Gerdina van der Wiel organiseerde een CITO-event

Februari 28, 2017
Gerdina van der Wiel

Gerdina van der Wiel (13 jaar) uit Harkema organiseerde op 22 februari 2017 een CITO-event in het Haersma de With park in Buitenpost. 
Het event werd georganiseerd vanuit een maatschappelijke stage. Onderdeel van het onderwijsprogramma welke het Lauwers College in Buitenpost biedt. Gerdina is erg gemotiveerd en creatief, ze heeft gezocht naar een unieke activiteit die past bij haar interesse. Zo mag ze graag geocachen, met de GPS erop uit en schatten zoeken in de natuur. Ze komt op plekken waar anderen in de omgeving het bestaan niet eens van weten.

lees verder »

Harkema-Opeinde laat OKVC ontsnappen

Februari 26, 2017
Harkema-Opeinde - OKVC

Wie zaterdagmiddag niet getuige was van de wedstrijd Harkema Opeinde-OKVC en later die middag van de 0-0 uitslag hoorde, zal ongetwijfeld hebben vermoed dat de koploper zijn dag niet had. Co Adriaanse zou dit als scoreboordjournalistiek omschrijven. De Heide speelde namelijk één van de betere wedstrijden dit seizoen. Het had de bezoekers bijna negentig minuten bij de strot, gaf geen enkele kans weg en creëerde zelf een karrenvracht aan mogelijkheden. Het belangrijkste in het voetbal is echter het scoren en daar ontbrak het deze middag aan bij de thuisploeg. OKVC kon zo met een luid bejubeld punt huiswaarts keren.

lees verder »

Heideruters rijden goed in Tolbert en Zwaagwesteinde

Februari 26, 2017
Cristina van der Tuin en Highflyer

Cristina van der Tuin reed met haar paard Highflyer naar een 1e prijs in de klasse BB op concours in Tolbert.
De jury beloonde de combinatie met 71 punten voor de rijstijl.

lees verder »

Wereldgoal Ezra Schrijver levert Harkemase Boys derbywinst op

Februari 26, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag de Friese derby tegen ONS Sneek gewonnen. De enige treffer was een wereldgoal van Ezra Schrijver in de slotfase. De eerste helft was voor de bezoekers, na rust werd Harkemase Boys steeds sterker met de goal van Schrijver als beloning voor het aanvallende spel. Periodekampioen is Harkemase Boys nog niet, want concurrent Rijnsburgse Boys won ook.

lees verder »

Laatste seizoen Jordy van Wijk bij Harkemase Boys

Februari 26, 2017
Jordy van Wijk

Jordy van Wijk verlaat Harkemase Boys na dit seizoen. De 33-jarige middenvelder kwam in 2010 naar De Bosk en is momenteel aan zijn zevende seizoen in het rood-wit bezig.

lees verder »

Annamarie van der Bij nam deel aan marathon Tokio voor Kika

Februari 26, 2017
Annamarie van der Bij

De Tokio marathon met goed gevolg afgelegd, kan niet zeggen hoe ongelooflijk blij ik met deze medaille ben. Dankzij de steun van mijn lieve vriend, geweldige familie maar ook mijn trainers, fysio en verdere omgeving en ook alle sponsoren mocht ik aan de start van deze geweldige marathon staan.

lees verder »

Wijkagent

Februari 23, 2017

Per 1 januari 2017 heeft Harkema een andere wijkagent gekregen nl. Jeroen Veringmeier.

lees verder »

Heideruters in de prijzen op de Friese kampioenschappen

Februari 20, 2017
Fries kampioen Jayda Kailola en Amber

Dit weekend werden de Friese kampioenschappen verreden in Sneek.
Jayda Kailola werd met haar pony Amber Fries kampioen in de klasse L/AB.
Zij plaatst zich voor het NK in Ermelo.

lees verder »

Ook Groninger Boys prooi voor Harkema-Opeinde

Februari 19, 2017
Groninger Boys - Harkema-Opeinde

Harkema-Opeinde heeft de ongeslagen reeks van Groninger Boys tot een einde gebracht. Op sportpark West-End zegevierde De Heide met 0-3. In de eerste helft kwamen de groengelen nog een aantal keren goed weg. In het tweede bedrijf kon de thuisploeg de Harkemasters nimmer bijbenen. Met de uiteindelijke eindstand waren de bezoekers nog mild voor de Groningers.


lees verder »

