Lokale scholen morgen vlaggen halfstok.

Mei 27, 2014

Morgen, 28 mei, de dag van de begrafenis van Yrsa de Bruin, zal bij alle scholen van Noventa de vlag halfstok hangen als teken van medeleven voor Yrsa's familie en de kinderen en het personeel van CBS De Bernebrêge. Op deze manier willen we als Noventascholen ook onze verbondenheid met elkaar tonen.

lees verder »

Oude foto's bestellen?

Mei 27, 2014

Naar aanleiding van de fototentoonstelling die werd gehouden in het oude Dam meubelen pand, zijn er veel vragen binnengekomen of de foto's ook te koop zijn.

lees verder »

Dankwoord namens DFC Harkema

Mei 26, 2014

Via deze wijze willen even kort terugkomen op afgelopen week. Wat ons betreft was dit een erg geslaagde editie. De samenwerking met Plaatselijk Belang die naast de revue en fototentoonstelling ook het spijkerdorp organiseerde ging gesmeerd. Daarnaast zat het weer vorige week natuurlijk ook bepaald niet tegen.

lees verder »

Doe je masker af.... Afsluiting in Feesttent.

Mei 26, 2014

Voor de afsluiting van de feestweek had de evangelisatiecommissie dit jaar gekozen voor een heel andere opzet. Een feestelijke bijeenkomst op de zondag- namiddag en met de kinderen centraal.  Zo’n 70 kinderen waren naar de feesttent gekomen en ze hadden hun vaders, moeders en pake’s en beppe’s meegenomen.

lees verder »

Iedereen de 1e prijs Spykerdoarp de Heide

Mei 24, 2014

Eigenlijk konden ze niet wachten totdat burgemeester Alma van Harkema het Spykerdorp opende met het doorknippen van het lint. Ruim 70 kinderen, allemaal timmermannen en vrouwen, opzichters en uitvoerders in spe konden vanaf woensdagmiddag tot met zaterdagmorgen hun fantasie en energie kwijt met het maken van hutten van afvalhout.

lees verder »

Feestweek 2014 Zaterdag Rommelmarkt

Mei 24, 2014

Feestweek 2014 Zaterdag Rommelmarkt

lees verder »

Feestweek 2014 Zaterdag Brommertocht

Mei 24, 2014

Feestweek 2014 Zaterdag Brommertocht

lees verder »

info voor ouders schokkende gebeurtenis Twijzel.

Mei 24, 2014

Naar aanleiding van de tragische gebeurtenis deze week op het sportveld te Twijzel. Wil ik u informeren dat op de CJG site van de gemeente Achtkarspelen info te vinden is voor ouders met kinderen die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt. U kunt deze info vinden onder de nieuwsberichten van het CJG. 

http://www.cjgachtkarspelen.nl/

Vriendelijk groet

CJG Achtkarspelen

lees verder »

Feestweek 2014 Zaterdag 1e Harkema Run

Mei 24, 2014

Feestweek 2014 Zaterdag Harkema Run

lees verder »

Feestweek 2014 Donderdag Zeskamp

Mei 22, 2014

Feestweek 2014 Donderdag Zeskamp

lees verder »

Feestweek 2014 Donderdag Versierde fietsenparade

Mei 22, 2014

Feestweek 2014 Donderdag Versierde fietsenparade

lees verder »

Bloemetje voor Geert Knol.

Mei 22, 2014

Donderdagavond 22 mei kreeg Geert Knol nadat de ronde van Harkema was verreden een bloemetje aangeboden door Erik Jager en de Ronde Miss Lyona van der Veen voor zijn 35 jarig jubileum als bestuurslid van Stichting Wielercomité Harkema.

lees verder »

Feestweek 2014 Woensdag Gekostumeerd zeepvoetbal

Mei 21, 2014

Feestweek 2014 Woensdag Gekostumeerd zeepvoetbal

lees verder »

Feestweek 2014 Woensdag Kindermiddag

Mei 21, 2014

Feestweek 2014 Woensdag Kindermiddag

lees verder »

Feestweek 2014 Woensdag mini zeepvoetbal

Mei 21, 2014

Feestweek 2014 Woensdag mini zeepvoetbal

lees verder »

Feestweek 2014 Woensdag Spykerdoarp

Mei 21, 2014

In het kader van het 100 jarig bestaan van Plaatselijk Belang Harkema organiseerde PB voor de jongeren in Harkema een zogenaam ‘Spykerdoarp’. Het was een drukte van belang, minimaal 70 kinderen zijn druk doende met het bouwen van hun hut.

lees verder »

Fotoexpositie 100 jaar Harkema

Mei 20, 2014

Ten ere van het 100-jarig bestaan van het plaatselijk belang Harkema presenteren Fokke Ophuis en Rinus de Jong een foto tentoonstelling in het oude Dam meubelen gebouw, tegenover de bôge. Er zijn vele foto's te zien van vroegertijden. Een leuke boeinde tentoonstelling voor de liefhebber.

lees verder »

Feestweek 2014 Dinsdag Seniorenmiddag.

