1e Filmpje "Doarpsfeestflits 2015"

Mei 31, 2015

De eerste doarpfeestflits staat online!

Doarpsfeestflits 30 mei 2015 

lees verder »

Fotoverslag Ronde van Harkema

Mei 30, 2015
Fotoverslag Ronde van Harkema

Hier treft u de fotoreportage aan van de wielerronde welke afgelopen zaterdag in Harkema werd gehouden.

lees verder »

Bijna 700 leerlingen sporten samen in Harkema.

Mei 19, 2015
Sportdag 2015 brengt circa 700 kinderen uit Achtkarspelen in beweging.

De maand mei is traditioneel een maand met veel vrije dagen en activiteiten voor de kinderen van de basisschool. Vandaag werd op Sportpark de Bosk in Harkema de jaarlijkse gemeentelijke sportdag gehouden.

lees verder »

Spinder Stalinrichting verhuist naar Drachten-Azeven

Mei 19, 2015
Spinder Stalinrichting vertrekt uit Harkema ...

Spinder Stalinrichting B.V. uit Harkema gaat zich vestigen op het bedrijventerrein Azeven Noord bij Drachten. Het bedrijf uit Harkema heeft een kavel van ruim 6 hectare gekocht. Spinder is producent van stalinrichting voor de rundveehouderij en bestaat al 40 jaar. Het bedrijf hoopt met deze uitbreiding klaar te zijn voor de toekomst. Het bedrijf levert complete stalinrichting, niet alleen aan afnemers in Nederland maar in vele landen in West-Europa, Canada en Azië.

lees verder »

Bekerfinale Harkemase Boys - Staphorst

Mei 18, 2015
Harkemase Boys bekerwinnaar na spectaculaire finale Foto: (bron: PWFoto.nl / Harkemase Boys).

In een spectaculaire bekerfinale heeft Harkemase Boys op eigen veld met 4-3 van Staphorst gewonnen. Door de overwinning heeft Harkemase Boys voor de zesde keer in de clubhistorie de districtsbeker gepakt.

lees verder »

Autocross Harkema trekt ruim 1000 bezoekers

Mei 14, 2015
De autocross in Harkema op Hemelvaartsdag trekt meer dan 1000 bezoekers.

Op Hemelvaartsdag werd in Harkema weer de jaarlijkse autocross gehouden. De organisatie was verrast met de komst van een groot publiek, ruim 1000 mensen kwamen het crossevenement bezoeken.

lees verder »

Diamanten huwelijk voor bruidspaar Hamstra-Hoekstra.

Mei 12, 2015
Diamanten huwelijk voor het Alde Maaie bruidspaar Hamstra-Hoekstra.

Burgemeester Gerben Gerbrandy feliciteert het echtpaar met hun 60 jarig huwelijk en neemt als cadeau hun trouw akte mee. Op 12 mei 1955 zijn Filipus Hamstra (85) en Aaltsje Hoekstra (83) in het huwelijk getreden. Op deze dag trouwden er vroeger heel veel stelletjes. Alde Maaie was van 1701 tot in de 20e eeuw de Friese naam voor de grote verhuisdag in de provincie Friesland. Op deze dag kregen de boerenknechten een jaar contract aangeboden bij een nieuwe boer. Deze liepen dan van 12 mei tot 12 mei. Vaak gingen dan stelletjes ook op deze dag trouwen.

lees verder »

Openluchtspel groep 8 O.B.S ’t Holdersnêst.

Mei 7, 2015

Zaterdag 13 juni is het zover. Op het plein van de school zullen de kinderen van groep 8 deze avond het openluchtspel  Oproer op’e Swarte Draeck opvoeren. Het is de 25e keer dat er op het plein van de school een openluchtspel wordt opgevoerd.

lees verder »

Decor gereed voor Iepenloftspul Harkema.

Mei 7, 2015
Decor gereed voor Iepenloftspul Harkema.

Een maand geleden, op 9 april begon de bouwploeg onder leiding van Gaatze van Kammen, met het bouwen van het decor. Op woensdag 6 mei was de klus geklaard en kon de vrijwillige bouwploeg op een mooi resultaat terug zien..mensen, mensen, wat een decor!

lees verder »

Dodenherdenking Harkema 2015

Mei 4, 2015
Dodenherdenking Harkema 2015

Maandag 4 mei werd ook in Harkema stilgestaan bij de jaarlijkse dodenherdenking. Bij het oorlogsmonument, nabij de begraafplaats, werd de plechtigheid gehouden met medewerking van Muziekkorps it Heideblomke en het Natres Bataljon. Leerlingen van het O.B.S. it Holdersnêst verzorgden de kranslegging. Er kwamen zo’n 250 geïnteresseerden naar de herdenking.

lees verder »

Spitkeetwandeltocht trekt 350 wandelaars

Mei 4, 2015
Spitkeetwandeltocht trekt 350 wandelaars

Zaterdag 2 mei, de eerste zaterdag in mei, en dat betekent voor de fiets- en wandelcommissie dat de jaarlijkse Spitkeetwandeltocht op het programma staat. Al enkele maanden van te voren waren de medewerkers bezig om alles voor deze tocht te regelen, dat betekent in de eerste plaats mooie routes uitstippelen maar ook voldoende rustplaatsen en nog veel meer andere zaken die bij de organisatie van zo’n tocht nodig zijn.

lees verder »

Kampioenen Korfbal Harkema D2

Mei 4, 2015
Kampioenen Korfbal Harkema D2

Ruim voor het einde van de veldcompetitie is Harkema D2 al niet meer in te halen door de concurrentie. Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen wat heeft geresulteerd in een kampioensfeest in de korfbalkantine "De Praetkoer" en een rondrit door het dorp. B

lees verder »

Autowassen door World Servants

Mei 2, 2015
Autowassen, voor en door World Servants Groep Harkema.

Zaterdagochtend 2 mei 2015; 07.15 uur. Terwijl de eerste zonnestralen Harkema binnen vielen was er al volop actie op het parkeerterrein van de Poiesz en naaste omgeving. Namelijk, de voorbereidingen werden getroffen voor het "autowassen voor en door World Servants Groep Harkema". Zo hing er vanaf 07.45 uur een spandoek op de hoek van de Warmoltsstrjitte en de Bouwe Harkemastrjitte. Een grote oranje pijl gaf de juiste richting aan. Tegen de zijgevel van café de Klok hing eveneens zo'n zelfde spandoek. Op het parkeerterrein zelf werd een 1000 liter waterreservoir geplaatst voorzien van klokpomp en tuinslangen.

lees verder »