Harkemase Boys in blessuretijd onderuit

Februari 19, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld verloren van SteDoCo. Giovano Godeken tekende in de blessuretijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor rust was SteDoCo de betere ploeg en waren de kansen voor de bezoekers. Harkemase Boys controleerde de tweede helft, maar kwam niet tot scoren. In de blessuretijd kregen de Friezen het deksel op de neus.

lees verder »

Doelman St.-Annaparochie naar Harkemase Boys

Februari 18, 2017
Jouke Bosje

Jouke Bosje speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. 
De 25-jarige doelman maakt de overstap van tweedeklasser St.-Annaparochie.


lees verder »

Heren springteam GVV / Hercules springen naar Nederlandse Kampioenschappen

Februari 12, 2017
Heren springteam GVV / Hercules

Zaterdag 11 februari werden er in Bocholtz de plaatsingswedstrijden gehouden voor groepsspringen C- lijn. Het combinatieteam GVV / Hercules bestaat uit; Joris Veenstra, Erwin Lefferts, Mike Zuur, Rijlen de Heer, Andries Groenewoud, Oebele Bosma, Wiebe Borger en Stefano Tienstra. Een prachtig team dat deelnam op 4 verschillende onderdelen; trampoline valmat, trampoline pegasus, plank pegasus en airtrack. 

lees verder »

Heideruters in de prijzen in het Westerkwartier en Harich

Februari 6, 2017
Henrica Bakker en Time-out

Dit weekend was er een concours in Tolbert en Harich.

lees verder »

Harkemase Boys versterkt zich met spelmaker HHC

Februari 6, 2017
Kevin Mennega

Kevin Mennega speelt vanaf volgend seizoen voor Harkemase Boys. De aanvallende middenvelder van 23 jaar komt over van tweededivisionist HHC Hardenberg. Mennega kan ook op de vleugels uit de voeten, is graag aan de bal en zoekt de combinatie.

lees verder »

Wegen Harkemase Boys en Arjen Tolman scheiden

Februari 6, 2017
Harkemase Boys

Arjen Tolman is bezig aan zijn laatste seizoen bij Harkemase Boys. De doelman kwam in de zomer van 2015 van zondageersteklasser Bergum naar De Bosk.

lees verder »

Wederom dubbele wedstrijddag Hercules

Februari 5, 2017
Rijlen Heer, trainer Jan Elbertus de Meer en Oebele Bosma

Afgelopen zaterdag was Hercules Harkema weer actief op de wedstrijden voor zowel dames als heren turnen. De meiden moesten naar Ferwerd. Fleur van der Meulen was mooi op tijd aanwezig voor de eerste wedstrijdronde. Ze was de enige turnster bij een toestel, wat haar veel inturn tijd opleverde bij alle toestellen. Vooral bij de balk heeft ze hiervan geprofiteerd. Hoewel de radslag bij het inturnen steeds mislukte is het Fleur gelukt om de wedstrijdoefening vlekkeloos te turnen. Bij de einduitslag moest ze twee meiden van Dokkum voor zich laten gaan, maar ze ging tevreden met een bronzen medaille naar huis. 

lees verder »

Harkema-Opeinde wederom langs SC Kootstertille

Februari 5, 2017
Harkema-Opeinde - SC Kootstertille

Harkema-Opeinde is prima uit de winterstop gekomen. Streekgenoot Kootstertille werd op De Bosk met 3-0 verslagen in een duel dat nimmer de kenmerken van een echte derby aannam. Zeker in de eerste helft was het krachtsverschil groot. Omdat de bezoekers in de tweede helft niet bij machte waren de thuisploeg pijn te doen, kwam de Harkemaster zege nimmer in gevaar.

lees verder »

Harkemase Boys in aantrekkelijk duel langs Jong Volendam

Februari 5, 2017
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft op eigen veld met 4-2 gewonnen van Jong FC Volendam. De Friezen speelden een heel sterke eerste helft, kwamen 2-0 voor, maar al snel na rust hadden de bezoekers weer gelijk gemaakt. Na een blunder van doelman Michaelis kwam Harkemase Boys halverwege de tweede helft weer op voorsprong. In de blessuretijd besliste de thuisploeg het duel.

lees verder »

"Pearel fan de Wâlden" naar Harkemase Boys

Februari 4, 2017
Berwout Beimers

Harkemase Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Berwout Beimers. De pas achttienjarige aanvallende middenvelder, die eveneens als spits uit de voeten kan, komt over van Hardegarijp. De talentvolle Beimers kreeg al de bijnaam "Pearel fan de Wâlden".

lees verder »