Schoolvoetbaltoernooi Achtkarspelen

September 29, 2017
Schoolvoetbaltoernooi Achtkarspelen

Woensdag 27 september werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Achtkarspelen voor de 40ste keer georganiseerd. Er werd om 9.00 uur begonnen met 35 ploegen en bijna 60 wedstrijden op sportpark “De Bosk” in Harkema. 

lees verder »

Meinoar ite yn Clubhuis Harkema

September 28, 2017
Clubhuis

Wethouder Sjon Stellinga doet aftrap 
Op 12 oktober (van 17.00 – 19.00 uur) wordt in Clubhuis Harkema in het kader van ‘Het Nationaal Integratie diner’ de eerste Meinoar Ite georganiseerd. De start van dit gebeuren wordt gedaan door wethouder Sjon Stellinga. Tijdens deze Meinoar Ite geniet je van elkaars zelfgemaakte gerechten en leer je elkaar op een andere manier beter kennen. Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen, daar heeft iedereen baat bij. Met ‘Het Nationaal integratie diner’ kunnen we Harkema voor iedereen een beetje leuker maken. De succesformule luidt dan ook: Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

lees verder »

Dineke Veenstra in de prijzen op Jumping ut Haskelan

September 25, 2017
Dineke en Kitty

In St Johannnesga werd afgelopen weekend Jumping ut Haskelan verreden.
Namens de Heideruters kwam Dineke Veensta aan de start.
Met haar pony Kitty won ze de klasse L/AB en werd tevens beste combinatie in deze groep.

lees verder »

Harkemase Boys zakelijk naar zege bij Magreb'90

September 24, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag in Utrecht met 2-0 gewonnen van Magreb’90. Tom Boezerooy zorgde vroeg in de wedstrijd met zijn eerste officiële treffer voor de 0-1. Het duurde lang voordat de wedstrijd beslist was, want de zondagclub die dit seizoen in de zaterdagafdeling actief is, hield de schade lang beperkt. In de slotfase maakte Yannick Kaluzi als invaller de bevrijdende 0-2.

lees verder »

Harkema-Opeinde schiet uit de startblokken in Opende

September 24, 2017
Opende - Harkema-Opeinde

De seizoensouverture is voor Harkema-Opeinde geëindigd in een daverend succes. De streekderby tegen Opende werd met 0-5 gewonnen. Een uitslag die aan duidelijkheid niets te wensen overliet en geheel conform de veldverhoudingen was. "De Heide" - gesteund door dik over de honderd meegereisde supporters - nam na een klein uur spelen gas terug en pas toen kwam de thuisploeg in aanmerking voor een doelpunt.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

September 23, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 6 leden met in totaal 73 duiven mee aan de Natour vlucht vanuit Asse Zellik. De gemiddelde afstand bedroeg 286 km. De lossing was om 10.30 uur. De wind was veranderlijk. De eerste duif werd geklokt door H en A Pitstra om 14.08.45 uur en haalde een snelheid van 1321 meter per minuut. 

lees verder »

“Uw slager Alie & Brenda” vierde haar 12.5 jarig jubileum

September 23, 2017
slager Alie & Brenda

Om de feestvreugde samen met hun klanten te delen hadden zij van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 september volop aanbiedingen. Vrijdag 22 september was er een broodje hamburger en/ of broodje beenham voor een klein prijsje. Voor de kinderen was er gratis popcorn, een springkussen en een ranja koe.

lees verder »

Himmeldei Heideblomke

September 23, 2017
Heideblomke

Zaterdag 23 september j.l. heeft Brassband 't Heideblomke laten zien dat ze niet enkel goed zijn in muziek maken. Al vroeg verzamelden de leden om hesjes en vuilniszakken uit te delen, en Harkema schoon te maken. In een mum van tijd hadden ze Harkema ontzien van zwerfvuil en daarmee laten zien dat ze een bloeiende vereniging zijn die ook graag haar steentje bijdraagt aan het welzijn van het dorp.
Zelfs de allerkleinste (toekomstige) leden waren opgetrommeld en hebben enthousiast meegeholpen.

lees verder »

Week van de opvoeding in Achtkarspelen

September 21, 2017

Van 2 oktober tot en met 9 oktober 2017 vindt de landelijke ‘week van de opvoeding’ plaats, met als thema ‘buiten de lijntjes’. In Achtkarspelen wordt ook dit jaar weer aandacht besteed aan de week van de opvoeding.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op Jumping Outdoor Tolbert

