Harkemase Boys boekt verdiende zege in Scheveningen

November 28, 2016
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag een verdiende uitzege geboekt op Scheveningen. Het werd 0-1 voor de bezoekers dankzij een doelpunt van Simon IJzerman. Op sportpark Houtrust waren de beste kansen daarvoor ook al voor Harkemase Boys. Scheveningen probeerde het wel, maar kon Harkemase Boys niet in de problemen brengen.

lees verder »

Ver. Tuindorp Harkema ruimt op

November 27, 2016
Ver. Tuindorp Harkema

Op zaterdag 26 november zijn een aantal leden en het bestuur op pad gegaan om zwerfvuil op te ruimen in Harkema. Voor deze actie op initiatief van Plaatselijk Belang en de gemeente zijn een hesje, afvalzakken, knijper, prikker en handschoenen ter beschikking gesteld aan alle vrijwilligers. Dus aan de slag om door alle straten ,binnen de bebouwde kom, om Harkema zwerfafvalvrij te maken.

lees verder »

Heideruters in de prijzen in Sonnega en Zwaagwesteinde

November 27, 2016
Tia van der Ploeg en Prince

Dit weekend was het Konag pompoenenconcours in Sonnega.

lees verder »

GVV/ Hercules C lijn heren vier maal Fries Kampioen

November 27, 2016
Fries Kampioen

In Surhuisterveen werd de Friese Kampioenschappen groepsspringen A, B en C- lijn gehouden. GVV Veenwouden en Hercules Harkema hebben voor deze wedstrijd samen gewerkt en stonden er met acht goede springers aan deze wedstrijd. 

lees verder »

Harkema-Opeinde schudt Boornbergum af

November 27, 2016
Harkema-Opeinde - Boornbergum

Harkema-Opeinde heeft zaterdagmiddag Boornbergum voorlopig geëlimineerd in de titelstrijd. In een wedstrijd met twee helften was het de thuisploeg die – uiteindelijk verdiend – met 3-1 zegevierde. In de eerste helft waren de groengelen verreweg de betere. In het tweede bedrijf waren de rollen tot de zeventigste minuut omgekeerd. Wilbert Huitema was de gevierde man op De Heide. Hij zorgde voor de volledige Harkemaster doelpuntenproductie.

lees verder »

Harkemase Boys naar zwaarbevochten punt bij Ijsselmeervogels

November 22, 2016
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag een punt overgehouden aan het uitduel bij IJsselmeervogels: op De Westmaat werd het 2-2. De thuisploeg zette Harkemase Boys bijna de hele wedstrijd onder druk, maar de bezoekers stonden verdedigend goed en kregen al counterend ook kansen. Vroeg in de tweede helft zette Oebele Schokker de Friezen met een corner op 0-1. Via een eigen doelpunt van Jesse Renken werd het gelijk. Invaller Jorco van Hezel zette Harkemase Boys weer op voorsprong, maar ruim een kwartier voor tijd zorgde Jasper Buitenhuis voor de 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog grote kansen, maar Harkemase Boys verliet Spakenburg met een zwaarbevochten punt.

lees verder »

Intocht Sinterklaas

November 20, 2016
Intocht Sinterklaas

Beste inwoners van Harkema,

Wat een bijzondere intocht was het dit jaar in Harkema, waar 2 Zwarte Pieten zijn getrouwd!
Alle kinderen hadden een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze trouwerij.
Zwarte Pietje en Zwarte Grietje hebben elkaar het Ja–woord gegeven in een prachtig prieeltje welke speciaal gebouwd is voor deze mooie gelegenheid.

lees verder »

Actie “Schoenmaatjes gezocht” in Harkema

November 20, 2016
Actie “Schoenmaatjes gezocht”

De actie “Schoenmaatje gezocht” zit er weer op. Aan deze actie werkten de twee plaatselijke kerken en de basisschool “de Wynroas” mee. Het doel van deze actie is om schoenendozen te vullen met eigen speelgoed, schoolspullen en toiletartikelen en zo te leren delen met straatarme of gevluchte kinderen die niets hebben. De dozen worden dit jaar uitgedeeld aan kinderen in Ghana, Irak en Moldavië


lees verder »

