Jonge leden ’t Heideblomke halen muziekexamen

Juni 28, 2014

Zes  leerlingen van Brassband ’t Heideblomke zijn de afgelopen weken geslaagd voor hun muziekexamen.
Jessica Hamstra voerde haar examen-D op cornet uit, voor het praktijkgedeelte moest ze openbaar examen doen. Ze speelde haar solo met begeleiding van Brassband de Waldsang uit Buitenpost. Amber Snip deed haar examen-C  op euphonium. Ook Amber moest openbaar examen doen. Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum begeleidde haar tijdens haar euphoniumsolo. Jessica en Amber hebben het hartstikke goed gedaan, want beide slaagden met LOF!

lees verder »

Spitkeet krijgt een stookhut.

Juni 27, 2014

In openluchtmuseum De Spitkeet wordt volgende week woensdag een stookhut geopend. Dergelijke bijgebouwtjes stonden vroeger naast boerderijen. Ze hadden diverse functies. Op het Themapark krijgt de stookhut eveneens verschillende functies.

lees verder »

Sloop “beverhokken” begonnen…

Juni 26, 2014

Deze week is begonnen met de geplande sloop van de verouderde seniorenwoningen aan de Warmoltstrjitte in Harkema. In Harkema worden deze woningen al van oudsher De Beverhokken genoemd.

lees verder »

Van potloodjes naar potloden…

Juni 24, 2014

De firma Zandberg wegenbouw uit Drogeham was vandaag druk in de weer met de vervanging en plaatsing van nieuwe potloden. De kleine potloden bleken toch wel heel gevaarlijk te zijn m.b.t. het eventueel vallen hierop. De kruising warmoltsstrjitte / ikeloane is al jaren punt van aandacht gezien de verkeersveiligheid hiervan te wensen over laat.

lees verder »

Gezamenlijke garageverkoop Harkema een succes

Juni 21, 2014

Ondanks het wisselvallige weer waardoor deze dag een enkele keer een klein buitje naar beneden kwam, is het toch een succes te noemen. De opkomst was goed en de aantal deelnemers was veel voor een eerste keer alleen in Harkema. De plannen zijn dat er in september van dit jaar ook nog een gezamenlijke garagverkoop in Harkema wordt gehouden. Ook zal dit evenement bij genoeg animo jaarlijks worden herhaald.

lees verder »

Heropening van Kapsalon Antoinette

Juni 14, 2014

Zaterdagmiddag 14 juni was het feest bij Kapsalon Antoinette. Vijfentwintig jaar geleden opende Annie Brouwer-Hoogsteen de deuren van een eigen kapsalon! Na eerst vijftien jaar aan de Singel werkzaam te zijn geweest, is zij nu alweer tien jaar gevestigd aan de Warmoltsstrjitte 115.

lees verder »

Tweedehands-kledingbeurs

Juni 14, 2014

Zaterdagmiddag 14 juni jl. werd achter Drok Dwaande bij de Poiesz een tweedehands kledingbeurs gehouden, welke druk bezocht werd. Er was een groot aanbod van kinderen/volwassenen kleding en speelgoed.

lees verder »

Heropening Gea Mode

Juni 13, 2014

Na een complete verbouwing, een totale metamorfose, heropend Gea Mode haar deuren op donderdag 19 juni 2014. Gea mode, sinds 1992 gevestigd in Harkema heeft het complete interieur vervangen, alle wanden zijn bekleed met steigerhout, nieuwe wandrekken zijn geïntegreerd in de wand geplaatst, plafond is voorzien van LED verlichting, nieuwe houten vloer, nieuwe kasten, kortom alles is aangepakt. En alles is in eigen beheer uitgevoerd! 

lees verder »

Winnaressen kleurplaat 't Postwinkeltsje

Juni 13, 2014

Ter gelegenheid van het één jarig bestaan van het ‘t Postwinkeltsje konden kinderen meedoen aan een kleurplaatwedstrijd. De drie mooiste inzendingen waren van Wytske, Amerins en Caitlin.

lees verder »

Blues Brothers uit Harkema fietsen Elfstedentocht.

Juni 9, 2014

Deze Blues Brothers uit Harkema hebben op 2e Pinksterdag de Elfstedentocht 2014 gefietst. Het vervoermiddel is een vooroorlogse CITO tandem van 1938 met een verende voorvork. Geheel in stijl hebben deze mannen de tocht van 240 km. volbracht. Een bijzonder prestatie gezien het warme weer met dit prachtige tenue.

lees verder »

Er kan er maar één land de beste zijn!

Juni 3, 2014

Onder het mom, “er kan er maar één land het beste zijn”  en met het oog op de komende Wereldkampioenschappen voetbal, liet Land Transport uit Harkema een grote koeltrailer beplakken.

lees verder »

Werkzaamheden diepriool

Juni 2, 2014

Onlangs zijn de werkzaamheden gestart aan het diepriool aan de Nijebourren. Ook zal er een drainage in de weg worden geïnstalleerd.

lees verder »