VV Harkemase Boys ziet onvoldoende mogelijkheden tot herstel in vertrouwensbreuk

September 30, 2016
VV Harkemase Boys

Tijdens het vervolgoverleg (zie eerder bericht van 8 september en 13 september) van afgelopen maandag (26 september) tussen de besturen van Harkemase Boys en vv Harkema Opeinde heeft vv Harkema-Opeinde puntsgewijs uiteengezet hoe de vertrouwensbreuk vanuit hun optiek hersteld zou kunnen worden

lees verder »

Samen staat SJO Jong Harkema sterker

September 30, 2016
VV Harkema Opeinde

De afgelopen weken is er door de besturen van Harkema-Opeinde en Harkemase Boys overlegd over de SJO Jong Harkema. In het kader van transparantie wil Harkema-Opeinde iedereen op de hoogte houden van de voortgang van deze gesprekken. Binnen alle geledingen van Harkema-Opeinde is men het er unaniem over eens dat het belang van de jeugd hierbij voorop moet staan. De jeugd van SJO Jong Harkema heeft namelijk de toekomst. Wat is er nu mooier dan dat alle jeugd in Harkema lekker samen in één team kan voetballen? Daarom wil Harkema-Opeinde garant staan voor een sterk SJO Jong Harkema, waar voetbalplezier op de eerste plaats staat.

lees verder »

Wynroas Harkema pakt dubbel bij schoolvoetbaltoernooi Achtkarspelen

September 29, 2016
De Wynroas

Woensdag 28 september werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Achtkarspelen voor de 39ste keer georganiseerd. Er werd om 9.00 uur begonnen met 37 ploegen en bijna 60 wedstrijden op sportpark “De Bosk” in Harkema. 

lees verder »

Kermis weer los in Harkema

September 28, 2016
Kermis Harkema

Kermis in Harkema van 28-09-2016 tot 1-10-2016

lees verder »

Heideruters in de prijzen in de grote pony-finale op Jumping outdoor Tolbert

September 26, 2016
Dineke Veenstra en Henrica Bakker

Deze week was het 5 dagen durende grote concours Jumping outdoor Tolbert.
Woensdag streden er 149 ponycombinaties om de prijzen,
en om een startbewijs voor de grote ponyfinale van zondag waar 24 combinaties in mochten starten.

lees verder »

Jong FC Groningen - Harkemase Boys

September 25, 2016
Harkemase Boys

De reeks verliespartijen voor Harkemase Boys houdt aan: zaterdag verloor de ploeg van Henk Herder met 3-1 bij Jong FC Groningen. De vijfde competitienederlaag op rij was terecht. Op een korte fase in de eerste helft na, werd Harkemase Boys nauwelijks gevaarlijk. Halverwege de eerste helft maakte Roland Baas de 1-0 voor de thuisploeg en na rust zorgde Ajdin Hrustic voor 2-0. Invaller Robert Stelpstra zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zat er nooit in. Kort voor tijd bepaalde Robbert de Vos de eindstand op 3-1.

lees verder »

Slordig Harkema-Opeinde ruim langs Groninger Boys

September 25, 2016
Harkema-Opeinde - Groninger Boys

De 6-1 zege die Harkema-Opeinde zaterdagmiddag boekte tegen Groninger Boys stemde de meeste supporters tevreden. Het spel daarentegen zorgde voor meer gemopper. Niet dat het slecht was, maar het oogde bij vlagen onrustig. De Heide liet het na de wedstrijd al vroeg in het slot te schieten. Zelfs tegen een laagvlieger kun je het dan lastig krijgen. Dat bleek dan ook toen Groninger Boys – al was het maar voor even – terug kwam tot 2-1. Een les die Harkema-Opeinde hopelijk mee neemt in de komende weken, waarin het stuk voor stuk staartploegen treft.

lees verder »

Harkemase Boys uitgeschakeld na tegentreffer in blessuretijd

September 23, 2016
Harkemase Boys

KATWIJK - Harkemase Boys is woensdagavond door Katwijk uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB-Beker. De Friezen hielden goed stand, kwamen in de tweede helft zelfs op voorsprong, maar moesten na twee late tegentreffers toch hun meerdere erkennen in Katwijk. De winnende treffer van de thuisploeg viel pas in de vierde minuut van blessuretijd.

