Lintjesregen strijkt neer in Harkema.

April 24, 2015
Door burgemeester Gerben Gerbrandy werden in het Gemeentehuis van Achtkarspelen Tamme Alma, Anne van der Ploeg en Alle van der Weide officieel onderscheiden.

Vrijdag 24 April werden maar liefst drie inwoners van Harkema onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heren kregen deze onderscheiding i.v.m. hun jarenlange vrijwillige inzet voor diverse verenigingen en organisaties in Harkema.

lees verder »

Beide scholen vieren Koningsdag 2015.

April 24, 2015
In het kader van de Koningsspelen vierden de beide basisscholen groot feest.

In het kader van de Koningsspelen vierden de beide basisscholen, OBS It Holdersnest en CBS de Wynroas groot feest. Vrijdag 24 April was een dag vol vreugde en plezier voor de kinderen. Vele sporten konden er worden beoefend maar ook zingen en dansen was een leuk onderdeel van deze dag. En voor de kleintjes was er zelfs een heus Koningsontbijt geregeld. Hier werd dan ook heerlijk van gesmuld.

lees verder »

Schoolkinderen basisschool Wynroas ruimen op.

April 17, 2015
Een flinke groep schoolkinderen van C.B.S. de Wynroas hielden vandaag grote schoonmaak in het dorp

Een flinke groep schoolkinderen van C.B.S. de Wynroas hielden vandaag grote schoonmaak in het dorp. Vanaf de school in een grote straal hier omheen waren de kids ijverig bezig om alle rommel wat hier en daar verspreid lag op te ruimen. Zelfs skelters met karen kwamen eraan te pas. Zo’n zestig zakken afval werd er opgehaald.

lees verder »

Spectaculaire opening Mallemolen themapark De Spitkeet

April 17, 2015

Vandaag werd een spectaculaire opening gehouden van de herbouwde oude Mallemolen van vroegere tijden op themapark de Spitkeet te Harkema. Volgens de verhalen van vroeger had de burgermeester van toen, de Mallemolen in brand gestoken...

lees verder »

Vandaag grote oefening leger aan de Turfloane.

April 15, 2015

Vandaag hield defensie een oefening aan de Turfloane in Harkema. Circa tachtig soldaten werkten hier aan mee.

lees verder »

Drok dwaande mei it dekor fan Dûnsjende Wiis

April 14, 2015
De bouploech fan iepenloftspul “De Harkema“ is útein set mei it bouwen fan it dekor.

De bouploech fan iepenloftspul “De Harkema“ is útein set mei it bouwen fan it dekor. De repetysjes foar Dûnsjende Wiis binne al yn febrewaris begong. Moandeis de dûnsrepetysjes en woansdeis de tekstrepetysjes yn it clubhûs. En minsken, wat wurdt it moai, wat wurdt it moai.

lees verder »

Gezellige markt vandaag in Harkema.

April 13, 2015

Vandaag werd voor het eerst dit jaar weer een gezellige markt gehouden onder leiding van nieuwe organisatie. Hoe dit precies in elkaar zit is onze redactie nog niet bekend. De markt was anders dan anders, gezellig en is goed bezocht.

lees verder »

Omrop Fryslan in Harkema bij de Mallemolen

April 10, 2015

Vandaag werd er een reportage gemaakt met een inwoner van vroegere tijden; Wopke v/d Bosch. Die laat zien hoe zij in vroegere tijden in de Mallemoune hebben gewoond. Het waren zware barre tijden en nu is de Mallemolen opnieuw weer herbouwd, aanstaande maandag is de reportage te zien bij Omrop Fryslân TV in het programma BYNT.

lees verder »

de Panne voor Joop Bekkema

April 8, 2015

Deze keer was het Joop Bekkema, al jarenlang zeer nauw betrokken bij het korfballen en meerdere malen bestuurslid geweest van Plaatselijk Belang Harkema. Daar Joop Bekkema de  ”Panne”  woensdagavond tijdens de ledenvergadering van het plaatselijke belang niet in ontvangst kon nemen vanwege ziekte, zijn er donderdag 19 maart twee bestuursleden van Plaatselijk Belang Harkema bij Joop en Boudi op bezoek geweest in het ziekenhuis  met de “Panne” en bloemen.

lees verder »

Jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk Belang

April 8, 2015
Uitreiking cheque ter waarde van  € 1000.- aan Dhr. Hans de Vries.

De jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk Belang Harkema werd woensdagavond 25 maart gehouden in de Boemerang. Na het afronden van het eerste zakelijke gedeelte, werd een cheque ter waarde van  € 1000,- door voorzitter André Weening overhandigd aan Hans de Vries, van het Hans de Vries Fonds.

lees verder »

Record bezoekers paasfeest Spitkeet Harkema

April 7, 2015

Zonder eieren is het paasfeest niet compleet. Dat vinden wij op de Spitkeet ook en daarom gaan we elk jaar op paasmaandag op het grote terrein van het Themapark eieren zoeken. Soms is het koud en regenachtig, we hebben zelfs een keer de sneeuw van de paden moeten vegen maar deze keer troffen we het geweldig met het weer. ’s Morgens vroeg nog wat bewolking maar ’s middags brak de zon door en was het genieten.

lees verder »

De kermis komt er weer aan.

April 7, 2015

De voorjaarskermis komt er weer aan. Vanaf vandaag worden de kermisattributen weer op hun plek gezet. Er moest vandaag nog wel een kraanmachine aan te passen komen om één van de grote wagens los te trekken. Het kermisterrein is namelijk nog wat drassig.

lees verder »

De paashaas op ‘t Holdersnêst.

April 2, 2015

Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op zondag en maandag. De vrijdag voor Pasen wordt Goede Vrijdag genoemd. Op deze dag herdenken de Christenen de kruisiging van Jezus. Jezus was door de Romeinen ter dood veroordeeld omdat hij veel aanhangers had en daardoor werd gezien als een bedreiging voor de keizer.

lees verder »