Pake en Beppe en de bern by de Spitkeet

Februari 28, 2014

Pake's en Beppe's konden deze week met hun kleinkinderen terecht bij de Spitkeet in Harkema waar de kinderen konden spelen, timmeren, met de bokkenwagen enz. Een prachtig idee van de medewerkers van de Spitkeet om dit te organiseren.

lees verder »

100 jaar Plaatselijk Belang Harkema

Februari 25, 2014

Vrijdag 21 februari  was het zover, de eerste festiviteiten rondom het 100 jarig jubileum van Plaatselijk Belang Harkema , opgericht op 20 februari 1914, werd gevierd met een receptie voor genodigden in de Boemerang te Harkema. Rond 19.30 verwelkomde de voorzitster  Geke van der Molen alle aanwezigden en in het bijzonder Burgemeester Gerbrandy.

lees verder »

Voorbesch. Dronrijp - Harkema

Februari 19, 2014

Voor Harkema-Opeinde staat komende zondag een uitwedstrijd tegen Dronrijp op het programma. Dronrijp is voor de zesde keer de tegenstander in competitieverband voor de mannen van trainer Sido Postma. Van de vorige vijf ontmoetingen wist Harkema-Opeinde er vier te winnen en werd er een keer gelijkgespeeld. Nog nooit werd er in de competitie verloren van de Rypsters en ook het doelsaldo van 15 voor en 5 tegen spreekt ruim in het voordeel van de Harrekieten. Voor het eerst trof men elkaar in het seizoen 1985/1986. Er werd toen in Harkema gelijkgespeeld 1 – 1 met Koene Nijboer als Harkemaster doelpuntenmaker. In Dronrijp werd het dat seizoen een ruime 0 – 4 overwinning. Doelpuntenmakers die wedstrijd Bonne Bekkema , Koene Nijboer , Dick Schievink en Jan Koop Kooistra.

lees verder »

Bomen rooien Nykamp / Nijebuorren.

Februari 19, 2014

Vandaag zijn werkzaamheden gestart betreffende het rooien van diverse bomen aan de Nykamp en Nijebuorren. Met groot materieel worden de grote dikke bomen geveld. De bomen worden nu gekapt omdat de vogels nog niet nestellen, wanneer de vogels eenmaal aan het nestellen zijn mag er niet meer gekapt worden.

lees verder »

Help Pake & Beppe de vakantie door op “Themapark De Spitkeet”.

Februari 17, 2014

Binnenkort is het weer voorjaarsvakantie. Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De Friese musea en archieven spelen hier op in met ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’.

lees verder »

Verslag Harkema-Leovardia

Februari 17, 2014

Na vijf overwinningen op rij is Harkema-Opeinde er zondagmiddag niet in geslaagd de zesde zege in successie te bewerkstelligen. Hoewel de groen-gelen in het eerste half uur voldoende mogelijkheden hadden een ruime marge op het scorebord te brengen, was de zege van de Leeuwarder fusieclub over het geheel genomen terecht.

lees verder »

verslag en samenvatting Harkemase Boys - AZSV

Februari 17, 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag thuis duur puntverlies opgelopen. Hekkensluiter AZSV zegevierde met 0-1 op De Bosk. Harkemase Boys speelde slecht en de grootste kansen waren dan ook voor de bezoekers. In de eerste helft hield Maikel Kampjes Harkemase Boys nog op de been met een paar reddingen. Na een kwartier in de tweede helft maakte Robbin Thuss de 0-1 voor AZSV. De thuisploeg kwam niet verder dan een schot van Heine Uuldriks tegen de paal.

lees verder »

Vermist kat in Harkema omg. Dûbele Wite

Februari 13, 2014

Wie heeft onze kat, genaamd mûs gezien? Ze is sinds 12 februari niet meer thuis gekomen. Mûs is een echte knuffel kat en niet echt gewend om buiten te zijn.

