Handtekeningsactie voor een speelplaats

Mei 30, 2017
Burgemeester Gerben Gerbrandy

Dinsdagmiddag bracht burgemeester Gerben Gerbrandy op de fiets met het bestuur van Plaatselijk Belang en enkele raadsleden een bezoek aan Harkema. 

lees verder »

Ook Harkema-Opeinde 2 kampioen

Mei 30, 2017
Harkema-Opeinde 2 kampioen

Harkema-Opeinde 2 is kampioen! Een succes waar een maand geleden niet meer op gerekend was. Hoewel de ploeg van Jappie Borger en Gerrie Hoeksma toen ook al bovenaan stond, had achtervolger FC LEO 2 liefst zeven verliespunten minder. Het tweede bleef in de race door op 6 mei de concurrent uit Leens met 3-2 te verslaan. Toen LEO vervolgens punten verspeelde in de inhaalwedstrijden tegen Opende en Kootstertille, kon het zomaar dat Harkema-Opeinde 2 de kampioenkansen in eigen hand kreeg. Een zege in Marum zou de titel veilig stellen.

lees verder »

Fietstocht 2 juni

Mei 29, 2017
Tuindorp Harkema

Eerst een periode met veel kou en na wat mooie zonnige dagen breekt de natuur in juni zowat uit zijn voegen. Heel veel vlinders en hommels zorgen voor veel leven in de tuin. De koolmezen genieten er alvast van. Vlinders op het menu. 

lees verder »

Dineke Veenstra wint 2e prijs op ch Oosterwolde

Mei 29, 2017
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Afgelopen weekend was er een springconcours in Oosterwolde.
Dineke Veenstra reed met haar pony Anjershof Peggy naar
een mooie 2e prijs in de klasse B.
De jury beloonde de combinatie met 71 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Avondvierdaagse

Mei 29, 2017
Avondvierdaagse

De ‘potjes met vet’ en ‘we zijn er bijna’ kunnen weer geoefend worden, want de avond vierdaagse komt er weer aan. Dit jaar zal dit sportieve maar ook gezellige evenement plaatsvinden van dinsdag 6 juni t/m vrijdag 9 juni.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Mei 28, 2017
P.V. de Postjager

In het weekend van 27 mei deden 10 leden met in totaal 94 duiven mee aan de super-vitesse vlucht vanuit Wijchen. 
De gemiddelde afstand bedroeg 153 km. 
De lossing was om 07.30 uur. De wind was zuid/oost.

lees verder »

Geen promotie Harkemase Boys na nederlaag

Mei 28, 2017
Harkemase Boys

Het is Harkemase Boys niet gelukt om naar de Tweede Divisie te promoveren. In de laatste wedstrijd van de nacompetitie was FC Lisse met 1-4 te sterk, waardoor de 1-2 overwinning van Harkemase Boys in Lisse teniet werd gedaan. Duidelijke cijfers op De Bosk, al kreeg de thuisclub met name voor rust voldoende kansen op doelpunten. Pas in de slotfase van de wedstrijd, toen Harkemase Boys risico ging nemen, nam FC Lisse afstand. Door de nederlaag spelen de Boys volgend seizoen weer in de Derde Divisie.

lees verder »

Kampioenen

Mei 27, 2017
Team 4

E2 en team 4 van K.V. Harkema werden vandaag kampioen evenals het tweede elftal van de V.V. Harkema

lees verder »

Harkemase Boys klaar voor apotheose tegen FC Lisse

Mei 26, 2017
Harkemase Boys

Na de verrassende uitzege van Harkemase Boys op FC Lisse (1-2) wacht morgen op sportpark De Bosk de return en als Harkemase Boys de voorsprong weet te verdedigen promoveert het naar de tweede divisie. Er kan dus morgen historie geschreven worden en de club verwacht dan ook dat de supporters massaal af zullen komen op deze apotheose van het seizoen.

lees verder »

