Harkemase Boys in slotfase langs Jong Volendam

Oktober 30, 2017
Harkemase Boys

Dankzij een goal in de slotfase hield Harkemase Boys zaterdag de drie punten op De Bosk. Tegen Jong FC Volendam werd het 2-1 voor de thuisploeg. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij een goal van Jordy Hilterman. Jesse Renken maakte nog voor de rust gelijk. In het tweede bedrijf was Harkemase Boys de betere ploeg, maar een treffer bleef lang uit. Twee minuten voor tijd bezorgde invaller Yannick Kaluzi zijn ploeg met een mooie treffer toch de verdiende zege.

lees verder »

De Heideruters in de prijzen op verschillende wedstrijden

Oktober 29, 2017
Dineke Veenstra en Kitty met de Vinkegabokaal

Henrica Bakker was met haar pony Time-out op cc in Amstdelden.
Hier deed ze mee aan het Twentecup springen.
Ze reden naar twee 1e prijzen in de klasse Z.

lees verder »

Harkema-Opeinde vloert ODV in vier minuten

Oktober 29, 2017
ODV - Harkema-Opeinde

Het vlaggenschip van Harkema-Opeinde heeft zich de laatste weken een merkwaardige kwaliteit eigen gemaakt. Vanuit het niets slaat de ploeg van Willem Schokker in korte tijd drie keer toe. Hiermee zet het elftal wedstrijden volledig naar de hand. Tegen De Sweach waren twaalf minuten voldoende de tegenstander kansloos te laten en tegen VIOD hadden de groengelen aan negen minuten genoeg. ODV werd afgelopen zaterdag in nog kortere tijd afgeslacht. Vier minuten hadden de Harekieten nodig om drie keer af te drukken. Vrij eenvoudig kon men uiteindelijk met een 1-4 zege huiswaarts keren.

lees verder »

Stamppot wandel- en fietstochten op 28 oktober bij de Spitkeet

Oktober 23, 2017
Fietstocht

Zoals gewoonlijk sluit de Spitkeet het zomerseizoen ook dit jaar weer af met de stamppot wandel- en fietstochten op 28 oktober. Ieder jaar neemt de belangstelling om aan deze tochten deel te nemen toe en ook word er dit jaar weer veel deelnemers verwacht.
De wandelaars kunnen deze keer kiezen uit drie afstanden, nl 8, 15 en 25 km. 

lees verder »

Harkemase Boys wint met hangen en wurgen

Oktober 23, 2017

Het was de tweede helft eigenlijk alleen maar tegenhouden, maar het lukte: Harkemase Boys heeft met 0-1 gewonnen bij DVS’33. De enige goal werd voor rust gemaakt door Jan Hooiveld. Na rust zette DVS’33 drie kwartier lang aan, maar mede dankzij enkele knappe reddingen van Erick Jansema en Henny Bouius hield Harkemase Boys stand.

lees verder »

Harkema-Opeinde- VIOD

Oktober 22, 2017
Harkema-Opeinde- VIOD

Had Harkema-Opeinde vorige week aan twaalf minuten genoeg om De Sweach te fileren, zaterdagmiddag tegen VIOD waren negen minuten voldoende om de tegenstander te knakken. In het eerste halfuur hadden de Harkemasters de handen vol aan de bezoekers. Toen Hille Postma met een hattrick de 0-1 achterstand omboog in een 3-1 voorsprong, was de wedstrijd gespeeld. In een tweede helft waarin het continu kansen regende, was het een klein wonder te noemen dat er slechts een 5-1 score in de boeken kwam.

lees verder »

Joke Bakker in de prijzen in Exloo

Oktober 22, 2017
Joke Bakker en Ella,s choice

Joke Bakker reed dit weekend een cc in Exloo.

lees verder »

Lieve Allemaal

Oktober 21, 2017
Annamarie van der Bij

In 2018 ga ik samen met mijn Kika maatjes Wieger en Gretta Zigterman weer een marathon voor Stichting Kika lopen : voor mij de Chicago Marathon.

