Pieter Weening wint Giro della Toscana

Juli 27, 2014

Pieter Weening heeft in Arezzo de Giro della Toscana gewonnen. De Nederlandse renner van Orica-GreenEdge bleef na 195.6 kilometer zijn drie medevluchters voor. Jerome Baugnies van Wanty-Groupe Gobert eindigde als tweede.

lees verder »

Dag van nationale rouw

Juli 23, 2014

Vandaag is het de dag van nationale rouw in verband met de slachtoffers die zijn gevallen bij de vliegramp in de Oekraïne. Bij het monument voor oorlogsslachtoffers aan de Reitsmastrjitte in Harkema hangt de vlag inmiddels halfstok. Ook zijn er vele inwoners van Harkema waarbij eveneens de vlag halfstok hangt. Wij willen u dan ook vragen om hier ook zoveel mogelijk aan mee te werken om respect te tonen aan de nabestaanden van de slachtoffers.

lees verder »

Kunstgras voor KV Harkema

Juli 22, 2014

Onlangs is er gestart met de aanleg van kunstgras op het veld van de Korfbalvereniging.

lees verder »

Tuinfietstocht trekt circa 200 bezoekers.

Juli 12, 2014

Vandaag werd er een tuinfietstocht gehouden in Harkema. Het evenement trok circa 200 bezoekers. Na de tocht was er tijd voor een bakje koffie of fris bij het themapark de Spitkeet.

lees verder »

Helaas oranje kan weer naar huis…

Juli 10, 2014

Harkema was de afgelopen weken oranje gekleurd, nu Nederland gisteren heeft verloren is het feest weer voorbij. Vandaag zijn veel inwoners bezig om de oranje versieringen weer te verwijderen. Op de social media is vooral veel trots te bespeuren betreffende de prestaties van het oranje elftal.

lees verder »

Autocross in Harkema druk bezocht

Juli 5, 2014

Aan de Krûswei in Harkema werd vandaag een autocross georganiseerd door Autocrossclub Harkema. Het evenement werd druk bezocht.

lees verder »

Opening stookhok Themapark Harkema

Juli 4, 2014

In openluchtmuseum De Spitkeet werd woensdagmiddag 2 juli de stookhut officieel geopend door Renneke Wiersma. Zij kreeg de sleutel overhandigd van bakker v/d Bijl die met zijn broodkar naar De Spitkeet kwam.

lees verder »

Concert ’t Heideblomke en kinderen De Wynroas

Juli 1, 2014

In samenwerking met ’t Heideblomke, muziekschool de Waldsâng en basisschool de Wynroas hebben kinderen meegedaan aan een muziekproject. In een periode van 6 weken kregen de leerlingen van groep 7/8 muziekles van één uur van twee professionele muziekleraren, Bienze IJlstra en Bonne IJlstra.

lees verder »