Harkemase Boys verrast in Lisse

Mei 24, 2017

Harkemase Boys is de finale van de nacompetitie begonnen met een verrassende uitzege op FC Lisse. Op sportpark Ter Specke was de thuisploeg de betere ploeg, maar de Friezen toonden zich effectiever. Na een vroege 0-1 door Henny Bouius, maakte Rowdy van der Putten vanaf de stip al snel gelijk. Na een halfuur begon de druk van FC Lisse steeds groter te worden, maar Harkemase Boys hield stand. In de slotfase van de wedstrijd kregen ook de Friezen een strafschop. Oebele Schokker schoot Harkemase Boys vanaf de stip naar de overwinning.

lees verder »

Avondvierdaagse in zicht

Mei 22, 2017
Avondvierdaagse

Inmiddels hebben vele kinderen met ouders zich opgegeven voor de mooie tochten die door ons mooie dorp heen leiden. 
De tochten worden uitgezet, er wordt een feest opgezet voor iedereen die deelneemt.

lees verder »

V.V. Harkema Opeinde

Mei 22, 2017
Ronald

Het jeugdkader van Harkema-Opeinde is volop in beweging. Inmiddels is men er ook in geslaagd een keeperstrainer vast te leggen. Ronald Sevinga zal het komende seizoen de jeugdkeepers van onze club onder handen nemen. Ronald keepte bij meerdere clubs in de regio en is momenteel keeperstrainer bij de keepersschool Keepingthezero. Naast keeperstrainer zal Ronald ook als jeugdcoördinator fungeren. 

lees verder »

Uitslag Wedvlucht de Adelaar

Mei 22, 2017
Adelaar

Zeventien liefhebbers van P.V de Adelaar uit harkema deden met 436 duiven mee aan de Midfondvlucht vanuit Quievrain,
De gemiddelde afstand bedroeg 351 kilometer. De eerste duif werd geklokt door J.M. Kalsbeek om 12.55.47 en haalde een snelheid van 1746 meter per minuut.

lees verder »

Heideruters goed bezig op Ch Westerkwartier en Hypo Fryslancup

Mei 22, 2017
Ylse van der Veen met King

Sanne Sangers wint met Chesto een 1e en 5e prijs in de B dresuur op concours bij de Hypo Fryslan.

lees verder »

Harkemase Boys verslaat UNA en is door in nacompetitie

Mei 21, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zich zaterdag dankzij een uitzege op UNA geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De Friezen moesten in Veldhoven een 0-1 nederlaag goedmaken en dat lukte: het werd 1-3. Een kopbal van Streutker zorgde voor de vroege 0-1. Kort voor rust kwam UNA op gelijke hoogte, maar na rust scoorde Streutker opnieuw. Nadat UNA met tien man verder moest scoorde Uuldriks de belangrijke derde treffer. De tegenstander in de finale is FC Lisse. Dinsdag is de eerste wedstrijd in Lisse, zaterdag de return in Harkema.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Mei 20, 2017

Dit weekend deden 12 leden met in totaal 164 duiven mee aan de Midfond vlucht vanuir Quievrain. De gemiddelde afstand bedroeg 351 km. De lossing was om 09.35 uur. De wind was zuid-west. 
De eerste duif werd geklokt door W en S Elzinga om 12.58.15 uur en haalde een snelheid van 1729 meter per minuut.

lees verder »

K.v. Harkema kampioenen

Mei 20, 2017
C1

Kampioenschap voor C1 en D2.

lees verder »

Harkemase Boys begint nacompetitie met nederlaag

Mei 19, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren. Ondanks sterk spel verloren de Friezen op eigen veld met 0-1 van UNA. De bezoekers waren het eerste kwartier beter, daarna heerste Harkemase Boys. Het ontbrak echter aan effectiviteit bij de ploeg van Henk Herder. UNA profiteerde in de tweede helft. Nick Tielemans maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

lees verder »

