Harkemase Boys trekt belofte FC Groningen aan

Maart 31, 2017
Pier Veldman

Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Pier Veldman. De 20-jarige Fries komt over van de beloften van FC Groningen. In maart speelde Veldman nog met Jong FC Groningen tegen Harkemase Boys (2-2).

lees verder »

De Harkemaster munt is in aantocht

Maart 31, 2017
De Harkemaster munt

Meer informatie volgt nog

lees verder »

Leerlingen 't Holdersnêst in de ban van kunst

Maart 30, 2017
Project Kunstweken op 't Holdersnest

Onder grote belangstelling van ouders, pakes en beppes is vandaag het project Kunstweken op 't Holdersnest in Harkema afgesloten. In alle groepen werd de afgelopen weken gewerkt over kunst. Per bouw stond er een kunstenaar centraal. In de onderbouw was dat Piet Mondriaan, groep 3,4 Keith Haring, groep 5,6 Van Gogh en groep 7,8 Picasso.

lees verder »

Jorco van Hezel verlengt bij Harkemase Boys

Maart 27, 2017
Jorco van Hezel

Jorco van Hezel speelt ook volgend seizoen bij Harkemase Boys. De 28-jarige linkspoot is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen op De Bosk.

In zijn eerste twee seizoenen is Van Hezel tot nu toe in 42 officiële wedstrijden in actie gekomen. Daarin scoorde de Groninger zes keer

Van Hezel is de veertiende speler van de huidige A-selectie die zijn verblijf op De Bosk verlengt. Daarnaast heeft Harkemase Boys tot nu toe vier nieuwe spelers aangetrokken.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op Indoor Tolbert

Maart 27, 2017
Ylse van der Veen en Kings Diamond

Zondag was het ponyspringen in de HJC manege in Tolbert.
Jayda Kailola wint met Amber een 1e en een 2e prijs in de klasse L/B.

lees verder »

Harkema-Opeinde worstelt zich langs Drogeham

Maart 26, 2017
Wilbert Huitema

Toen de wedstrijd tussen Harkema-Opeinde en Drogeham zaterdagmiddag een uur onderweg was, zag de trouwe Harkemaster aanhang de bui alweer hangen. Na twee doelpuntloze thuiswedstrijden op rij waren de Harekieten opnieuw veruit de bovenliggende partij, maar wederom bleek zeker een handvol kansen niet aan de thuisploeg besteed. Toen Hille Postma in de 69ste minuut uiteindelijk toch de 1-0 scoorde, ging er dan ook een zucht van opluchting over De Bosk. Die voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

lees verder »

Hercules scoort 3 podiumplaatsen in Ferwerd

Maart 26, 2017
Hercules

Op zaterdag 25 maart mochten een aantal dames in Ferwerd proberen een plaatsje op het FK te veroveren. De punten van deze wedstrijd zijn samen met de eerste plaatsing een totaalscore waarbij we zo hoog mogelijk proberen te eindigen. 

lees verder »

Punt voor Harkemase Boys in Katwijk aan Zee

Maart 26, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Quick Boys. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 1-1. Ondanks een sterke beginfase van de Friezen bleef de eerste helft zonder doelpunten. Vroeg na rust kopte Heine Uuldriks de 0-1 op het scorebord. Het laatste halfuur was het bijna volledig eenrichtingsverkeer naar het doel van Erick Jansema. Een kwartier voor tijd zorgde Quick Boys-aanvoerder Delano a Cohen voor de gelijkmaker.

lees verder »

Achtkarspelen gaat voor betere kwaliteit sportvelden

Maart 24, 2017
Sportveld

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen willen sportverenigingen de keuze bieden om hun eigen velden te maaien. De verenigingen kunnen dan zelf bepalen op welk moment zij het gras maaien en zo rekening houden met bijvoorbeeld weersomstandigheden. Dat is beter voor de kwaliteit van de grasmat. De gemeenteraad bespreekt op 6 april het voorstel van b&w.