lees verder »

IJsbaanvereniging Harkema ruimt zwerfafval op

September 20, 2016
IJsbaanvereniging Harkema

Enthousiaste vrijwilligers van het bestuur van de IJsbaan hebben in heel Harkema zwerfafval opgeruimd. Ze zijn bezig geweest van 13 tot 20 uur. Net als andere verenigingen krijgt de IJsbaanvereniging hiervoor een kleine vergoeding van de Gemeente.

lees verder »

Tiental Harkema-Opeinde knokt zich naar punt bij OKVC

September 18, 2016
Harkema Opeinde - OKVC

Harkema-Opeinde heeft op de valreep een 1-1 gelijkspel behaald tegen OKVC. Hoewel de puntendeling laat gestalte kreeg, was de Harkemaster gelijkmaker meer dan verdiend. In Oldehove maakte De Heide kennis met een aantal zaken waar men in de vijfde klasse vaker tegenaan zal lopen: een tegenstander die vooral verdedigt en een scheidsrechter die er een potje van maakt.

lees verder »

Uitslag P.V. de Postjager Harkema

September 17, 2016
de Postjager Harkema

Dit weekend deden 8 leden met in totaal 135 duiven mee aan de natour vlucht vanuit Duffel. De gemiddelde afstand bedroeg 257 km. De lossing was om 10.15 uur. De wind was zuid-west.

lees verder »

Waterpret 't Holdersnêst

September 14, 2016
Waterpret 't Holdersnêst

Vanwege de warmte vandaag hadden de leerlingen van het Holdersnest op het schoolplein waterpret.

Foto's: Carolien van Malsen

lees verder »

Iepenloftspul de Harkema set utein mei de Oerbliuwers

September 14, 2016
Iepenloftspul De Harkema

HARKEMA - De Stichting Iepenloftspul de Harkema sil yn juni 2018 it stik 'De Oerbliuwers' oer it fuotljocht bringe. It stik en de musyk is skrean troch Gerrit Breteler en wurdt regisearre troch Anke Bijlsma. De foarstellings sil plakfine op it Themapark De Spitkeet op 'e Harkema. Op 25 en 26 oktober fan dit jier sille der iepen audysjes hâlden wurde. Wy sykje entusjaste minsken fanôf 16 jier, dy’t graach toanielspylje wolle.

lees verder »

Succes voor Heideruters In Warga en het Drentse Annen

September 11, 2016
Jisca Hut met Deportivo la Carunjo

Twee heideruters waren dit weekend succesvol op wedstrijden in Warga en Annen.

lees verder »

Ongelukkig Harkemase Boys onderuit in Volendam

September 11, 2016
Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdag met 2-1 verloren van Jong FC Volendam. De thuisclub kwam via Bert Steltenpool vroeg op voorsprong. Na rust zat Harkemase Boys beter in de wedstrijd, maar Raoul Esseboom maakte de 2-0. Klaas Schotanus maakte als invaller nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Harkemase Boys niet. Oebele Schokker miste een kwartier voor tijd een strafschop.

lees verder »

Record aantal bezoekers oude ambachten

September 11, 2016
Oude ambachten dag

Al jaren is de eerste zaterdag in september op de spitkeet de dag van de oude ambachten. Dat was dit jaar dus op 3 september. Elk jaar wachten wij in spanning af wat het weer op deze dag zal doen. Gelukkig troffen wij het deze keer geweldig. Droog, veel zon en een heerlijke temperatuur.

lees verder »

Uitslag P.V. de Postjager Harkema

September 11, 2016
de Postjager Harkema

Dit weekend deden 11 leden met in totaal 200 duiven mee aan de natour vlucht vanuit Heusen-Zolder. De gemiddelde afstand bedroeg 245 km. De lossing was om 08.30 uur. De wind was zuid.

lees verder »