lees verder »

OBS ’t Holdersnest wint felbegeerde Wâldpykbokaal

Oktober 20, 2017
OBS ’t Holdersnest

Vrijdagmiddag 20 oktober werd in de Brede School de Wiken in Drachten door maar liefst 120 basisschoolleerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Smallingerland de ‘Striid om de Wâldpykbokaal’ gestreden. Na een spannende nek aan nek race ging OBS ’t Holdersnest uit Harkema er met de felbegeerde prijs vandoor.

lees verder »

Harkemase Boys in extremis onderuit bij Quick Boys

Oktober 16, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft voor de tweede week een voorsprong van twee doelpunten verspeeld. En net als vorige week capituleerden de Friezen in blessuretijd. Via Jan Hooiveld en Jesse Renken was het bij rust 0-2. Vroeg na rust zorgde Yordi Teijsse vanaf de stip voor 1-2. In blessuretijd stond Harkemase Boys door twee rode kaarten nog maar met negen man. Teijsse maakte, opnieuw vanaf de stip, de 2-2 en een minuut later schoot Arie de Vreugd de thuisclub naar de overwinning.

lees verder »

Mattie van der Tuin in de prijzen op CC in Koudum

Oktober 16, 2017
Mattie van der Tuin en Prince

Mattie van der Tuin deed met haar pony Prince mee aan een springwedstrijd in Koudum. 
De combinatie reed in de klasse L naar de snelste tijd in het progressief parcours goed voor de 1e prijs.

lees verder »

Harkema-Opeinde na rust snel klaar met De Sweach

Oktober 15, 2017
Harkema-Opeinde - De Sweach

Harkema-Opeinde blijft het uitstekend doen in klasse 4C. Ook de thuiswedstrijd tegen De Sweach werd vrij eenvoudig in een 3-0 overwinning omgezet. Hoewel de eerste helft zaterdagmiddag zeker niet behoorde tot de beste helften van dit seizoen aan thuiszijde, waren de Harkemasters na de pauze snel klaar met de bezoekers. In twaalf minuten tijd werd er drie keer gescoord. Probleemloos werden de drie punten daarna over de streep getrokken.

lees verder »

“Meinoar Ite”

Oktober 13, 2017
“Meinoar Ite”

Donderdagmiddag 12 oktober opende wethouder Sjon Stellinga in het clubhuis te Harkema het eerste integratie diner.
Statushouders en inwoners uit Harkema konden “Meinoar Ite” en genieten van elkaars zelfgemaakte gerechten.

lees verder »

Harkemase Boys verspeelt zege aan Capelle

Oktober 9, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag thuis tegen Capelle drie punten verspeeld: het werd 2-3. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Harkemase Boys had desondanks de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet en Capelle profiteerde optimaal. Met drie treffers, waarvan de laatste diep in blessuretijd, nam de ploeg van Winand van Loon de punten mee naar Zuid-Holland.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op verschillende wedstrijden in de regio

Oktober 9, 2017
Mattie van der Tuin en Prince

Donderdag was er concours in de HJC manege in Tolbert.
Dineke Veenstra wint met Kitty een 2e prijs in de klasse B.
De combinatie kreeg 75 punten voor de rijstijl,in de klasse L reden ze nog naar de 1e prijs.

lees verder »

Beste Verenigingen van Harkema

Oktober 9, 2017
Plaatselijk belang Harkema

Wist u dat het verpakkende bedrijfsleven jaarlijks geld ter beschikking stelt aan gemeenten voor de extra aanpak van zwerfafval? Dit ligt vastgelegd in de Raamovereenkomst Verpakkingen. De Raamovereenkomst Verpakkingen is in 2012 opgesteld door de verpakkingsindustrie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nedvang regelt het proces en Nederland Schoon verzorgt de inhoudelijke toetsing en ondersteuning. In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen biedt Plaatselijk Belang Harkema uw vereniging de mogelijkheid om een zakcentje bij te verdienen door het schoonmaken van Harkema. Onder de volgende voorwaarden:

lees verder »