Harkemase Boys onderzoekt KNVB-certificering jeugdafdeling

Mei 17, 2017
Jeugdafdeling Harkemase Boys

In navolging van Blauw Wit ’34 en ONS Sneek wil ook de jeugdafdeling van Harkemase Boys proberen om een erkende KNVB-certificering te behalen. Aan het einde van dit voetbalseizoen worden gesprekken met de KNVB gevoerd en zal bekeken worden op welke manier de vereniging dit kan aanpakken en wat het mogelijke tijdspad zal zijn. Indien deze certificering wordt behaald, mag Harkemase Boys zich een “lokaal gecertificeerde KNVB-jeugdopleiding” noemen.

lees verder »

v.v. Harkema-Opeinde toernooi

Mei 17, 2017
Meku-Proline toernooi

Het seizoen is voor Harkema-Opeinde 1 nog maar net ten einde. Toch is de Club van Honderd alweer druk in de weer met het nieuwe seizoen. In augustus staat weer het jaarlijkse voorbereidingstoernooi gepland. Voor het derde jaar op rij wordt deze happening gesponsord door Meku Proline BV.

lees verder »

Schoolkorfbal

Mei 17, 2017
't Holdersnest groep 5/6

't Holdersnest groep 5/6 wint eerste prijs bij schoolkorfbal

lees verder »

Heideruters weer goed bezig op regionale concoursen

Mei 14, 2017
Sanne Sanger en Chesto

Sanne Sangers reed donderdag cc met haar paard Chesto bij de Hypo Fryslan cup in Drogeham.
Ze reed naar een 1e en een 2e prijs in de b dresuur met 214 en 215 punten.

lees verder »

Hercules heren nemen 3 keer de titel mee naar huis

Mei 14, 2017
De broertjes Sytse Harm Otter & Hylke Rienk Otter

De heren van Hercules mochten zaterdag 13 mei aantreden op het Noord –Nederlands Kampioenschap te Lemmer. De start was voor Hielke Rienk Otter en Wesley Salters in niveau: benjamin 15. Laatste genoemde was vorige maand Fries kampioen geworden en was zo zenuwachtig dat hij op vloer een verkeerde volgorde turnde. Hielke Rienk turnde echter fantastisch en stond naar vier onderdelen aan kop. Hij wist deze koppositie te behouden en kreeg het goud omgehangen.

lees verder »

Harkema-Opeinde sluit seizoen in stijl af

Mei 14, 2017
GSVV - Harkema-Opeinde

In de slotwedstrijd van het seizoen 2016/2017 heeft Harkema-Opeinde op een waardige wijze afscheid genomen van de vijfde klasse. In een open wedstrijd waarin met gemak een korfbaluitslag op het scorebord had kunnen komen, waren vooral de Harekieten trefzeker. GSVV - dat dit jaar Harkema lang in de nek hijgde - werd in eigen huis op een 1-6 nederlaag getrakteerd. Met 65 punten, acht punten meer dan de achtervolger, en een doelsaldo van plus 70 onderstreepte De Heide dat het de terechte kampioen is van 5B.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Mei 14, 2017
P.V. de Postjager

Zaterdag 13 mei deden 12 leden met in totaal 161 duiven mee aan de vitesse vlucht vanuit Quievrain. 
De gemiddelde afstand bedroeg 351 km. 
De lossing was om 07.15 uur. 
De wind was zuid-zuid-west. 
De eerste duif werd geklokt door W en S Elzinga om 10.57.34 uur en haalde een snelheid van 1579 meter per minuut.

lees verder »

Harkemase Boys ondanks nederlaag in linkerrijtje

Mei 14, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft het debuutseizoen in de Derde Divisie afgesloten met een thuisnederlaag tegen FC Rijnvogels. De nummer laatst zegevierde met 1-3 op De Bosk. Ondanks het verlies is Harkemase Boys in het linkerrijtje geëindigd. Voor de ploeg van Henk Herder begint woensdag de nacompetitie tegen UNA.

lees verder »

