verder »

Harkema-Opeinde met minimaal verschil langs ODV

Maart 18, 2018
Harkema-Opeinde - ODV

Het duel tussen Harkema-Opeinde en ODV was er eentje tussen twee ploegen die al een tijdje niet optimaal presteren. Hard werken is dan het devies en dat deden de beide elftallen zaterdagmiddag dan ook volop. Het vertoonde spel was daarbij grote delen van de wedstrijd niet van een hoog niveau, mede doordat de wind een belemmerende factor speelde. Uiteindelijk waren het de groengelen die een punt zetten achter de overwinning loze reeks. Een benutte strafschop van Wilbert Huitema was genoeg voor een 1-0 zege.

lees verder »

Waterproject CBS De Wynroas

Maart 16, 2018

Afgelopen week hebben de kinderen van CBS De Wynroas een waterproject van “Wetsus” gevolgd. Wetsus is een organisatie die onderzoek naar water doet. Thema’s die de revue passeerden waren o.a. de opwarming van de aarde, het smelten van de polen, waterzuivering en ga maar door. Woensdag begon de lessenserie met een twee uur durende workshop met tientallen waterproefjes in groep 8 van “De Wynroas”. Gekleed als ware onderzoekers en alle veiligheid in acht nemende werden alle proefjes en onderzoeken in tweetallen gedaan. 

lees verder »

De kleuters van CBS de Wynroas naar de Lammetjes

Maart 16, 2018
Groep 1/2b op bezoek

Wat was het leuk bij boer Auke (Nicolai) aan de Feartswal in Harkema. Na een lange wandeling werden we hartelijk ontvangen door Auke en Griet. De kinderen van groep 1/2b van de Wynroas mochten in de stal de lammetjes bekijken, aaien en zelfs knuffelen: 8 hadden we er geteld. 

lees verder »

Heideruters in de prijzen in verschillende diciplines

Maart 14, 2018
Kellie Janine Bijlsma met Misty la Ferme

De Heideruters lieten zich dit weekend goed zien op verschillende wedstrijden.

lees verder »

Sportkampioenen Achtkarspelen feestelijk gehuldigd

Maart 14, 2018
Sportkampioenen Achtkarspelen

‘Een volle raadzaal op woensdagmiddag, dat gebeurt niet zo vaak’, zei wethouder Jouke Spoelstra. ‘Maar jullie hebben een goede reden om hier te zijn, jullie zijn de sportkampioenen van Achtkarspelen. Dat is bijzonder en laten we niet zomaar aan ons voorbijgaan.’ 

lees verder »

Gaswinning NAM, sinds 2010 in Harkema, gaat langer door

Maart 13, 2018
Harkema

Voor meer informatie:

lees verder »

Winnaars cultuurprijzen Achtkarspelen

Maart 11, 2018
De winnaars

Werkgroep Portraits & Paradise uit Augustinusga en schrijfster Margriet Kootstra uit Harkema zijn de winnaars van de cultuurprijzen 2018 in Achtkarspelen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een ‘kulturele jûn’ op woensdag 7 maart in het gemeentehuis in Buitenpost.

lees verder »

Plaatselijk Belang Harkema

Maart 5, 2018
Plaatselijk Belang Harkema

Geachte meneer/mevrouw,

Hierbij willen wij U uitnodigen voor de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema op 28 maart a.s. in de Klok te Harkema aanvang 19.30 uur.

lees verder »

Heideruters in de prijzen

Maart 5, 2018
Ciska Bakker met Flugel

Donderdag was er concours in de HJC manege in Tolbert.
Ciska Bakker reed met Flugel naar de 1e prijs in de klasse L/ABC.

lees verder »

Pieter vd Woude 25 jaar vrijwilliger bij clubhuis Harkema

Maart 3, 2018
Pieter vd Woude 25 jaar vrijwilliger

Ze bestaan nog, vrijwilligers die een groot deel van hun leven iets willen doen voor de maatschappij. Pieter vd Woude (links op de foto) is hier een voorbeeld van, hij is dit jaar al 25 jaar vrijwilliger bij het SCW clubhuis Harkema. Pieter was er al vroeg bij, meehelpen bij de diverse activiteiten in het clubhuis te Harkema, inmiddels zijn we 25 jaar verder en nog steeds is hij regelmatig op de vrijdagavond te vinden in het clubhuis in Harkema. 

lees verder »

Kevin Mennega langer bij Harkemase Boys

Maart 1, 2018
Harkemase Boys

Kevin Mennega, die momenteel aan zijn eerste seizoen op De Bosk bezig is, speelt ook volgend seizoen voor Harkemase Boys.

lees verder »