Houtigehage winnaar Meku Proline-toernooi

Augustus 27, 2017
Houtigehage winnaar

Vijfdeklasser Houtigehage is zaterdagmiddag verrassend winnaar geworden van het door Harkema Opeinde georganiseerde Meku Proline toernooi. Vooraf werden de Hagenaren niet direct als titelfavoriet beschouwd. Toch viel er op de toernooizege van de Houtigehaagsters niets af te dingen. Het afgelopen seizoen lieten de mannen van trainer Andries Woudstra al zien dat ze voor elke tegenstander een lastig te verslaan elftal zijn. Ook in Harkema liet Houtigehage een prima indruk achter.

lees verder »

Harkemase Boys wint na sterke ommekeer in Almere

Augustus 27, 2017
Harkemase Boys

Het is Harkemase Boys in het tweede seizoen van de Derde Divisie wederom gelukt om met een overwinning te beginnen: in Almere werd het 2-4 voor de Harkiten. In de eerste helft drukte Jong Almere City het overwicht van de thuisploeg uit met twee doelpunten. Na de thee kwam er een beter Harkemase Boys uit de kleedkamer. Dit resulteerde erin dat de Friezen de 2-0-stand binnen twintig minuten ombogen tot een voorsprong van 2-3. Hierna ging Jong Almere City naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar scoren lukte de Almeerders niet meer. Toen Jan Hooiveld de 2-4 vlak voor tijd binnentikte was de wedstrijd gespeeld en namen de Boys de eerste drie punten van het seizoen mee terug naar Harkema.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Augustus 26, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 9 leden met in totaal 140 duiven mee aan de jonge duivenvlucht vanuit Niergnies. De gemiddelde afstand bedroeg 392 km. De lossing was om 10.40 uur. De wind was variabel. 
De eerste duif werd geklokt door H en A Pitstra om 15.53.39 uur en haalde een snelheid van 1259 meter per minuut. 

lees verder »

The Carbage Run voor oude brommers

Augustus 26, 2017
The Carbage Run

Twee leden van de Harkemaster brommerclub kwamen op het idee om mee te doen aan The Carbage Run naar Bratislava. Zaterdagmorgen 26 augustus om 04.00 uur in de morgen vertrok het zevental brommers uit Harkema voor een eerste lange tocht naar het Duitse Kassel. Daar verzamelen een honderdtal brommer fanaten zich om maandag 28 augustus The Carbage Run te rijden op oude brommers richting Bratislava.

lees verder »

Harkemase Boys na strafschoppen uitgeschakeld

Augustus 24, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys is uitgeschakeld in de KNVB-Beker. In de tweede voorronde was Sparta Nijkerk na strafschoppen te sterk. Toen er 120 minuten waren gevoetbald, was het nog steeds 0-0 op De Bosk. In de daaropvolgende strafschoppenserie keerde Erick Jansema twee Nijkerkse pogingen, maar Harkemase Boys miste zelf driemaal.

lees verder »

Harkema-Opeinde wederom gastheer Meku Proline-toernooi

Augustus 23, 2017
Meku Proline-toernooi

Voor de 22ste keer organiseert Harkema-Opeinde aanstaande zaterdag het jaarlijkse voorbereidingstoernooi, dit jaar wederom gesponsord door Meku Proline BV. De editie van 2017 heeft een sterk regionaal getint karakter. Alle deelnemers zijn afkomstig binnen een straal van 15 kilometer rondom Harkema. In tegenstelling tot voorgaande jaren bestaat het deelnemersveld dit jaar uit zes clubs. Gekozen is voor de oude toernooiopzet: twee poules met een finaleronde. Traditioneel wordt het toernooi afgesloten met een barbecue met livemuziek. De muziek zal dit jaar verzorgd worden door zanger Douwe Kamminga.

lees verder »

Bekerduel Harkemase Boys verplaatst

Augustus 21, 2017
Harkemase Boys

Het bekerduel tussen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk wordt gespeeld op dinsdag 22 augustus om 20:00 uur. De wedstrijd in de tweede voorronde van de KNVB-Beker zou aanvankelijk op woensdagavond gespeeld worden, maar na onderling overleg is besloten de wedstrijd een dag te vervroegen. Aanleiding is het overlijden van Sparta Nijkerk-clubman Harry Hamstra, voor wie woensdagavond een gelegenheid tot condoleren is.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op Jumping Twente en CH Bergum

Augustus 21, 2017
Henrica Bakker en Time-Out

Ciska Bakker wint met Flugel een 4e prijs in de klasse B
Op concours Jumping Twente in Geesteren.

Joke Bakker wint met Hurricane 2 keer een 4e prijs in de klasse B.
Met haar paard Ella wint ze een 5e en een 1e prijs in de klasse L, ze plaatsten
Hun voor de finale waar ze nog een 2e prijs won.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Augustus 19, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 13 leden met in totaal 214 duiven mee aan de jonge duiven vlucht vanuit Quievrain. De gemiddelde afstand bedroeg 351 km. De lossing was om 10.15 uur. De wind was zuid-west. De eerste duif werd geklokt door J. Kuipers om 13.52.22 uur en haalde een snelheid van 1613 meter per minuut. 

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Augustus 13, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 13 leden met in totaal 238 duiven mee aan de jonge duiven vlucht vanuit Heusden-Zolder. De gemiddelde afstand bedroeg 245 km. De lossing was om 10.45 uur. De wind was west-noord-west. 
De eerste duif werd geklokt door W en S Elzinga om 13.59.20 uur en haalde een snelheid van 1260 meter per minuut. 

lees verder »

Zomerfiets- en wandeltochten

Augustus 12, 2017
Zomerfiets- en wandeltochten

Op zaterdag 19 augustus worden vanuit themapark De Spitkeet in Harkema de jaarlijkse fiets- en wandeltochten georganiseerd. Er zijn deze keer vier routes, twee fietsroutes en twee wandelroutes. De fietsers kunnen kiezen uit 50 en 35 km, de wandelaars uit 25 en 12.5 km. Bij de fietsers is in de 50 km één rustpunt ingelast, bij de wandelaars is er één rustpunt in beide afstanden.

lees verder »

Twee Harkemaster Friese kampioenen in Harich

Augustus 12, 2017
Friese kampioenen Ciska Bakker en Flugel en Dineke Veenstra en Kitty van De Singel

Dit weekend waren de Friese kampioenschappen springen en dresuur in Harich.
Ciska Bakker wint met haar pony Flugel de klasse B categorie b met 78 punten voor de rijstijl.

lees verder »

De Heideruters zetten de stijgende lijn voort

Augustus 6, 2017
Henrica Bakker en Time Out

Woensdag was er CC in stal De Hameren in Vrouwenparochie.

Jade Bolhuis wont twee 1e prijzen in de klasse BB met haar pony Irene.
De rondes waren goed voor respectievelijk 72,5 en 75 punten voor de rijstijl.
Jayda Kailola wint met Legends blue een 3e prijs in de klasse L.
Met haar pony Orchids Radja wint ze een 1e en 2e prijs in de klasse M.
Henrica Bakker wint met Time-out de klasse Z.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Augustus 6, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 13 leden met in totaal 261 duiven mee aan de jonge duiven vlucht vanuit Heusden-Zolder.De gemiddelde afstand bedroeg 245 km. De lossing was om 08.30 uur. De wind was zuid-west. 
De eerste duif werd geklokt door H en A Pitstra om 11.19.50 uur en haalde een snelheid van 1464 meter per minuut. 

lees verder »