September 18, 2017
Henrica Bakker en Time-out

Deze week stond bij de HJC manege in het teken van Jumping Out door Tolbert.
Joke Bakker reed met haar paard Hurrycane naar een 6e en 7e prijs in de klasse B op dinsdag.
Donderdag kwam ze aan de start in de klasse L waar ze met Ella,s choice naar de 3e prijs reed.

lees verder »

Harkema-Opeinde verlaat bekertoernooi met zege op GSVV

September 17, 2017
GSVV - Harkema-Opeinde

Een week voordat de competitie begint, heeft Harkema-Opeinde de eerste zege van het nieuwe seizoen te pakken. GSVV werd in eigen huis met 1-2 verslagen. Het was een dikverdiende zege voor de groengelen, maar wel eentje die moeizaam tot stand kwam. Omdat de Harkemasters maar matig profiteerden van de geboden ruimte en kansen, kreeg de ploeg van Willem Schokker in de slotfase bijna het deksel op de neus.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

September 17, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 7 leden met in totaal 109 duiven mee aan de Natour-vlucht vanuit Gennep. De gemiddelde afstand bedroeg 169 km. De lossing was om 12.30 uur. 
De wind was zuid-west.De eerste duif werd geklokt door H en A Pitstra om 14.27.15 uur en haalde een snelheid van 1474 meter per minuut. 

lees verder »

Harkemase Boys gastheer Oranje Leeuwinnen O19

September 13, 2017
Harkemase Boys

De Oranje Leeuwinnen hebben deze zomer laten zien dat vrouwenvoetbal sterk in de lift zit. In oktober strijden de Oranje Vrouwen Onder 19 o.a. op sportpark De Bosk bij vv Harkemase Boys voor een ticket voor het EK in Zwitserland.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Tolbert

September 11, 2017
Joke Bakker en Hurricane

Donderdag 7 september was er een concours in de hjc manege in Tolbert.

lees verder »

Ineffectief Harkemase Boys laat punten in Assen

September 11, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Assen verloor de ploeg van Henk Herder met 3-1 van ACV. Een slechte start van Harkemase Boys leverde al snel een achterstand van 2-0 op. Daarna begonnen de Friezen beter te voetballen, kregen voldoende kansen, maar daarvan werd er slechts één benut. In de slotfase besliste Djababoe het duel namens de thuisploeg.

lees verder »

Harkema-Opeinde geëlimineerd door SC Twijzel

September 11, 2017
Harkema-Opeinde - SC Twijzel

Het bekertoernooi krijgt voor Harkema-Opeinde geen vervolg. Ook wedstrijd nummer twee leverde “De Heide” geen punten op. Nieuwbakken derdeklasser Twijzel zegevierde op sportpark De Bosk terecht met 1-2. Het gevoel na afloop was bij de Harkemasters desondanks een stuk beter dan na het verloren duel in Kootstertille. De groengelen waren zeker in de eerste helft een tijdlang de bovenliggende partij. Dat terwijl er bij de Harkemasters zaterdagmiddag vanwege blessuregevallen zeker een handvol vaste waarden ontbraken.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

September 9, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 8 leden met in totaal 141 duiven mee aan de natour-vlucht vanuit Gennep. De gemiddelde afstand bedroeg 168 km. De lossing was om 13.35 uur. De wind was zuid-west. De eerste duif werd geklokt door J. Kuipers om 15.33.11 uur en haalde een snelheid van 1418 meter per minuut. 

lees verder »

Doelpuntloos gelijkspel Harkemase Boys ondanks veel kansen

September 5, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft in de tweede speelronde van de Derde Divisie gelijkgespeeld tegen VVOG. In het duel tussen de nummers 1 en 2 werd niet gescoord, ondanks veel kansen voor met name de thuisploeg.

lees verder »

Harkema-Opeinde terecht ten onder in Kootstertille

September 3, 2017
Harkema-Opeinde - Kootstertille

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2017/2018 is voor Harkema-Opeinde geëindigd in een enigszins teleurstellende 3-2 nederlaag in Kootstertille. Waar de Harkemasters in het vorige seizoen twee keer weinig moeite hadden met de Tilsters, viel er zaterdagmiddag niets op de zege van de gastheer af te dingen. Hoewel Harkema nog niet in de sterkste bezetting speelde, zal men de komende weken op bepaalde momenten scherper voor de dag moeten komen.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

September 3, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 8 leden met in totaal 106 duiven mee aan de Jonge duiven vlucht vanuit Morlincourt/Noyon. De gemiddelde afstand bedroeg 457 km. De lossing was om 10.00 uur. 
De wind was noord. De eerste duif werd geklokt door P en H van der Veen om 16.28. 38 uur en haalde een snelheid van 1174 meter per minuut. 

lees verder »