Oudejaarsdag verloopt traditioneel in Harkema.

December 31, 2014

Op diverse plaatsen in Harkema worden er op deze dag schoten afgevuurd met de meest uiteenlopende carbitschietbussen. Hier een daar ontstaan enkele vreugdevuren en de lokale jeugd en ook de “oudere” jeugd vermaakt zich goed.

lees verder »

Politie stopt Harkemaster carbidschieters.

December 30, 2014
Onder de noemer de Politie is je beste vriend, waren deze politiemannen zelfs bereid om samen met de jeugd te poseren op een gezellige groepsfoto.

Traditioneel voor het einde van het jaar, zijn er in Harkema en omstreken al een aantal dagen de knallen van het carbitschieten hoorbaar. Groepen lokale jeugd komen gezellig samen en genieten van het ouderwetse carbitschieten. De gezelligheid zit er al goed in en steeds meer mensen gaan zich rond dit tafereel verzamelen bij de boukewyk en de ijsbaan in Harkema.

lees verder »

Spitkeet snertkuiertocht trekt ruim 600 deelnemers

December 26, 2014

Al weken van te voren zijn wij als fiets- en wandelcommissie bezig geweest om drie mooie routes samen te stellen en om onderweg een geschikte rustplaats te zoeken. Meestal gaan wij op deze dag richting Eastermar maar wij wilden deze keer eens een andere richting uit. Wij kozen daarom voor de lange route van 20 km richting Boelenslaan en Rottevalle en kwamen dan langs paviljoen De Leijen. Ook de 13 km kwam hierlangs.

lees verder »

Dikke pluim voor wegbeheerders Achtkarspelen.

December 20, 2014
Auto op zijn dak na botsing met muurtje aan de Warmoltsstrjitte in Harkema ©Foto De Redactie

Normaal gesproken plaatsen wij geen “rampennieuws” of ongemakken van persoonlijk aard. Hier gaan we dan ook niet mee beginnen, maar we willen met dit bericht juist een positief punt benadrukken.

lees verder »

Kerstwandeling CBS De Wynroas (foto-update)

December 18, 2014
Onderweg kwamen ze allerlei taferelen tegen die het kerstverhaal uitbeelden. Foto: Anne Kootstra

Woensdagavond 17 december waren alle leerlingen van CBS De Wynroas uit Harkema met hun ouders, pakes en beppes uitgenodigd om een kerstwandeling te maken. In school en lopend in het donker door de straten van Harkema...

lees verder »

Kevin Huitema weg bij Harkemase Boys

December 18, 2014
Kevin Huitema ©foto: PWfoto.nl

Kevin Huitema vertrekt per direct bij Harkemase Boys. De verdediger kwam in de zomer over van Sneek Wit Zwart, maar hij kan door een nieuwe baan zijn werk niet meer combineren met het voetballen op zaterdag. Huitema kwam tot zes officiële wedstrijden voor Harkemase Boys.

lees verder »

Harkema in kerstsfeer

December 17, 2014

Dat de gezellige kersttijd weer aankomt is duidelijk te zien in Harkema. Vele mensen doen hun best om niet alleen in huis aandacht aan de kerst te geven maar ook zeker buitenshuis verschijnen de meest mooie verlichte versiersels. Bij dit bericht enkele foto’s die door onze fotograaf Fokke zijn gemaakt. Nu lijkt het ons leuk dat de mensen in Harkema ook leuke kiekjes gaan maken en gaan aanleveren aan onze redactie. Stuur ze op naar redactie@deharkema.frl De mooiste foto's komen in januari in de krant! Alvast bedankt!

lees verder »

verslag Staphorst - Harkemase Boys

December 15, 2014
Ontlading bij keeper Erick Jansema nadat hij in de blessuretijd de 2-2 maakte. © PWFoto.nl / Harkemase Boys.

Harkemase Boys heeft zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-2 gelijkgespeeld tegen Staphorst. Na een slechte eerste helft was het 1-0 voor Staphorst en een kwartier na rust kwam de thuisploeg zelfs op 2-0. Via doelpunten van Uuldriks en doelman Jansema in de laatste tien minuten nam Harkemase Boys toch een punt mee naar huis. Gezien de vorm van de afgelopen weken was het gelijkspel een teleurstellend resultaat, maar na de 2-0 achterstand stapte Harkemase Boys wel als morele winnaar van het veld.

lees verder »

Verslag FC Harlingen-Harkema-Opeinde

December 14, 2014

Hoewel de 5-2 einduitslag doet vermoeden dat Harkema-Opeinde zondagmiddag weinig te zoeken had  op de Vierkantsdijk in Harlingen, was dit in werkelijkheid geenszins het geval. ‘De Heide’ was lang gelijkwaardig, voetbalde bij vlagen heel aardig. De 3-2 in de 77e minuut bleek echter de nekslag. In de Harkemaster jacht op de gelijkmaker profiteerde FC Harlingen optimaal van de geboden ruimte en scoorde nog twee keer.

lees verder »

Gezellige winterfair tot a.s. zaterdag bij De Spitkeet

December 10, 2014

Vanaf woensdag 10 december wordt er bij themapark de Spitkeet een gezellige winterfair gehouden. Tot en met aanstaande zaterdag kunt u er zelfs terecht.

lees verder »

Ga maar gewoon op het licht af…

December 9, 2014
Henk en Anneke Elzinga op de foto naast hun kerstdorp.

De redactie van De Harkema werd getipt dat er zich in Harkema elk jaar een bijzonder wintertafereel afspeelt in huize Elzinga aan de Boukewyk in Harkema. Benieuwd als we zijn gaan we (de redactie van de Harkemaster Courant) na goedkeuring van de familie Elzinga dit tafereel bezoeken.

lees verder »

Jessica Hamstra geselecteerd voor Europese Jeugd Brassband

December 9, 2014
Jessica ( rechts ) en Amber spelen hier een duet op ons voorjaarsconcert dit jaar.

