Rianne en Ilse gaan door naar halve finale NK

Maart 31, 2014

Op zaterdag 29 maart werd in damwoude het districtkampioenschap voor acrogym gehouden. Voor Hercules Harkema hadden Rianne Poortinga en Ilse Hamstra zich geplaatst voor deze finale. Ze mochten meteen in het eerste blok aantreden en waren als laatste aan de beurt. Hun concurrenten van ATC Sneek hadden hun oefening inmiddels vlekkeloos gedraaid en dat was niet onopgemerkt gebleven.

lees verder »

Werkzaamheden aanzicht begraafplaats en monument voor oorlogsslachtoffers.

Maart 31, 2014

Vanuit het bestuur van begrafenisvereniging Memento Mori is een verzoek richting de Gemeente Achtkarspelen gegaan om het aanzicht van de begraafplaats en het oorlogsmonument te veranderen. Dit verzoek is ingewilligd en inmiddels zijn werknemers van aannemersbedrijf Westra BV uit Drogeham druk bezig met de werkzaamheden.

lees verder »

De panne dit jaar voor Foekje Roorda.

Maart 27, 2014

Tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema op woensdagavond 26 maart werd door de vertrekkende voorzitter Geke van der Molen iedereen hartelijk welkom geheten.  Zelf was  Geke van der Molen dit jaar aftredend. Marja Luiken had zich kandidaat gesteld en kreeg goedkeuring van de leden om deel te nemen in het bestuur.

lees verder »

Stichting Iepenloftspul Harkema

Maart 26, 2014

De Stichting Iepenloftspul Harkema sil yn septimber 2015 it stik 'Dûnsjende wiis' oer it fuotljocht bringe. It stik is in frije bewurking fan it ferhaal en de musyk út de film Dirty Dancing, mar sil troch regisseur Tineke Broers bewurke wurde ta in Frysk fiel-goed ferhaal, fansels mei dûns en (live)musyk. De foarstellings sille wer plakfine op it Temapark De Spitkeet op 'e Harkema. Yn novimber fan dit jier sille der iepen audysjes halden wurde.

lees verder »

Duo Be Quick 1887 naar Harkemase Boys

Maart 26, 2014
Adams Sarkodie en Jesse Renken spelen volgend seizoen voor Harkemase Boys. De twee verdedigers komen over van de Groningse zondagtopklasser Be Quick 1887. Beide spelers zijn op meerdere posities inzetbaar. Sarkodie speelt dit seizoen vooral als centrale verdediger, Renken is een rechtsback met aanvallende intenties.
lees verder »

Agenda aankomende ledenvergadering PB Harkema

Maart 11, 2014

Hierbij willen wij u uitnodigen voor de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema op 26 maart a.s. in de zaal van De Boemerang ,Reitsmastrjitte 35 te Harkema aanvang 19.30 uur.

lees verder »

Vooraankondiging Centrum voor Jeugd en Gezin

Maart 11, 2014

Op maandag 24 maart en maandag 14 april organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)Achtkarspelen  samen met het CJG Tytsjerksteradiel  lezingen over:

lees verder »

Verslag Harkema-Opeinde - Geel-Wit

Maart 9, 2014
HARKEMA-OPEINDE PAS IN DE TWEEDE HELFT LANGS GEEL-WIT AMELAND.

Na twee nederlagen op rij heeft Harkema-Opeinde zondag thuis tegen Geel-Wit weer eens gewonnen. Na vijfenveertig minuten leek het er overigens helemaal niet op dat de punten in Harkema zouden blijven. De thuisploeg mocht zelfs beide handen dichtknijpen dat het niet op grotere achterstand was gezet dan de 0 – 1 welke bij de rust op het scorebord stond. Het was slap van de kant van de gastheren men wist geen enkel duel te winnen en moest het op inzet en felheid duidelijk afleggen tegen de gasten van het Ameland.

lees verder »

Hercules in de prijzen.

Maart 8, 2014

Op zaterdag 8 maart werden de Friese Kampioenschappen acrogym nivo D/E in Ureterp gehouden. Van Hercules Harkema hadden 6 teams zich voor deze wedstrijd geplaatst.

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - CSV Apeldoorn

Maart 8, 2014

Harkemase Boys heeft thuis opnieuw verloren. CSV Apeldoorn zegevierde zaterdag met 0-1 op De Bosk. Het enige doelpunt werd na ruim een kwartier gemaakt door Steven van Es. Met name de tweede helft speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van CSV Apeldoorn, maar echt gevaarlijk werd Harkemase Boys zelden.

lees verder »

Ingezonden stuk Intensieve veehouderij Achtkarspelen.

Maart 3, 2014

Aan de Singel in Harkema kan een uitbreidingsplan uitsluitend gerealiseerd worden als de geurnormen worden opgetrokken i.v.m. een naastgelegen intensieve veehouderij. Bovendien stelt B&W voor om ook het bedrijf toestemming te verlenen van 58% te groeien. Ik kan mij hier niet in vinden, zowel niet in het ene als in het andere. Het is niet de eerste keer dat ik B&W en de raad lastigval met mijn mening en het zal de laatste keer waarschijnlijk ook niet zijn.Hoewel, misschien verandert het sentiment na de verkiezingen voor de raad. Hieronder vindt u de brief die ik heden aan de leden van B&W en de gemeenteraad van Achtkarspelen heb verzonden. Ingezonden door: Gerben Lenstra - Harkema

lees verder »