lees verder »

De Grote Rekendag op CBS De Wynroas in Harkema

Maart 22, 2017
Grote Rekendag op CBS De Wynroas

Net als voorgaande jaren deden woensdag 22 maart weer veel scholen in Nederland mee aan de Grote Rekendag. Zo ook CBS De Wynroas in Harkema. Dit jaar stonden de thema’s meten, bewegen en construeren centraal.

lees verder »

Justin Kluivert zaterdag met Oranje onder 19 bij Harkemase Boys

Maart 20, 2017
Speelschema

HARKEMA Harkemase Boys is deze week gastheer tijdens drie interlands op Sportpark De Bosk. Een ticket voor het Europees kampioenschap komende zomer in Georgië. Dat is komende week het grote doel van het Nederlands elftal onder 19 jaar. De Oranjetalenten treden van 23 tot en met 28 maart in eigen land aan voor de Eliteronde.


lees verder »

Derde Nederlandse titel op rij voor HAVIC

Maart 20, 2017
Het HAVIC team

Kollum/Harkema- Op zaterdag 18 maart j.l. heeft het KNKV eindtoernooi voor B-districtsteams in de DeetosSnel-hal te Dordrecht plaats gevonden. De kampioenen van de poules B1A t/m B1H die zich hadden geplaatst voor dit eindtoernooi (NK) hebben gestreden om de titel Nederlands Kampioen 2017. HAVIC B1 (combiteam KV Harkema / KV Invicta) is als winnaar geëindigd en hebben hiermee hun derde Nederlandse titel behaald.

lees verder »

Heideruters presteren weer uitstekend in Tolbert en Franeker

Maart 20, 2017
Dineke Veenstra en Anjershof Peggy

Donderdag was Cristina van der Tuin op cc in Tolbert.
Ze reed met haar paard Highflyer na een 2e prijs in de klasse BB.
De jury beloonde de combinatie met 64 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Jan van Doezum verkozen tot Harkemaster Maestro 2017

Maart 19, 2017
Harkemaster Meastro Jan van Doezum

Jan van Doezum werd zaterdagavond 18 maart gekozen tot Harkemaster Maestro 2017 van Harkema, georganiseerd door het Brassband ‘t Heideblomke dat werd gehouden in de Sporthal
In een goed bezette sporthal werd de opening verricht door Joke Rispens en begon het Brassband ‘t Heideblomke met zijn eerste optreden.

lees verder »

Harkema-Opeinde revancheert zich in Twijzelerheide

Maart 19, 2017
VVT - Harkema-Opeinde

Revanche was er zaterdagmiddag voor Harkema-Opeinde. Revanche voor de voorbije weken, waarin de ploeg niet meer tot scoren kwam. Maar ook revanche voor de heenwedstrijd tegen VVT, waarin de groenhemden de Harkemasters verrassend op een gelijkspel hielden. Een remise zat er dit weekeinde geen moment in. Negentig minuten lang was het eenrichtingsverkeer richting het VVT-doel. Met de uiteindelijke 0-5 uitslag mochten de gastheren geenszins klagen.

lees verder »

Voorjaarskermis Harkema

Maart 19, 2017
Kermis Harkema

Op 29-30-31 maart en 1 april is er kermis op het Tiesingaplein.
Donderdag 30 maart euro dag, alle attracties kosten dan slechts 1 euro.

lees verder »

Harkemase Boys knokt zich naar punt tegen jong Groningen

Maart 19, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zich zaterdag naar een gelijkspel geknokt tegen Jong FC Groningen. In de eerste helft werden de Friezen overklast door de Groningers, met een terechte 0-2 als ruststand tot gevolg. In de tweede helft tapte Harkemase Boys uit een ander vaatje. Dankzij treffers van Klaas Schotanus en Jorco van Hezel hield Harkemase Boys nog een verdiend punt over aan het duel.

lees verder »

Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema

Maart 16, 2017
Plaatselijk Belang Harkema

Hierbij willen wij U uitnodigen voor de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema op 29 maart a.s. in het Clubhuis te Harkema aanvang 19.30 uur.

lees verder »

Feestelijke opening nieuw verenigingslokaal ‘De Adelaar’

Maart 16, 2017
Nieuw verenigingslokaal van de Postduiven vereniging ‘De Adelaar’

Vlak voor de start van het nieuwe vliegseizoen 2017 wordt op 
zaterdag 25 maart om 15.00 uur aan de Fûgelkamp 6 
naast de sporthal het nieuwe lokaal van de postduivenvereniging De Adelaar geopend.

lees verder »

Ooievaar

Maart 16, 2017
Ooievaar

Zaterdag 11 maart is de " earrebarre " even op bezoek geweest op het ooievaarsnest in Harkema. We waren in de tuin bezig en hoorden opeens de ooievaar klepperen en zagen tot onze verbazing de ooievaar op het nest zitten. Ik heb er een foto van gemaakt met de telefoon. Dit is misschien eenmalig maar het kan ook zo maar zijn dat zo'n 12/ 13 jaar na plaatsing van de paal er nu eens een paartje komt wonen

lees verder »

Gemeente Achtkarspelen plaatst blikvangers

Maart 13, 2017
Plaatsing blikvangers

Gemeente Achtkarspelen plaatst blikvangers op de Stûken en op kruising Wopkeloane.

lees verder »

Wim Pols met de Country Trailband weer in Harkema

Maart 13, 2017
Wim Pols met de Country Trailband

Zondagavond 12 maart mochten ongeveer 300 mensen Wim Pols met zijn Countryband genieten van een geweldig optreden. Voor de elfde keer had Jenne Mulder hun uitgenodigd in onze kerk. Zij waren blij dat zij weer in Harkema een concert konden en mochten geven.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op verschillende wedstrijden.

Maart 12, 2017
Ylse van der Veen met Felice van Paemel

Ylse van der Veen startte donderdag met haar pony Kings Diamond
In Tolbert ze won een 2e prijs in de klasse M en een 2e prijs in de klasse Z.
Zondag startte ze met haar paard Felice van Paemel in de klasse B op een eventingwedstrijd in Middenbeemster.

lees verder »

Harkema-Opeinde weigert Ezinge af te schieten

Maart 12, 2017
Harkema-Opeinde - Ezinge

Het begint een eentonig verhaal te worden; Harkema-Opeinde kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Aangezien de tegenstander laagvlieger Ezinge was, voelde de remise als een nederlaag. Het spel van De Heide was niet groots, maar er werd keihard gewerkt en opnieuw kreeg de ploeg een karrenvracht aan kansen. Waar in de voetballerij zo vaak gesproken wordt over het geluk van de koploper, is dat juist iets wat Harkema-Opeinde op dit moment ontbeert. De paal, een knie, een voet of een hand, steeds is er iets dat een doelpunt in de weg staat. Zodoende was er dit weekeinde de derde doelpuntloze puntendeling op rij.

lees verder »

Harkemase Boys laat koploper FC Lisse kansloos

Maart 12, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag met 0-3 gewonnen op bezoek bij FC Lisse. De Friezen lieten de koploper vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Al na drie minuten opende Matthijs Hardijk de score, al hielp doelman Brian van der Werff daarbij nog een handje. Nog voor rust maakte Oebele Schokker vanaf de stip de 0-2, na een overtreding op Jorco van Hezel in het strafschopgebied. Na rust probeerde FC Lisse druk te zetten, maar Harkemase Boys kwam nooit in de problemen. Een kwartier voor tijd bepaalde Matthijs Hardijk met een pegel in de kruising de eindstand op 0-3.

lees verder »

Grote voorjaarsmarkt met vlo markt

Maart 10, 2017
Vlo markt Harkema

Zaterdag 1 april grote voorjaarsmarkt met vlo markt van 
11.00 tot 17.00 uur aan de Nijebuorren.
Ondernemers die zouden willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website www.huurkraam.nl

lees verder »