Harkema-Opeinde veel te sterk voor gehavend Kootstertille

September 11, 2016
Kootstertille-Harkema Opeinde

Voor de wedstrijd Kootstertille-Harkema Opeinde voorspelden bestuursleden van de thuisploeg dat het voor hun vlaggenschip een hele lastige middag zou worden. De gehele as van het team was afwezig. Een puntje zou een hele knappe prestatie zijn van de Tilsters. Dat punt kwam er niet. Hoewel De Heide niet groots speelde, boekte het een eenvoudige zege. Met de 1-5 eindstand waren de Harkemasters nog mild voor de gehavende gastheren.

lees verder »

Geertje Tahalele 12 1/2 jaar in dienst bij Beautysalon Lauswolt

September 8, 2016
Geertje Tahalele

Geertje Tahalele uit Harkema vandaag 12 1/2 jaar in dienst bij de beautysalon van Lauswolt. Geertje van harte op naar de 25.

lees verder »

Dropactie ’t Heideblomke; 26-30 september

September 8, 2016

Ziet u ook alweer uit naar de overheerlijke zachte zoete Harlekijntjes van ’t Heideblomke? Het is inmiddels een gewoonte van Brassband ’t Heideblomke om elk jaar met drop langs de deuren te gaan in Harkema.

lees verder »

Jeugdsamenwerkingsverband SJO Jong Harkema dreigt opgezegd te worden door Harkemase Boys

September 8, 2016
SJO Jong Harkema

Het hoofdbestuur van Harkemase Boys heeft vanavond in een ingelast gezamenlijk overleg gedreigd om het het jeugdsamenwerkingsverband SJO Jong Harkema, waarvan het samen met Harkema-Opeinde deel uitmaakt, te beëindigen. De eerste geluiden uit een werkgroep binnen Harkemase Boys onder supervisie van het hoofdbestuur, wijzen op een tendens naar een exit.

lees verder »

Harkema-Opeinde nipt langs Rood Zwart Baflo

September 4, 2016
Harkema Opeinde - Rood Zwart Baflo

Harkema-Opeinde heeft de eerste competitiewedstrijd als zaterdagvereniging met 2-1 gewonnen van Rood Zwart Baflo. Een terechte, maar zwaarbevochten zege. “De Heide” ondervond meteen dat de punten in de vijfde klasse niet aan komen waaien. De bezoekers maakten het de thuisploeg zeer lastig. Desondanks een mooie start voor de ploeg van Willem Schokker, die de goede bekerserie dus een goed vervolg gaven bij de competitiestart.

lees verder »

Uitslag Wedvlucht 0205 De Adelaar Harkema

September 4, 2016
De Adelaar Harkema

J35 Morlincourt/Noyon 03-09-2016 Los:09.30 Deelnemers:12 Duiven:259 Weer: WZW

lees verder »

P.v. de Postjager Harkema

September 4, 2016
de Postjager Harkema

Dit weekend deden 11 leden met in totaal 195 duiven mee aan de Natour vlucht vanuit Tilburg. De gemiddelde afstand bedroeg 198 km. De lossing was om 10.20 uur. De wind was west.

lees verder »

Harkemase Boys hard onderuit op eigen veld

September 4, 2016
Een teleurgestelde Ezra Schrijver na het laatste fluitsignaal

Harkemase Boys is zaterdagmiddag voor eigen publiek hard onderuit gegaan: op De Bosk werd het 1-5 voor FC Lisse. Al binnen een kwartier stonden de bezoekers met 0-2 voor. Daarna kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd, werd het 1-2, maar na de tweede gele kaart voor Erich Jongeling was het gedaan met de hoop op een goed resultaat. Lisse liep nog voor rust uit naar 1-4. In de saaie tweede helft (Lisse speelde het goed uit) scoorden de gasten nog eenmaal.

lees verder »

Zonnepanelen op clubgebouw Harkemase Boys

September 1, 2016
HARKEMA - Monteurs van Awizon uit Surhuisterveen zijn deze week gestart met de plaatsing van zestig zonnepanelen van Solarwatt op het dak van het clubgebouw van Harkemase Boys. Dit project is mogelijk dankzij de prijs die Harkemase Boys vorig jaar won in de Nuon Clubcompetitie.
lees verder »