Harkema-Opeinde met ruime cijfers langs RWF

Oktober 8, 2017
RWF - Harkema-Opeinde

De uitwedstrijd tegen RWF heeft Harkema-Opeinde minder problemen opgeleverd dan het vooraf had verwacht. Met name in de eerste helft waren de Harekieten slagvaardiger dan de gastheren. In het tweede bedrijf worstelden de groengelen zich goed door een offensief van de Frieschepaalsters, waarna de wedstrijd vakkundig koud werd gemaakt. Met zeven punten uit drie duels kent de ploeg van Willem Schokker een prima start.

lees verder »

Bloeddruk wethouder stijgt tijdens start Sociaal Vitaal in Harkema

Oktober 5, 2017
wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen

‘Dus mijn bloeddruk is hoger dan iemand die ruim veertig jaar ouder is?’, vroeg wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen tijdens de start van beweegprogramma Sociaal Vitaal. ‘Dat is wel een verrassende uitkomst.’ De jonge wethouder liet zijn bloeddruk meten tussen een grote groep senioren in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. Ook bij de senioren werd de bloeddruk, been- en armkracht en het uithoudingsvermogen getest in het kader van Sociaal Vitaal. ‘Doel van dit programma is het bevorderen van de vitaliteit van ouderen in de leeftijd van vijfenzestig tot tachtig jaar’, aldus de wethouder. ‘Ook is er aandacht voor eenzaamheid. Dat is een onderschat probleem, met sport mensen uit hun isolement halen is een belangrijk element tijdens Sociaal Vitaal.’

lees verder »

Heideruters in de prijzen

Oktober 4, 2017
Jaida Kailola en Orchids Radja

In Dalerveen deed Jayda Kailola met haar pony Orchids Radja mee aan een springwedstrijd.
Deze combinatie reed naar de 1e prijs in de klasse M.
Jade Bolhuis reed naar de 1e prijs in de klasse BB op wedstrijd
in Zwaagwesteinde. Jade en Irene kregen 71,5 punten voor de rijstijl

lees verder »

Honderdste officiële wedstrijd van Gerard Spinder

Oktober 1, 2017
Gerard Spinder

Op 30 september 2012 speelde het vlaggenschip van Harkema-Opeinde – toen nog spelend in de derde klasse van het zondagvoetbal – de uitwedstrijd tegen VV Harlingen. Het was een topduel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, dat door de Harlingers met 1-0 werd gewonnen. Ondanks de nederlaag werd er bij de Harkemaster aanhang niet lang getreurd. Men had een prachtige wedstrijd gezien en er warengenoeg positieve aanknopingspunten.

lees verder »

Collectief Harkema-Opeinde behaalt punt tegen Veenhuizen

Oktober 1, 2017
Harkema-Opeinde - Veenhuizen

Vooral lachende gezichten waren er na afloop van de wedstrijd Harkema Opeinde-Veenhuizen te bespeuren op de groengele zijde van sportpark De Bosk. Voor de thuisploeg was het zuur dat de bezoekers pas in de 86ste minuut langszij kwamen. Tegelijkertijd was er ook het besef dat Veenhuizen over het geheel de gemakkelijker voetballende ploeg was en dat zij op basis van de kansenverhouding zonder meer recht hadden op een punt. De Drenten daarentegen waren tevreden dat er in de slotfase alsnog een punt werd behaald. Ook de toeschouwers mopperden niet. Zij hadden een vermakelijk voetbalgevecht gezien dat van begin tot eind boeide.

lees verder »

Harkemase Boys bezoek van ODIN '59 uit Heemskerk

Oktober 1, 2017

In de zesde speelronde van de Derde Divise 2017/2018 kreeg Harkemase Boys bezoek van ODIN '59 uit Heemskerk.

lees verder »