Omgeving Harkema: Dûbele Wite / Homear / Singel
Mail: m.h.laanstra@gmail.com

lees verder »

Voorbesch. Harkema - Leovardia

Februari 12, 2014

Voor komende zondag staat er wederom een thuiswedstrijd voor de v.v. Harkema-Opeinde op het programma. De Leeuwarder fusieclub Leovardia S.C. , gevormd door de samenvoeging van S.C. Leeuwarden en Rood – Geel , komt dan voor het eerst zijn opwachting maken op het sportpark ” De Bosk ” in Harkema. De thuisclub heeft in het verleden tegen beide verenigingen vele malen een wedstrijd gespeeld. Tegen Leeuwarden werden maar liefst 40 competitieduels afgewerkt en Rood – Geel was in het verleden 24 keer de tegenstander.

lees verder »

wedstrijdverslag Godlinze - Harkemase Boys

Februari 11, 2014

Harkemase Boys heeft de laatste 16 van de beker bereikt. Zaterdagmiddag won Harkemase Boys met 0-3 bij vierdeklasser Godlinze. De eerste doelpunten vielen pas aan het eind van de eerste helft: Joram Smits en Robin Huisman de Jong scoorden. Daarvoor moest Arjen Bergsma al geblesseerd het veld verlaten. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Joram Smits nog eenmaal. Door de slechte staat van het veld was goed voetbal onmogelijk.

lees verder »

Verslag Harkema-Lemmer

Februari 11, 2014

Harkema-Opeinde heeft zondagmiddag de vijfde zege op rij geboekt. Op het eigen sportpark De Bosk werd Lemmer met 3-2 verslagen. Ondanks het gure weer, waren er toch nog 120 toeschouwers aanwezig. Zij zagen een wedstrijd waarin goed voetbal door de harde wind vaak onmogelijk was, maar waarin de spanning veel vergoedde.

lees verder »

Voorbeschouwing Harkema - Lemmer

Februari 6, 2014

Voor komende zondag staat de vorige week afgelaste wedstrijd tegen Lemmer op het programma. Of deze wedstrijd nu wel doorgang kan vinden is nog maar de vraag want de vooruitzichten zijn niet zo best er word veel regen verwacht. Toch maar weer een voorbeschouwing. Harkema-Opeinde is bezig met een zeer sterke periode. De laatste vier wedstrijden werden alle winnend afgesloten en vooral op de beide laatste uitwedstrijden tegen Oerterp en Stiens kan met een tevreden gevoel worden teruggezien. In deze beide wedstrijden werd negen keer gescoord en hoefden in Oerterp doelman Marco Tiemens en in Stiens doelman Karsten Waterlander geen enkele tegentreffer te incasseren. Ook Lemmer is de laatste tijd goed bezig het is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en men wist afgelopen zondag tegen het op de tweede plaats staande D.T.D. zelfs met tien man diep in blessuretijd nog een gelijkspel uit het vuur te slepen 1 – 1. Lemmer staat in de tweede periode met 17 punten uit 7 wedstrijden achter M.K.V. 29 op de tweede plaats en zal er alles aan willen doen om deze plaats veilig te stellen.

lees verder »

Verslag Stiens-Harkema Opeinde

Februari 2, 2014

Afgelopen november werd bekend dat de zondagtak van Stiens – in navolging van zo veel andere zondagploegen – er mee op gaat houden aan het einde van dit seizoen. Dat besluit betekende dat Harkema-Opeinde zondagmiddag afscheid nam van de ploeg van sportpark It Gryn. Het afscheid werd in stijl genomen. Er werd geen spaan heel gelaten van de thuisploeg. Met 0-6 kwamen de gastheren er zelfs nog heel goed vanaf.

lees verder »

wedstrijdverslag WHC - Harkemase Boys

Februari 1, 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag opnieuw drie punten gepakt in een uitwedstrijd. In Wezep won Harkemase Boys na een goede tweede helft met 0-4 bij WHC. De doelpunten werden gemaakt door Jordy van Wijk (2), Heine Uuldriks en Arton Musliu. Harkemase Boys loopt drie punten in op koploper ACV. De Assenaren verloren zaterdag met 1-0 bij CSV Apeldoorn.

lees verder »

Verslag KV Harkema 1

Februari 1, 2014

De laatste weken was er een duidelijk stijgende lijn zichtbaar voor Harkema 1. Na een aantal wedstrijden net niet te winnen en vorige week gelijk te spelen was het te verwachten dat er een keer een  wedstrijd gewonnen zou worden. Afgelopen zaterdag was het zover; Harkema won thuis met 15-13 van De Graneat uit Dokkum.

lees verder »