De jonge muzikant van Brassband ’t Heideblomke is geselecteerd voor de Europese Jeugd Brassband. Zij hoort bij de drie jeugdmuzikanten uit Nederland, die mogen meespelen in het Europese Jeugdorkest dat verschillende optredens zal geven t.g.v. de Europese brassband Kampioenschappen in Freiburg (Duitsland) in 2015.

lees verder »

Oebele Schokker terug bij Harkemase Boys

December 8, 2014
Op de foto: Oebele Schokker © Foto: awfoto.nl
Oebele Schokker speelt na de winterstop weer voor Harkemase Boys. De 30-jarige speler stond onder contract bij Cambuur, maar met die club bereikte Schokker vorige week een akkoord over de ontbinding van zijn contract. Schokker speelt de komende 2,5 jaar voor Harkemase Boys. Hij krijgt rugnummer 10.
lees verder »

Verslag Harkema-Zwaagwesteinde

December 7, 2014
© PWfoto.nl

De derby van De Wâlden werd zondagmiddag nimmer een ‘slach’. Daarvoor was het verschil tussen Harkema-Opeinde en Zwaagwesteinde simpelweg te groot. De jonge ploeg van ‘De Heide’ vocht voor wat het waard was, maar trof in Zwaagwesteinde een tegenstander die verder was. Na negentig minuten prijkte er een 2-5 eindstand op het wedstrijdformulier.

lees verder »

verslag en video Harkemase Boys - DVS'33

December 6, 2014
Harkemase Boys viert de 1-0 van Johnsen Bacuna. ©PWFoto.nl / Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een mooie zege geboekt op koploper DVS33 Ermelo. Door de 4-2 winst komt Harkemase Boys in punten op gelijke hoogte met de Ermelokrs. De overwinning van de Harekieten was dik verdiend. Goals kwamen van Johnsen Bacuna, Martijn Dijk (een heel fraaie), Gersinio Constansia en een eigen doelpunt van de bezoekers.

lees verder »

Brandweer redt Piet van dak O.B.S 't Holdersnêst.

December 5, 2014
Brandweer redt Piet van dak O.B.S 't Holdersnêst. © Johannes Pitstra
Vrijdagochtend 5 december werd de Sint verwacht op 't Holdersnêst in Harkema. Alle kinderen stonden buiten te zingen en te wachten tot de Sint zou komen. Opeens kwam er een Piet het plein op die op zoek was naar een andere Piet...
lees verder »

DeHarkema.FRL online sinds 2 december

December 5, 2014

Trots dat we zijn, we zijn namelijk één van de honderd pioniers die het nieuwe Fryske .frl mogen gebruiken. Pas vanaf April 2015 kunnen ook andere bedrijven, instellingen en particulieren gebruik hiervan maken. Wilt u weten wat .frl nu precies is? Bekijk het onderstaande filmpje.

.

lees verder »

Sint verslaapt zich bij CBS De Wynroas Harkema

December 5, 2014
Sint verslaapt zich bij CBS De Wynroas Harkema ©Tjeerd Bakker

Sinterklaas verscheen dit jaar op een wel zeer ongebruikelijke manier op het schoolplein van de Wynroas. Een grote groep ouders zag samen met hun kinderen dat de Sint in zijn witte onderjurk op een step het kleuterplein op kwam rijden.

lees verder »

Sinterklaas dankt inwoners van Harkema

December 5, 2014
Sinterklaas en zijn Pieten danken Harkema ©FokkeOphuis.nl

Aangezien Sinterklaas erg te spreken was over het reilen en zeilen van de intocht in Harkema en de daarbij maar liefst 70 vrijwilligers die hebben geholpen. Heeft Sinterklaas onze redactie een brief gestuurd welke zo snel mogelijk aan de inwoners medegedeeld moest worden.

lees verder »

Harkemaster grasbaancoureurs in de prijzen.

December 4, 2014
Evert van Til, Anne Bos en Stef Hamstra ©FokkeOphuis.nl

Dit jaar hebben de grasbaancoureurs Evert van Til en Anne Bos een mooie prestatie neergezet. In de Shorttrack ST2 klasse behaalde Evert van Til een tweede plaats en Anne Bos een derde plaats in het V.T.B.M. kampioenschap.

lees verder »

Verslag Trynwâlden-Harkema-Opeinde

December 1, 2014
Foto’s: Albert Schievink

Een keihard werkend Harkema-Opeinde heeft aan de uitwedstrijd tegen Trynwâlden een punt over gehouden. In een wedstrijd waarin voor elke centimeter kunstgras werd gevochten, werden in totaal minstens vijftien honderd procent kansen gecreëerd. Dat er slechts vier doelpunten vielen, was daardoor een klein wonder te noemen. De goals werden eerlijk verdeeld over de beide elftallen. Trynwâlden-Harkema Opeinde eindigde dus in 2-2.

lees verder »

verslag en video Flevo Boys - Harkemase Boys

December 1, 2014
Harkemase Boys-spelers na een treffer

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van Flevo Boys. Het werd 1-3 voor de Harekieten. In Emmeloord kwam de thuisploeg via Arjen Postma (strafschop) op voorsprong, maar Robin Huisman de Jong, eveneens vanaf de stip, maakte gelijk. Kort daarna maakte Heine Uuldriks de 1-2 en direct na rust besliste Johnsen Bacuna het duel. Volgende week speelt Harkemase Boys thuis de topper tegen koploper DVS33.

lees verder »