Plannen aanleg Harkemaster Feart goedgekeurd door college.

Maart 31, 2015
Het college van bestuur hoopt met deze grootste plannen Harkema ook op de kaart te zetten als toeristische trekpleister voor de pleziervaart.

Het college van bestuur heeft vandaag aangeven morgen akkoord te gaan met de aanleg van de Harkemaster Feart. Tijdens de reconstructie van de Warmoltsstrjitte zal hiermee worden begonnen. Het is de bedoeling dat tegen het einde van de Warmoltsstrjitte in Harkema enkele aanligplaatsen worden gesitueerd voor de pleziervaart. Via de Nijewei en vervolgens onder de Betonwei door (aquaduct) zal de vaart richting Eastermar lopen zodat deze een aansluiting kan krijgen op de Friese binnenwateren. Nabij de Spitkeet zal een haven worden ingericht welke tevens dienst zal doen als tweede openluchtmuseum voor de scheepvaart van toen. Ook zal aan de wens worden voldaan om een fietsbrug te realiseren over de betonwei t.h.v de Spitkeet.

lees verder »

Windkracht 10 storm raast ook over Harkema

Maart 31, 2015

Sinds gisteren en vandaag teistert een zware storm het gehele land. Ook Harkema ontkomt hier vooral sinds vandaag niet aan. Inmiddels is er al diverse stormschade ontstaan in Harkema aangezien windkracht 10 wordt gemeten. Het advies is vooral binnen te blijven!

lees verder »

Open dag bij Vekam, Bijkon en de Kozijnenman

Maart 29, 2015
Afgelopen zaterdag werd er een opendag bij de bedrijven Bijkon Dak & en Wand, Vekam Houtbouw en de Kozijnenman uit Harkema gehouden. Alle drie de bedrijven wilden langs deze weg de klanten kennis laten maken met de producten en diensten die door hen geleverd konden worden.
lees verder »

40-jarig jubileum Buurtvereniging BiKo

Maart 27, 2015

In maart heeft de buurtvereniging BiKo (Bjirken/Koetsekralen) haar 40-jarig bestaan gevierd, daarom werd op vrijdag 27 maart een feest georganiseerd.

lees verder »

Jongereintoaniel Kom mar op! Optreden Harkema

Maart 23, 2015
Dit betreft een foto van de ploeg van jongereintoaniel

Jongereintoaniel Kom mar op! uit Harkema is inmiddels niet alleen meer bekend in Harkema en omstreken, maar is door diverse activiteiten ook binnen Friesland geen onbekende naam meer. Kom mar op! timmert dan ook al jaren stevig aan de weg met jongerentoneel.

lees verder »

The Gym Harkema vertegenwoordigt in Oppenhuizen

Maart 21, 2015

Afgelopen zaterdag zijn we met onze vechters naar het kickboksgala in Oppenhuizen geweest. Wij hadden hier drie vechters voor klaar gestoomd. Aldus; Tjipko Brouwer van The Gym in Harkema.

lees verder »

NL doet dagen 2015 bij Spitkeet

Maart 21, 2015

Voor de jaarlijkse schoonmaak in De Spitkeet hadden 33 vrijwilligers zich opgegeven om te komen helpen. Zodat het museum straks op 1 april bij de opening van het nieuwe seizoen er weer tiptop uitziet! De vrijwilligers waaronder ook een groep van 10 personen van de CDA, de vele vrijwilligers van De Spitkeet zelf en ook individueel gaven aan dat het veel voldoening gaf, om de handen uit de mouwen te steken voor dit mooie museum.

lees verder »

Stemlokalen open in Harkema

Maart 18, 2015

Vanmorgen gingen ook in Harkema de stemlokalen weer open. De locaties zijn het clubhuis en de sporthal.

lees verder »

Verslag Harkema Opeinde-Nicator

Maart 15, 2015
Foto's door: Desley de Vries

Na de nederlaag tegen FFS van vorige week is handhaving voor Harkema-Opeinde een utopie geworden. Desondanks laat de jonge ploeg van trainer Allard van der Meer het hoofd niet hangen. Zondagmiddag werd er weliswaar met 2-4 verloren van Nicator, ‘De Heide’ gaf de Leeuwarder hoogvlieger prima partij, alleen was op bepaalde momenten niet echt gelukkig.

lees verder »

Nieuw urnvak begraafplaats Harkema.

Maart 14, 2015

In de afgelopen weken is er een nieuw urnvak aangelegd op de begraafplaats van Memento Mori in Harkema. Aanleiding was dat het bestaande urnvak bijna vol was. Het bestuur heeft daarom besloten een nieuw vak aan te leggen naast de urnmuur en het stooiveld.

lees verder »

verslag en foto Harkemase Boys - WVF

Maart 14, 2015
Foto: doelpuntenmaker Robin Huisman de Jong ©PWFoto.nl / Harkemase Boys

Harkemase Boys is periodekampioen. Daarvoor had het zaterdag aan een punt genoeg tegen WVF, maar gezien de stand op de ranglijst was Harkemase Boys verplicht om te winnen. Dat gebeurde ook: het werd 4-0 voor de Friezen. Clubtopscorer Uuldriks scoorde twee keer, Bouius en Huisman de Jong beide eenmaal.

lees verder »

Haast met aanleg tennispark

Maart 12, 2015

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen willen haast maken met de verplaatsing van het tenniscomplex in Harkema naar het sportterrein De Bosk. Het nieuwe park moet in het tennisseizoen 2017 in
gebruik worden genomen.

lees verder »

College B&W op werkbezoek

Maart 11, 2015
Foto door AWEfotografie.nl

Op woensdag 11 maart bracht het college van de gemeente Achtkarspelen een bezoek aan Harkema. Zij werden ontvangen door het bestuur van Plaatselijk Belang Harkema op het themapark “de Spitkeet”. Onder het genot van een kopje koffie werd in de buitenlucht onder een heerlijk lentezonnetje gesproken over de ontwikkelingen op het terrein van de tennisbaan en het gymnastiekgebouw.

lees verder »

Opening en bezichtiging SWA woningen

Maart 5, 2015

Donderdag 5 maart werden de nieuwe woningen aan de Warmoltsstrjitte aan de ongeveer 150 belangstellenden getoond. Men kon de nieuwe woningen bezichtigen en een indruk krijgen van deze moderne levensloop geschikte woningen.

lees verder »

Pake's en Beppe's bij de Spitkeet

Maart 4, 2015

Drie dagen lang konden de kleinkinderen met hun pake's en beppe's zich vermaken bij de Spitkeet. De kinderen konden met pake en beppe langs de huisjes van vroeger hoe de mensen toen leefden.

lees verder »