Bekertoernooi Harkema-Opeinde eindigt in Leeuwarden

November 20, 2016
Leeuwarden Zwaluwen - Harkema-Opeinde

Eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen heeft zaterdagmiddag een einde gemaakt aan het bekeravontuur van Harkema-Opeinde. Op sportpark Nijlân was de thuisploeg met 5-0 te sterk voor De Heide. Een stunt hing geen moment in de lucht. Niet dat de Harkemasters van de mat geveegd werden door de Leeuwarders. Vooral Ettire Cadeau was een plaaggeest voor de groengelen. Met drie treffers, een assist en nog een enkele gemiste kansen was hij met afstand de beste man van het veld.

lees verder »

Intocht Sinterklaas

November 13, 2016
Intocht Sinterklaas

Vrijdag 18 November intocht Sinterklaas

lees verder »

Jong Harkema F2 is kampioen

November 13, 2016
Jong Harkema F2

Jong Harkema F2 is kampioen! Zaterdag 12 november won de ploeg met 1-2 van Feanstars F3 en daarmee pakt onze F2 de titel zonder puntverlies!

lees verder »

Heideruters zeer succesvol op Indoor Zwaagwesteinde

November 13, 2016
Jayda Kailola met Amber

Vorige week stond de gehele week manege ut Bytling in Zwaagwesteinde in het teken van Indoor Zwaagwesteinde.
De Heideruters deden hier in grote getale aan mee en niet zonder succes.

lees verder »

Harkema-Opeinde koploper na zege op Zeester

November 13, 2016
Zeester - Harkema-Opeinde

Na tien speelronden heeft Harkema-Opeinde eindelijk de koppositie gepakt. Het deed dat door met 0-2 te winnen van Zeester, een ploeg die een speelwijze hanteerde die het beste viel te omschrijven als afbraakvoetbal. "Ruimen", was de meest gebruikte term van de Zeester-spelers. Negentig minuten lang werd de bal links en rechts de bosjes in geramd. Desondanks had De Heide grote moeite een gat te vinden in de Zoutkamper vesting. Pas in de slotfase werd de zege veilig gesteld.

lees verder »

Bingo

November 10, 2016
Bingo

Zaterdag 12 november is er weer een bingo.
We beginnen om 19.45 uur. 
Clubhuis, De Bjirken 1, Harkema 
De bingo is voor iedereen 
Ook voor niet leden.

lees verder »

Heideruters in de prijzen

November 7, 2016
Dineke Veenstra en Kitty

Dineke Veenstra won met haar pony Kitty donderdag de klasse L springen op concours in Tolbert.
Zaterdag waren Dineke en Kitty eveneens onverslaanbaar in de klasse L progressief op concours in Sneek.

lees verder »

Veerkrachtig Harkemase Boys naar verdiend punt tegen ODIN'59

November 6, 2016
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag een terecht punt gepakt op bezoek bij ODIN'59. De eerste helft was voor de thuisclub en na 45 minuten stond het 2-1. Na rust waren de Friezen een stuk sterker en na een spannende tweede helft stond er 3-3 op het scorebord. ODIN'59 kwam drie keer op voorsprong, maar steeds kwam Harkemase Boys terug.

lees verder »

Harkema Opeinde in ondertal langs Ezinge

November 6, 2016
Ezinge - Harkema Opeinde

Ook de uitwedstrijd tegen Ezinge heeft Harkema-Opeinde een driepunter opgeleverd. Het was een zwaarbevochten zege tegen een ploeg waarvan werd verwacht dat deze zich massaal terug zou trekken op eigen helft. Dat bleek echter niet het geval. Laagvlieger Ezinge beet fel van zich af en zocht de aanval waar het kon. Omdat De Heide niet haar beste wedstrijd speelde en voor rust ook nog eens met tien man verder moest, hield de thuisploeg lang uitzicht op een punt. Uiteindelijk kwam de kwaliteit toch boven drijven en werd het duel middels een 1-3 score een prooi voor de groengelen.

lees verder »