Harkema-Opeinde opnieuw binnen een jaar uit de kelderklasse

April 30, 2017
Harkema-Opeinde kampioen

Harkema-Opeinde is zaterdag kampioen geworden van de vijfde klasse B. Door een 0-2 zege in en tegen Boornbergum en door puntenverlies van concurrent GSVV konden de champagnekurken knallen.

lees verder »

Heideruters dit weekend de goudgrutters in Tolbert

April 30, 2017
Dineke Veenstra met haar pony,s Anjershof Peggy en Kitty

Dit weekend was er twee dagen concours in de HJC manege in Tolbert.

lees verder »

P.V. de Postjager Harkema

April 29, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 12 leden met in totaal 206 duiven mee aan de vitessevlucht vanuit Heusden-Zolder.De gemiddelde afstand bedroeg 244 km. De lossing was om 10.00 uur. De wind was noord-west. 
De eerste duif werd geklokt door J. Kuipers om 12.59.44 uur en haalde een snelheid van 1358 meter per minuut. 

lees verder »

Jong Harkema O11-1 kampioen

April 29, 2017
Jong Harkema O11-1 kampioen

Vanmorgen werd Jong Harkema O11-1 met een 15-0 overwinning overtuigend kampioen.

lees verder »

Harkemaster Garageverkoop eerstvolgende editie 27 mei

April 29, 2017
Garageverkoop

Op zaterdag 27 mei aanstaande wordt alweer de 7de editie van de Harkemaster garageverkoop georganiseerd van 9:00 tot 15:00 uur! Inschrijven kan weer via: www.garagekoopjes.com/aanmelden

Aanmelden als deelnemer graag vóór 8 mei.

lees verder »

Willem Weening benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

April 26, 2017
links Willem Weening

Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen heeft woensdag 26 april negen personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau waaronder een inwoner uit Harkema Dat gebeurde in een volle raadzaal in het gemeentehuis te Buitenpost.

lees verder »

Voorlichting Mantelzorg, mogelijke valkuilen?

April 26, 2017
ANBO

Onder de titel 'Mantelzorg: mogelijke valkuilen?' organiseert Plaatselijk Belang Harkema een voorlichtingsbijeenkomst om ontspoorde mantelzorg en financiële uitbuiting bespreekbaar te maken.

De bijeenkomst vindt plaats op 9 mei 2017 van 14 tot 16 uur in de Bôge aan de Nijkamp in Harkema. Een ANBO medewerker geeft deze middag een interactieve presentatie over mogelijke valkuilen bij mantelzorg.

lees verder »

Vrouwenelftal Harkema-Opeinde wint geldprijs

April 25, 2017
Vrouwenelftal Harkema-Opeinde

Het vrouwenelftal van Harkema-Opeinde heeft een prachtige geldprijs in de wacht gesleept. In januari deden de groengele dames mee aan de wedstrijd “De Beste Derde Helft”, in het leven geroepen door grootcafé De Swetser te Drachten. Streven was om een zo groot mogelijk feest te organiseren, iets wat mede door alle feestgangers uit Harkema, Surhuisterveen e.o. uitstekend lukte.

lees verder »

Harkemase Boys trekt twee regionale talenten aan

April 25, 2017
Kellian van der Kaap en Tom Boezerooy

Harkemase Boys heeft zich versterkt met twee jonge en talentvolle spelers uit Marum: verdediger Kellian van der Kaap van Be Quick 1887 en vleugelspits Tom Boezerooy van SV Marum.

lees verder »

Spits Kaluzi naar Harkemase Boys

April 25, 2017
Yannick Kaluzi

Yannick Kaluzi speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. De spits komt over van d'Olde Veste'54. Voor de eersteklasser was hij dit seizoen goed voor achttien goals en acht assists.

lees verder »

Heideruters winnen weer in Tolbert en Assen

April 24, 2017
Amarens van der Wal met Horses to Fly FS Cassidy

Amarens van der Wal deed mee met een dresuurwedstrijd in Assen.
Ze reed met haar pony Horses to fly FS Cassidy naar 2 eerste prijzen in de klasse Z1/Z2
De jury beloonde de proeven met 65,39% en 71,12%.