Jordy Seepma langer bij Harkemase Boys

Maart 8, 2017
Jordy Seepma

Doelman Jordy Seepma maakt ook de komende twee jaar deel uit van de A-selectie van Harkemase Boys. De 21-jarige Seepma komt uit de eigen jeugd en zit dit seizoen voor het eerst bij de A-selectie.

lees verder »

Voor de laatste keer consultatie bureau in Harkema

Maart 8, 2017

Woensdagmorgen 8 maart was het de laaste keer dat het consultatie bureau zitting hield in Harkema. Ongeveer 10 jaar lang konden de jonge moeders en vaders terecht in het ‘t Lichtbaken achter de Gereformeerde kerk hier in Harkema.

lees verder »

Schildpaddenopvang betrekt tweede vestiging in Harkema

Maart 6, 2017
Tweede vestiging Schildpaddenopvang

Leegstaand voormalig supermarkt gebouw in Harkema krijgt na 3 jaar weer een bestemming.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Gorredijk en Tolbert

Maart 5, 2017
Ciska Bakker en Flugel

Zaterdag was er een springwedstrijd in Gorredijk.
Ciska Bakker won met Flugel een 2e prijs in de klasse B
De jury beloonde de combinatie met 78 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Wederom doelpuntloze remise voor Harkema-Opeinde

Maart 5, 2017
Rood Zwart Baflo - Harkema-Opeinde

Voor de tweede week op rij is Harkema-Opeinde niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Waar de remise tegen OKVC nog als een schoonheidsfoutje werd beschouwd, was er na de puntendeling van zaterdagmiddag tegen Rood Zwart Baflo meer gemopper van de trouwe aanhang. Niet dat een punt een belabberd resultaat was tegen de nummer drie van de ranglijst. Het spel daarentegen was minder om over naar huis te schrijven. Aangezien ook de thuisploeg nauwelijks iets creëerde, kreeg de wedstrijd terecht geen winnaar.

lees verder »

Hercules behaalt 2 Friese titels en plaatsingen voor districtsfinale.

Maart 5, 2017
Friese titel Hercules

Op zaterdag 4 maart werden in de Fûgelkamp heren turnwedstrijden gehouden voor de niveaus 11 t/m 15. 
Hercules was sterk vertegenwoordigd in deze wedstrijd met jongens in verschillende categorieën.

lees verder »

Opnieuw gelijkspel Harkemase Boys tegen Ijsselmeervogels

Maart 5, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys en IJsselmeervogels hebben voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen werd het op De Westmaat 2-2, in Harkema kwamen de twee teams niet tot scoren: 0-0. Dat was een terechte uitslag. In de open wedstrijd ging het spel mooi op en neer, maar veel kansen waren er niet.

lees verder »

Harkemase Boys haalt nieuwe versterking van HHC

Maart 4, 2017
Jan Hooiveld

Harkemase Boys heeft zich versterkt met Jan Hooiveld. De 29-jarige Hooiveld kan zowel op de flanken als in het centrum van de aanval uit de voeten. Hij speelt nu nog voor tweededivisionist HHC Hardenberg.

lees verder »

Sportkampioenen Achtkarspelen gehuldigd

Maart 2, 2017
Sportkampioenen Achtkarspelen

De sportkampioenen uit Achtkarspelen zijn donderdag 2 maart gehuldigd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal. Individuele sporters en sportteams die een nationaal of internationaal kampioenschap behaalden in 2016, konden zich aanmelden. Wethouder Jouke Spoelstra sprak de kampioenen toe. ‘Sporten is gezond en stimuleert bovendien de leefbaarheid in de dorpen. Als gemeente zijn wij dan ook trots op onze kampioenen.’ De wethouder reikte bossen bloemen en een kleine financiële bijdrage uit aan de vijf sporters en acht sportteams.

lees verder »