Mei 20, 2014

Deze middag in de Bôge werd door 60 senioren bezocht. Ze genoten van de streekgebonden verhalen van de bekende Douwe Kootstra en de zang en muziekgroep “Hiel Gewoan” In de pauze werden de bezoekers op koffie en oranjekoek getrakteerd. Een zeer geslaagde middag!

lees verder »

Feestweek 2014 Maandag Viswedstrijd

Mei 19, 2014

Feestweek 2014 Maandag Viswedstrijd

lees verder »

Willem Brouwer stopt als trainer bij Harkemase Boys

Mei 19, 2014

Willem Brouwer legt na dit seizoen zijn functie neer als trainer van vv Harkemase Boys. De oud-speler van de Boys was de afgelopen twee seizoenen trainer bij Harkemase Boys. Onder zijn leiding werd de Noordelijke beker gewonnen, de KNVB-beker gehaald en dit seizoen werd tot de laatste speeldag gestreden om het kampioenschap in de Hoofdklasse C.

lees verder »

Revue 100 jarig bestaan PB Harkema

Mei 19, 2014

Ruim 700 aanwezigen konden zaterdag avond genieten van de revue naar aanleiding van het 100 jarig bestaan Plaatselijk Belang Harkema. De revue werd in de sporthal opgevoerd door toneelvereniging Harkjemar, kinderen van alle sportverenigingen, boerenkapel de Harrekieten en Duo-Fa . Er werden meerdere gebeurtenissen van de afgelopen 100 jaar, die van grote invloed waren op de ontwikkeling van het dorp Harkema- Opeinde naar het huidige Harkema ten tonele gebracht.

lees verder »

Pieter Weening wint 9e etappe in Giro

Mei 18, 2014

Wielrenner Pieter Weening uit Harkema heeft zondag de 9e etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Weening reed zondag in de bergrit de hele dag in een kopgroep vooruit en fietste uiteindelijk met de Italiaan Malacarne naar de eindstreep in Sestola, met het peloton op enkele minuten achter zich.

lees verder »

Homo in Harkema…

Mei 17, 2014

De 34-jarige Kris van der Veen, nu uit Groningen maar in zijn jeugd groeide hij op in Harkema. In het KRO programma de Wandeling vertelde hij hoe moeilijk hij het had tijdens zijn jeugd in Harkema.

lees verder »

verslag Harkemase Boys - ACV

Mei 17, 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in de nacompetitie thuis met 0-1 verloren van ACV. Daardoor is de topklasse voor Harkemase Boys ver weg. Dinsdagavond spelen de Boys uit tegen Staphorst. ACV  Staphorst wordt volgende week zaterdag gespeeld.

lees verder »

Voorbereiding in volle gang Feestweek 2014

Mei 17, 2014

Vrijwilligers zijn druk bezig met voorbereiding van de feestweek op het feestterrein aan de Ikeloane.
Ze zijn met de grote bak voor slingeraap begonnen te bouwen. Ook aan de versiering van de straten wordt druk gewerkt.

lees verder »

Hardstyle feest Hardkema komt keihard terug!

Mei 5, 2014
Op zaterdag 10 mei 2014 zal de zaal van café de Klok weer omgetoverd worden tot een ware hardstyletempel. Deze editie staat in het teken van de lokale talenten. Na een succesvolle Kick Off in 2012 was het plan om dit in 2013 netjes over te doen. Wegens omstandigheden ging het in 2013 niet door, maar nam gelukkig Stichting Overclocked het stokje voor één keer over en zorgde voor een prima feest. Dit keer zal B.M. Events voor het feest gaan zorgen. De heren van de organisatie zijn al weken achter de schermen bezig om er weer een geslaagd feest van te maken. 
lees verder »

Verslag Franeker-Harkema

Mei 5, 2014

Met nog een speelronde voor de boeg in de derde klasse A heeft Harkema Opeinde nog steeds een kans het seizoen te verlengen door middel van het spelen van nacompetitie. In eigen hand zijn de nacompetitiekansen niet meer. Harkema Opeinde is afhankelijk van de resultaten van Lemmer en DIO Oosterwolde. Het leek er zondagmiddag in en tegen het reeds gedegradeerde Franeker het eerste halfuur overigens niet op dat de formatie van Sido Postma nog zin had in een toetje. Pas toen er een 2-0 achterstand op het scorebord prijkte, leken de groen-gelen in de gaten te hebben dat de wedstrijd was begonnen.

lees verder »

wedstrijdverslag Go-Ahead Kampen - Harkemase Boys

Mei 5, 2014

Door twee late doelpunten heeft Harkemase Boys zaterdagmiddag met 2-4 gewonnen bij Go-Ahead Kampen. Invaller Gersinio Constansia scoorde in de laatste minuten nog twee keer. Door de uitslagen op de andere velden kunnen er op de laatste speeldag, volgende week, nog vijf verschillende ploegen kampioen worden: Flevo Boys, Genemuiden, ACV, Staphorst en Harkemase Boys. De Harrekiten spelen volgende week om 14.30 uur thuis de derby tegen Drachtster Boys!

lees verder »

Dodenherdenking Harkema.

Mei 4, 2014

Ook dit jaar werd er in Harkema weer een dodenherdenking gehouden. Dit jaar werd een kranslegging gedaan door C.B.S de Wynroas. Vanaf de sporthal vertrok een stoet via de Nijebourren, Nijkamp richting het oorlogmonument aan de Warmoltsstrjitte.

lees verder »

Zondag 4 mei dodenherdenking Harkema

Mei 1, 2014

Op zondag 4 mei  is er in Harkema weer de jaarlijkse dodenherdenking. Er is in de vGKN kerk ’s middags een speciale herdenkingsdienst, verzorgd door ds. Snijder, aanvang 13.45 uur. De stille tocht vertrekt ’s avonds om 19.45 uur vanaf de sporthal naar het oorlogsmonument.

Medewerking zal dit jaar worden verleend door  het muziekkorps  het  Heideblomke en het Natres Bataljon. Namens de inwoners en Plaatselijk Belang Harkema verzorgen leerlingen van de Wynroas de kranslegging.

lees verder »