Hercules in de prijzen bij 1e plaatsingswedstrijd turnen D2 & D3

Januari 25, 2014

Op zaterdag 25 januari werden de eerste plaatsingswedstrijden van niveau D2 en D3 in Dokkum gehouden. Met compleet nieuwe oefenstof  was het voor de turnsters best wel spannend. Dat de turnsters de nieuwe oefenstof goed hadden uitgevoerd bleek al bij de prijsuitreiking van de 1e wedstrijd.

lees verder »

verslag en video Harkemase Boys - Staphorst

Januari 25, 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen Staphorst. Een bewogen wedstrijd op De Bosk eindigde in 1-1. De wedstrijd was om verschillende redenen niet goed, al was het begin veelbelovend. Heine Uuldriks schoot vroeg de 1-0 binnen na een fout van doelman Knoll. Snel maakte Philip Ties vanaf de stip de gelijkmaker. Daarna was het vooral slordig en liepen de frustraties steeds hoger op. Gescoord werd er niet meer.

lees verder »

Poiesz jeugdsponsoractie PSV De Heiderúters

Januari 25, 2014

Onze club, PSV. ‘De Heiderúters’, is geselecteerd voor de jeugdsponsoractie bij ‘de Poiesz’ in Harkema!!
Dit jaar gaat het anders als voorgaande jaren. U krijgt bij de kassa geen sponsormunten, die u in een koker van een vereniging kunt doen. Vanaf dit jaar kan iedereen, die onze club een ‘warm hart’ toedraagt, een voordeelpas gebruiken. Deze toont u bij de kassa. Voor elke 10,- aan boodschappen krijg u een punt. De pas is direct gebruiksklaar. Hij hoeft dus niet eerst geactiveerd te worden. De pas is verbonden aan onze vereniging.

lees verder »

Voorbesch. Harkema - Lemmer

Januari 22, 2014

Voor aanstaande zondag staat de ontmoeting tussen Harkema-Opeinde en Lemmer gepland op het sportpark ” De Bosk ” in Harkema. Wanneer we de Piet Paulusma’s van deze wereld mogen geloven is de kans erg klein dat deze ontmoeting vanwege de verwachtte weersomstandigheden door kan gaan toch wagen we ons aan een voorbeschouwing.

lees verder »

Bibliotheken starten uitleen e-books

Januari 22, 2014

Vanaf 21 januari kunnen bibliotheekleden op grote schaal e-books lenen via www.bibliotheek.nl. Deze nieuwe dienst van de bibliotheken stelt leden in staat ongelimiteerd e-books te lezen, waarbij meer personen tegelijk hetzelfde e-book kunnen lezen. In de meeste landen wordt uitgeleend op basis van ‘one copy, one use’, waardoor een e-book ‘uitgeleend’ kan zijn. Dit is voor bibliotheken in Nederland niet acceptabel als standaard. Daarom is samen met uitgevers een nieuw uitleenmodel ontwikkeld, waarbij per uitgeleend e-book wordt afgerekend. Nederland laat daarmee internationaal een eigen geluid horen.

lees verder »

Succesvolle thuiswedstrijd voor Hercules Harkema

Januari 22, 2014

Op zaterdag 18 januari werd de 2e acrogym wedstrijdronde gehouden in sporthal de Fugelkamp te Harkema. Hercules deed met 14 teams mee aan deze wedstrijd. Het was voor Hercules de 1e wedstrijd. Het instap trio, Marit de Haan, Jannie Bos en Anita v.d. Veen mochten na een zeer goede oefening de 3e plaats van het podium betreden.

lees verder »

wedstrijdverslag DETO - Harkemase Boys

Januari 19, 2014

Joël Wagenaar scoorde zaterdag twee keer namens Harkemase Boys tegen DETO en dat was genoeg voor de overwinning. Harkemase Boys zegevierde met 1-2 in Vriezenveen en blijft daardoor bovenin meedraaien. Al snel was het 0-1 voor Harkemase Boys, die daarna vergaten de wedstrijd al voor rust te beslissen, waardoor DETO steeds beter in de wedstrijd kwam. Kort na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een dik uur spelen maakte Wagenaar zijn tweede en dat leverde Harkemase Boys toch de drie punten op.

lees verder »

Verslag Oerterp-Harkema Opeinde

Januari 19, 2014

Met een 0-3 zege op het in bloedvorm verkerende Oerterp is Harkema-Opeinde uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De zege was geflatteerd. De thuisploeg hielp zowel voor als na de pauze een handvol prima kansen om zeep. Hierdoor hield Harkema Opeinde – spelend met invaller keeper Marco Tiemens tussen de palen – voor het eerst dit seizoen de nul.

lees verder »

Voorbesch. Oerterp - Harkema.

Januari 15, 2014
HARKEMA-OPEINDE ZONDAG NAAR OERTERP.

Zoals het zich nu laat aanzien kan Harkema-Opeinde aanstaande zondag de competitie vervolgen met een uitwedstrijd in en tegen Oerterp welke op 08 – 09 – 2013 te gast waren op het sportpark de Bosk bij de opening van het seizoen 2013/2014. Het werd toen in Harkema een doelpuntrijke wedstrijd welke in het voordeel van Harkema-Opeinde met een 5 – 3 overwinning werd afgesloten. Doelpuntmakers voor Harkema-Opeinde waren Blend Barzinghi , Jordy Metz , Danny Metz , Michael Oost en Arnold van der Velde. Voor Oerterp waren Jorrit Hylkema , Kees Jan Dijk en Lars Boonstra trefzeker.

lees verder »

Ingezonden stukken: Overlast intensieve veehouderij Achtkarspelen

Januari 14, 2014

Onze redactie ontving het verzoek van Dhr. G Lenstra om twee ingezonden stukken te plaatsen. Aangezien DeHarkema.nl een open platform is m.b.t. informatievoorziening aan inwoners van Harkema e.o. staat het vrij dat iemand zijn onderbouwde mening mag uitten. Uiteraard neemt de redactie van DeHarkema.nl geen verantwoordelijkheid voor de inhoud.


lees verder »

Ook de Apotheek is verhuisd naar het gezondheidscentrum.

Januari 13, 2014

Vanaf vandaag is Mediq Apotheek gevestigd aan de Nijebourren in het nieuwe gezondheidsgebouw. Tezamen met de huisartsen en de fysiotherapie maak dit het plaatje compleet. Het nieuwe gezondheidscentrum van Harkema.

lees verder »

Ruim 275 deelnemers bij de nieuwjaarsduik in Harkema.

Januari 1, 2014

Het was een drukte van belang bij de eerste nieuwjaarsduik van Harkema. De opkomst was boven verwachting groot. Volgens de organisatie is dit spektakel zeker voor herhaling vatbaar, hetzij op een andere, meer geschikte locatie in Harkema, wellicht een idee voor volgend jaar?

lees verder »