Atze Broersma 50 jaar lid van de mannenver. vGKN kerk.

Oktober 29, 2014
Op de foto: De trotse Atze Broersma.

Afgelopen dinsdagavond 28 oktober j.l. was het precies 50 jaar geleden dat Atze Broersma (85 jaar) zich opgaf bij de mannenvereniging van onze gemeente. Bij toeval ontdekte Atze dat hij al zolang bij de mannenvereniging was, toen hij oude papieren onder de neus kreeg van 50 jaar geleden, Atze verzorgt namelijk het archief van onze gemeente. 

lees verder »

Dorpsgenoot Danny Fokkinga wint TV

Oktober 28, 2014
Danny is erg trots op zijn gewonnen Led TV.

Op maandag 27 Oktober kreeg onze dorpsgenoot Danny Fokkinga een telefoontje van Snackbar It Stee uit Surhuisterveen. Deze had heugelijk nieuws voor Danny. Hij had namelijk een grote prijs gewonnen n.a.l.v. de heropeningactie van snackbar It Stee na de brand op 31 juli van dit jaar.

lees verder »

Start bouw huurwoningen voormalige “beverhokken”

Oktober 24, 2014

Onlangs is het Harkemasters bedrijf Kootstra van der Veen, gestart met de bouw van acht huurwoningen in opdracht van Stichting Woningbouw Achtkarspelen. De sociale huurwoningen zullen volgens het type 2/2 kap worden gebouwd en zijn levensloop geschikt.

lees verder »

Aanleg bestrating rondom parkeerterrein Winkelcentrum.

Oktober 24, 2014
Op de foto: De medewerkers van Aannemersbedrijf Westra BV uit Drogeham.

Deze week zijn de werkzaamheden gestart om de nog braakliggende stroken rondom het parkeerterrein nabij de supermarkt te bestraten. De bedoeling is dat deze week de werkzaamheden worden opgeleverd maar kunnen ook nog wat langer aanhouden i.v.m. het voorspelde weerbeeld van deze week.

lees verder »

Wim Pols en de Coutry Trailband voor de 10e keer in Harkema.

Oktober 20, 2014

Zondagavond 19 oktober j.l. was het voor de 10e keer dat Wim Pols met zijn Country Trailband in de vGKN kerk kwam optreden. Tien jaar geleden belde Jenne Mulder Wim Pols om een keer bij onze gemeente te willen optreden met zijn band. Zo ontstond een jaarlijks terugkerend optreden van Wim Pols met zijn Trailband in Harkema.

lees verder »

verslag en samenvatting Harkemase Boys - AZSV

Oktober 18, 2014
een foto van tijdens de wedstrijd (Johnsen Bacuna). © PWFoto.nl / Harkemase Boys.

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld gelijkgespeeld tegen AZSV. In een matige wedstrijd kwamen de beide teams niet verder dan 1-1. Ondanks een optisch overwicht van Harkemase Boys voor rust, gingen de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Kort na rust maakte Harkemase Boys via Henny Bouius gelijk, maar daarna mocht de thuisploeg vooral blij zijn dat de gasten niet met de drie punten naar huis gingen.

lees verder »

Info van het Plaatselijk Belang.

Oktober 16, 2014

Na de zomervakantie hebben we alweer 2 bestuursvergaderingen en meerdere bijeenkomsten gehad en willen we onze inwoners even op de hoogte brengen.

lees verder »

2de Editie een feit!

Oktober 15, 2014

Vandaag verschijnt er weer een nieuwe papieren uitgave van de Harkemaster Courant. We hebben op de eerste editie van de Harkemaster vele complimenten mogen ontvangen, waarvan grote dank namens onze redactie! In deze tweede editie hebben wij enkele nieuwe items toegevoegd met de bedoeling de krant over meerdere doelgroepen en leeftijden te verspreiden. De krant is niet voor niets voor ons allemaal jong of oud, arm of rijk! Blijf vooral naar ons mailen met nieuws en leuke ideeën voor de volgende uitgave! Samen maken we de krant bereikbaar voor iedereen!

lees verder »

Collecte Brandwonden Stichting.

Oktober 14, 2014
In de week van 6 tot en met 11 oktober collecteerden meer dan 60.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Harkema gingen de collectanten langs de deuren. En met succes, gezamenlijk werd een bedrag van 1707,00 euro opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.  We willen de collectanten en u als inwoners van Harkema bedanken voor dit mooie bedrag!
lees verder »

Glasvezelring rondom Harkema.

Oktober 8, 2014
Foto van gestuurd boren van een glasvezelbuis.

Ondanks het slechte weer vandaag, gaan de mannen van de Firma Verbree BV stug door met de gespecialiseerde werkzaamheden. De buis die nu in de grond loopt is begonnen in Drachten. Door deze buis zal binnenkort een glasvezelkabel worden getrokken. Op sommige plekken wordt gegraven waar dat mogelijk is. Waar het niet mogelijk is word de buis de grond ingeboord. Bijvoorbeeld onder wegen door om het dekbeslag niet te beschadigen.

lees verder »

KAT vermist! Harkema

Oktober 8, 2014

Onze poes Tijger is sinds maandagavond 6 oktober vermist. We hebben haar voor het laatst gezien bij het grote veld op de Ikeloane. Ze is nooit zolang weg van huis. Ze is 3 jaar oud. luistert naar de naam Tijger. Ze is grijs van kleur met grijze tijgerprint. Ze is normaal heel aanhankelijk, ook naar anderen als je haar rustig benaderd. We willen haar graag terug. Fam. Schippers Ikeloane 16. tel: 0512840000 j.schippers1@upcmail.nl

lees verder »