lees verder »

Groot onderhoud aan de Warmoltsstrjitte

April 23, 2017
Warmoltsstrjitte

HARKEMA – De gemeente Achtkarspelen voert na de zomervakantie groot onderhoud uit aan de Warmoltsstrjitte op het traject tussen de Pauloane en de Reitsmastrjitte. De weg en het riool zijn aan vervanging toe. Ook kan de straat qua uitstraling best een opknapbeurt gebruiken.

lees verder »

Harkema-Opeinde laat Zeester kansloos

April 23, 2017
Hilbrand Benedictus

De vooraf als lastig bestempelde thuiswedstrijd tegen het in uitstekende vorm verkerende Zeester, is voor Harkema-Opeinde uitgemond in een walk-over. Dat was niet direct af te lezen aan de 3-0 uitslag die de wedstrijd kreeg. Wie de kansenverhouding van de tweestrijd daarentegen op papier zou zien, zal meteen terecht hebben geconcludeerd dat de gasten alle hoeken van het veld hebben gezien.

lees verder »

Succesvolle Funwedstrijd in Harkema

April 23, 2017
Funwedstrijd Hercules

Woensdag 19 april beleefden ca. 100 kinderen een geweldige middag in sporthal de Fûgelkamp in Harkema. Gymvereniging Hercules Harkema had een recreatieve wedstrijd georganiseerd waar naast hun eigen leden ook gymvereniging Set ‘m Op en Witteborg Sport aan meededen.

lees verder »

Uitslagen P.V. de Postjager Harkema

April 22, 2017
P.V. de Postjager

Dit weekend deden 13 leden met in totaal 222 duiven mee aan de Vitesse vlucht vanuit Weert. 
De gemiddelde afstand bedroeg 218 km. De lossing was om 10.00 uur. De wind was noord-west. 
De eerste duif werd geklokt door J. Kuipers om 12.59.59 uur en haalde een snelheid van 1208 meter per minuut. 

lees verder »

Harkemase Boys hard onderuit bij VVOG

April 22, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag een harde nederlaag geleden. Op bezoek bij VVOG werd het 4-1. Na een beroerde eerste helft stond het al 2-0 voor de thuisploeg dankzij twee goals van Jeremy de Graaf. In het tweede bedrijf ging het iets beter, maar de wedstrijd was toen al gespeeld, na nog twee snelle doelpunten van VVOG. Oebele Schokker maakte de stand vanaf de stip iets draaglijker.

lees verder »

Verdediger Jong FC Groningen naar Harkemase Boys

April 22, 2017
Jim de Leeuw

Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jim de Leeuw. De Leeuw is een 21-jarige vleugelverdediger met snelheid, die graag mee opkomt en op beide backposities uit de voeten kan. Hij komt over van Jong FC Groningen. De Leeuw is na Pier Veldman de tweede speler die de overstap maakt van de Groningers naar Harkemase Boys.

lees verder »

Matthijs Hardijk van Harkemase Boys naar AZ

April 20, 2017
Matthijs Hardijk

Matthijs Hardijk verlaat Harkemase Boys na dit seizoen. De vleugelspits, die bezig is aan zijn eerste seizoen op De Bosk, speelt na de zomer voor AZ.

lees verder »

De Harkemaster Munt

April 18, 2017
De Harkemaster Munt

De Harkemaster Munt is gearriveerd in de Harkema. Nog even en hij zal in roulatie worden gebracht. De Munt is te winnen via de spelletjes in elke uitgave van de Harkemaster Courant of verkrijgbaar als cadeaumunt bij 't Postwinkeltsje of De Diske en heeft een vaste waarde van €10.- De munt is te besteden bij meer dan 30 Harkemaster ondernemers!!

