Rommelmarkt Harkema druk bezocht

Augustus 30, 2014

Zaterdag 30 augustus werd traditioneel weer een rommelmarkt gehouden aan de Stuken, Nijkamp en Kammingastrjitte. Door het regeachtig weer in de vroege ochtend, kwamen de bezoekers en handelaren iets later dan normaal. Later op de morgen werd het weer een stuker beter.

lees verder »

Geitenkeuring Themapark

Augustus 23, 2014

Op zaterdag 23 augustus werd op het Themapark vanaf 10.00 uur de jaarlijkse keuringen van Nederlandse landgeiten gehouden. Er kwamen veel mensen een kijkje nemen. Er waren ongeveer 155 dieren aanwezig.

lees verder »

Buurtfeest Pauloane

Augustus 23, 2014

Vandaag houdt de Pauloane een gezellig buurtfeest n.a.l.v. het 35 jarige jubileum van de buurtvereniging. Vanmiddag is er nog ei gooien en vanavond wordt het een gezellige avond met live muziek.

lees verder »

Buitenpost - Harkemase Boys

Augustus 20, 2014
Op de foto (voorgrond) van links naar rechts: Jan Oppedijk (aanvoerder Buitenpost, oud-Harkemase Boys), Gersinio Constansia (Harkemase Boys, doelpuntenmaker) en Pieter Henstra (Buitenpost, oud-Harkemase Boys).

Harkemase Boys heeft dinsdagavond in Buitenpost de oefencampagne winnend afgesloten. Tegen VV Buitenpost werd het 0-2 in een matige wedstrijd. Na ruim een half uur maakte Martijn Dijk de openingstreffer. Op slag van rust viel Dijk uit met een knieblessure. De tweede helft duurde tien minuten korter wegens invallende duisternis. Kort voor het laatste eindsignaal maakte Gersinio Constansia de 0-2.

lees verder »

Open Dag Schildpaddenopvang een succes!

Augustus 18, 2014

Zaterdag 16 augustus werd voor de tweede keer een Open Dag gehouden door de schildpaddenopvang in Harkema. Ook dit jaar kwamen ruim 500 bezoekers af op het evenement. De doelstelling voor dit jaar was om genoeg donaties binnen te halen om het derde binnenverblijf te kunnen realiseren.

lees verder »

Outdoor Cross Karting-toernooi te Harkema

Augustus 17, 2014

Net als in 2013 werd het Outdoor Cross Karting-toernooi te Harkema gewonnen door ONB. Daarmee kreeg het prestigieuze toernooi een winnaar die vooraf door de meesten al werd bestempeld als favoriet. Toch kwam de toernooiwinst de Drachtsters zeker niet aanwaaien. Tot de één-na-laatste speelronde waren er zelfs nog zes ploegen in de race om als eerste te eindigen.

lees verder »

Topprestatie ponyruiters van PSV de Heideruters op het FK

Augustus 10, 2014
op de foto v.l.n.r. Joke Bakker, Henrieke Bakker, Amarens vd Wal, Lars Alma, Ylse vd Veen en Rianne vd Tuin.

Afgelopen vrijdag hebben de ponyruiters van PSV de heideruters top gepresteerd op de Fries Kampioenschappen in Harich. Ze behaalden hier maar liefst 3  kampioenstitels en  3 reserve kampioenschappen. Lars Alma werd met zijn pony Moonlight R kampioen in het ZZ/D, Rianne vd Tuin met haar pony switch kampioen in de klasse Z/C en Henrieke Bakker werd kampioen met haar pony Moesti in de klasse M/C.

lees verder »

Oude Film Harkema

Augustus 10, 2014

Onze redactie kwam vandaag deze mooie oude film van Harkema tegen. Hier zijn vele foto's te zien van het vroegere Harkema. Deze film is gemaakt door Sake de Haan, veel kijkplezier! 


lees verder »

verslag Harkemase Boys - sc Heerenveen A1

Augustus 10, 2014
foto van Raymond Bolt (Harkemase Boys) en Arthur Yemele Feudjio.

Harkemase Boys heeft zaterdag het tweedaagse trainingskamp in Kraggenburg afgesloten met een oefenzege op sc Heerenveen A1. Op de prachtige grasmat van sportpark De Brem werd het 3-2 voor de zaterdaghoofdklasser.

lees verder »

Heiderûters: Henrica Bakker Fries kampioen

Augustus 10, 2014

Henrica Bakker uit Harkema is vrijdag is 8 augustus in Harich Fries kampioen geworden met haar 6 jarige pony Moesti. Ze sprongen mee in de klasse M categorie C, Zus Joke Bakker deed mee in de klasse Z en werd tweede met haar pony Missouri vdk, en vierde met haar pony timeout. Dankzij deze resultaten mogen ze 30 augustus a.s. meedoen aan het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Heiderûters Harkema.

lees verder »

verslag en samenvatting Regioteam Rottevalle - Harkemase Boys

Augustus 7, 2014

Harkemase Boys heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Regioteam Rottevalle met ruime cijfers gewonnen. Op t Hagehiem in Rottevalle werd het 1-7 voor de mannen van Jan Vlap. Martijn Dijk (foto) opende de score. Via Heine Uuldriks en twee keer Joram Smits was de ruststand 0-4. Na rust vergrootten Robin Huisman de Jong en Henny Bouius de voorsprong naar 0-6. Jan Visser deed met een fraaie goal iets terug, maar Heine Uuldriks bepaalde de eindstand op 1-7.

lees verder »