Uitslag Wedvlucht de Adelaar

Mei 14, 2017

Zeventien liefhebbers van P.V de Adelaar uit harkema deden met 446 duiven mee aan de Midfondvlucht vanuit Quievrain,
De gemiddelde afstand bedroeg 351 kilometer.
De eerste duif werd geklokt door J. & S. Broos om 10.56.08 en haalde een snelheid van 1584 meter per minuut.

lees verder »

Team mp2 ongeslagen kampioen

Mei 13, 2017

Team mp2 ongeslagen kampioen

lees verder »

De Harkemaster Munt

Mei 10, 2017
De Harkemaster Munt

Vanaf vandaag verkrijgbaar bij Postwinkeltsje & De Diske *** De Harkemaster Munt *** Leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld moederdag. De lijst met deelnemende Harkemaster ondernemers vindt u hier: http://munt.deharkema.nl

lees verder »

Harkema-Opeinde verliest ongeslagen status

Mei 7, 2017
Harkema-Opeinde - Velocitas

Het is een vreemde kwaal waaraan veel kampioensploegen lijden; zodra de titel is behaald, is het heilige vuur er niet meer. Ook Harkema-Opeinde kreeg hier dit weekeinde mee te maken. Niet dat er met de pet naar werd gegooid, maar de scherpte zoals die er meestal wel is, was er zaterdagmiddag niet. Velocitas wilde wel tot het uiterste gaan en zegevierde op sportpark De Bosk met 1-2.

lees verder »

Uitslag Wedvlucht de Adelaar

Mei 7, 2017
Adelaar

Zestien liefhebbers van P.V de Adelaar uit harkema deden met 433 duiven mee aan de vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder,
De gemiddelde afstand bedroeg 244 kilometer.
De eerste duif werd geklokt door J. & S. Broos om 12.57.22 en haalde een snelheid van 1269 meter per minuut.

lees verder »

Rood Harkemase Boys onderuit bij Capelle

Mei 7, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft met 2-1 verloren van Capelle. Vervelender waren de twee rode kaarten die de Friezen opliepen. Na een vroege achterstand kwam Harkemase Boys via Heine Uuldriks al snel weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor rust pakte Johnny de Vries rood. In de tweede helft werd het 2-1 voor Capelle na een eigen doelpunt van Harkemase Boys. In de slotfase pakte Simon IJzerman z’n tweede gele kaart en dus eindigde Harkemase Boys het duel met negen spelers.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

Mei 6, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 12 leden met in totaal 187 duiven mee aan de Vitesse vlucht vanuit Heusden-Zolder. De gemiddelde afstand bedroeg 245 km. De lossing was om 09.45 uur. De wind was Noord-Oost.
De eerste duif werd geklokt door W en S Elzinga om 12.59.04 uur en haalde een snelheid van 1262 meter per minuut. 

lees verder »

Jong Harkema O13-2 kampioen

Mei 6, 2017
Jong Harkema O13-2

Opnieuw een kampioen bij Jong Harkema. Deze keer was het de beurt aan Jong Harkema O13-2 zij wonnen vanmorgen hun wedstrijd met 6-0 van ONB O13-2. Jongens van harte gefeliciteerd.

lees verder »

Klaas Schotanus terug naar NOK

Mei 5, 2017
Klaas Schotanus

Klaas Schotanus voetbalt volgend seizoen voor NOK uit zijn woonplaats Oudemirdum. Eerder dit seizoen had Schotanus al aangegeven dat dit zijn laatste seizoen voor Harkemase Boys zou worden. "Ik heb nog wel getwijfeld, want ik heb het hier nog ontzettend naar m'n zin. Maar ik ben er zeker van."

lees verder »

Harkemase Boys in aantrekkelijk duel langs Scheveningen

Mei 2, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft thuis in een aantrekkelijk duel met 2-0 van Scheveningen gewonnen. De thuisploeg zat al vroeg op rozen: Jorco van Hezel zorgde binnen vijf minuten voor de 1-0. Het spel ging daarna gelijk op, met kansen voor beide ploegen. Een tweede goal viel pas twee minuten voor tijd. Toen besliste Heine Uuldriks met een kopbal de wedstrijd.

lees verder »