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Tolbert en Vrouwenparochie

April 17, 2017
Jisca Hut en Deportivo la Carunja

Donderdag nam Jisca Hut namens de Heideruters deel aan een springwedstrijd
In Tolbert. Ze reed met haar paard Depotivo la Carunja naar de 2e prijs in de klasse L.

lees verder »

Hercules Harkema

April 17, 2017
Hercules

Hercules is in de ochtendwedstrijd met 3 teams vertegenwoordigd. 
Het team Joukje Hoekstra en Bonnie Kiers, die tevens bij Set’m op uit Augustinusga traint, is Fries Kampioen geworden en voelden de druk tijdens deze wedstrijd. Ze hadden wel de eer hoog te houden. De Friese titel zou voor hun blijven, maar hier nogmaals bij de besten behoren stond zeker op het lijstje! Zonder al te veel zenuwen begonnen ze aan hun oefening, en Joukje stond bij het eerste element niet helemaal stabiel. Gelukkig wist ze de balans te bewaren en bleven ze lang genoeg staan en leverde het geen tijdsfouten op. De dames, die meedoen op het niveau E-plus hebben wederom alle tegenstanders weten te verslaan en eindigden op een eerste plaats!

lees verder »

Harkemase Boys periodekampioen na gelijkspel

April 17, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys is periodekampioen in de Derde Divisie. Zelf speelden de Friezen met 2-2 gelijk op bezoek bij ASWH. Dat was meer dan genoeg, want de enige overgebleven concurrent – Rijnsburgse Boys – verloor van FC Lisse. Met de periodetitel heeft Harkemase Boys zich verzekerd voor play-offs om promotie naar de Tweede Divisie.

lees verder »

Heideruters

April 16, 2017
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Dineke Veenstra in de prijzen in Vrouwenparochie.
Zondag was er een ponyconcours in Vrouwenparochie.
Dineke Veenstra deed namens De Heideruters mee in de volgende klassen.

lees verder »

Bingo

April 15, 2017
Bingo

De voetbalvereniging Harkema-Opeinde heeft vrijdag 21 april een bingoavond in de kantine.
Aanvang 19.30 uur 
Iedereen is van harte welkom

lees verder »

De paashaas bezoekt de kinderen van 't Holdersnest

April 13, 2017
Paashaas bezoekt Holdersnest

Vandaag was er heel gezellig bezoek op obs 't Holdersnest in Harkema. De paashaas kwam op bezoek! Om de beurt mochten groepjes kinderen paaseitjes zoeken. De gevonden eitjes werden naar de paashaas gebracht die ze daarna eerlijk verdeelde tussen alle kinderen. Voor onze paashaas was dit de laatste keer dat zij onze school bezocht. Tot onze grote opluchting heeft zij een waardige opvolgster gevonden! Volgend jaar kunnen de kinderen dus wederom eitjes gaan zoeken

lees verder »

Bestratingsbedrijf Klaas Hager zet Harkema-Opeinde 2 in de kleren

April 13, 2017
Harkema-Opeinde 2

Harkema-Opeinde 2 is door bestratingsbedrijf Klaas Hager in de kleren gezet. Naast de prachtige tenues werd de tweede selectie eveneens voorzien van nieuwe sporttassen!

lees verder »

Harkema-Opeinde doet plicht tegen Jistrum

April 9, 2017
Harkema-Opeinde - Jistrum

Harkema-Opeinde pakte zoals verwacht de zege tegen rode lantaarndrager Jistrum. De 5-2 zege die De Heide boekte, had echter meer voeten in de aarde dan menigeen had verwacht. Tot de 86ste minuut was de marge slechts één. Hoewel Jistrum zich kranig verweerde en voor elke meter gras vocht, was het vooral aan schotloosheid aan thuiszijde te danken dat het zo lang spannend bleef, al zou Jistrum-keeper Van der Meer te kort gedaan worden om het alleen daaraan te wijten. De goalie van de bezoekers keepte een prima partij en verijdelde minstens een handvol zekere goals.

lees verder »

Belangrijke thuiszege Harkemase Boys op Odin'59

April 9, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft in de strijd om lijfsbehoud een belangrijke thuiszege geboekt op ODIN’59. De Harkiten versloegen de ploeg uit Heemskerk zaterdagmiddag met 3-1 dankzij goals van Heine Uuldriks en Matthijs Hardijk (2). Het verschil met de gevaarlijke regionen is inmiddels tien punten.

lees verder »

Hercules succesvol op twee wedstrijden

April 9, 2017
Hercules

Ureterp en Kollum- Op zaterdag 8 april waren de meiden van Hercules Harkema weer actief op twee wedstrijden in de regio. In Kollum waren individuele turnwedstrijden voor de niveaus D1, G en H. Hierin deed Fleur van der Meulen in de categorie jeugd 2 D1 mee. Op de eerste plaatsingswedstrijd had Fleur een derde plaats behaald, en om zeker te zijn van een plaatsje op het FK moest ze ditmaal alles in de strijd gooien. Met wat extra bonuselementen op de vloer en balk lukte het Fleur om haar concurrent te verslaan en op een tweede plaats te eindigen. Fleur is nu zeker van een plekje op het FK. 

lees verder »

Keunst en Kultuer by de Oanrin yn De Harkema

April 6, 2017
de Oanrin

De laatste bijeenkomst van de Oanrin in Da Harkema voor de vakantie periode is op 13 april a.s. in het clubhuis van 14.00 tot 16.00 uur.
In samenwerking met Keunstwurk Fryslân en Kearn wordt het een bijzondere en gezellige middag over Keunst en Kultuer.

lees verder »

Driezorg Daniël "Oant Wurk"

April 4, 2017
Driezorg Daniël

Komende dinsdag 11 april tussen 12 en 14 uur is het weer zover. Lekker ite op de Bosk.

lees verder »

Kermis en voorjaarsmarkt

April 3, 2017
Kermis en voorjaarsmarkt Harkema

Foto's van de kermis en markt afgelopen week in Harkema.

lees verder »

Heideruters rijden naar vier keer goud in Sonnega

April 3, 2017
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Zondag was de laatste indoorwedstrijd in Sonnega van dit seizoen.

lees verder »

Succesvolle Bazaar/goederenmarkt van de vGKN gemeente in Harkema

April 2, 2017
Bazaar/goederenmarkt van de vGKN gemeente

Zaterdagmorgen 25 maart was het al een drukte van belang. Om half zeven s’morgens waren de commissie leden al in de weer om een grote tent op te zetten naast het t Lichtbaken waar de goederen in werden gestald. Om tien uur werd gestart met de Bazaar/Goederenmarkt van de vKGN gemeente in ons dorp.

lees verder »

Harkemase Boys onderuit bij sterk Rijnsburgse Boys

April 2, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag verloren van een sterk Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors in Rijnsburg werd het 2-1 voor de thuisploeg. Ondanks een bliksemstart van de Friezen, was de eerste helft verder volledig eenrichtingsverkeer richting het doel van Erick Jansema. Na rust kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd, maar scoren lukte alleen de thuisploeg nog.

lees verder »

Harkema-Opeinde schiet VVSV'09 aan flarden

April 2, 2017
VVSV'09 - Harkema-Opeinde

De uitwedstrijd tegen VVSV'09 heeft Harkema-Opeinde weinig problemen opgeleverd. Na negentig minuten stond er een 1-8 score op het wedstrijdformulier. Een uitslag die het spelbeeld goed weergaf. Hoewel concurrent GSVV zoals verwacht ook gewoon won, komt het uiteindelijke doel – het kampioenschap – iedere week een stapje dichter bij voor de mannen van trainer Willem Schokker.

lees verder »

Kampioen

April 2, 2017
Het voetbalteam van JO7-1 kampioen !!

Het voetbalteam van JO7-1, Rimmer Pander , Xander van der Meer, Jamie Boek, Lars van der Meer, Jens Polder, Kaiden Kooistra en Brent Polder werden zaterdag 1 april kampioen

lees verder »

Holdersnest Harkema

April 1, 2017
Groep 7 en 8 Holdersnest

Harkema is nog nooit zo schoon geweest dankzij groep 7 en 8! himmeldei-achtkarspelen 31 maart

lees verder »