Volop oud & nieuw pret in Harkema.

December 31, 2013

Het is oudejaarsdag en dat zullen de mensen in Harkema weten ook J Op diverse plaatsen in Harkema is de lokale jeugd druk in de weer met het verslepen van rommel. Met uiteindelijk het doel om deze te laten ontvlammen in een heus vreugdevuur.

lees verder »

Prijswinnaar bekend gemaakt vuurwerkpakket De Diske

December 30, 2013

Bisst en tún De Diske uit Harkema heeft onlangs op Facebook een actie gehouden. “Tag iemand die een vuurwerkpakket verdiend" Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Uit de deelnemers werd Liam Stuiver uit Drachten gekozen.

lees verder »

Ingebruikname gezondheidscentrum Harkema.

December 30, 2013

Als het goed is heeft ieder een brief ontvangen van Huisartsenpraktijk Het Homeer, met de aankondiging van de aanstaande verhuizing naar het nieuwe gezondheidscentrum. Voor ieder die deze informatie nog niet heeft gelezen hier nogmaals de aangeboden informatie.

lees verder »

Komt allen tezamen in de Kerst gezinsdienst van de vGKN in Harkema.

December 21, 2013
Dit wordt een speciale Kerstdienst waar veel te beleven valt, met als thema "Moet je horen" onder leiding van Ds.K.Snijder. Dus, komt allen tezamen op 1e Kerstdagavond om 19.00 uur.
lees verder »

Bouw medisch centrum Harkema nadert eindfase.

December 19, 2013

Het is snel gegaan, de bouw van het nieuwe medisch centrum in Harkema. Inmiddels is de bouw al zover dat de oplevering gepland is op a.s. vrijdag 20-12-2013.

lees verder »

verslag Drachtster Boys - Harkemase Boys (0-2)

December 15, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 0-2 gewonnen bij Drachtster Boys. Daarmee sluit Harkemase Boys een goede eerste seizoenshelft positief af. Het voetbal in de drukbezochte derby was niet goed, wel was er veel strijd. Als er een ploeg aanspraak maakte op de overwinning, dan was het Harkemase Boys. Het duurde tot halverwege de tweede helft dat het eerste doelpunt viel. Arton Musliu schoot knap binnen. Johnsen Bacuna besliste het duel na miscommunicatie in de Drachtster defensie.

lees verder »

Verslag Warga-Harkema Opeinde

December 15, 2013

In sommige opzichten leek de wedstrijd die Harkema Opeinde zondag in Warga speelde wel wat op de wedstrijd tegen SC Franeker van een week eerder. Al vroeg in de wedstrijd kregen de groen-gelen legio kansen de overwinning veilig te stellen, maar uiteindelijk konden de handen pas echt in de lucht bij het laatste fluitsignaal.

lees verder »

KERSTMARKT BIJ THEMAPARK DE SPITKEET

December 12, 2013

Van woensdag 11 Dec. tot en met zaterdag 14 Dec. is er de jaarlijkse Kerstmarkt bij Themapark de Spitkeet. Elke bezoekers wordt ontvangen met een glaasje gluwein. De eerste dag mochten de vrijwilligers van de Spitkeet een 200-tal bezoekers ontvangen. 

lees verder »

Van wie is deze hond?

December 11, 2013

Afgelopen vrijdag 6 december jl. is op de Nijewei in Harkema een hond aan komen lopen. Het is een teefje, ze is zwart-wit, niet gechipt en ze droeg een blauw tuigje. Volgens de dierenarts is ze niet ouder dan 2 jaar. Van wie is dit lieve hondje? Of wie weet van wie dit hondje is?

Bel dan 06-50545531 Fam. Kooistra

lees verder »

Driestroomhuis de Bosk Harkema

December 11, 2013

Als gezinshuisouders wordt Driestroomhuis de Bosk regelmatig geconfronteerd met de vraag 'wat als onze kinderen 18 jaar worden, hoe moet dat dan als ze geacht worden zelfstandig te zijn'? Voor kinderen met een LVB indicatie is het niet eenvoudig vanaf 18 jaar die stap naar zelfstandigheid te nemen. Vaak zijn zij nog lang niet toe aan de stap naar begeleid of zelfstandig wonen. Een logische stap in het traject naar volwassenheid is dan ook beschermd wonen. Deze woonvorm is de stap tussen de bescherming van het gezin en het zelfstandig wonen. Beschermd wonen bied de dagelijkse begeleiding in zelfstandigheid. Een woonvorm met de nadruk op zelfstandigheid, maar onder direct toezicht van de behandelaar.

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - Go-Ahead Kampen

December 8, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdag met 3-3 gelijkgespeeld tegen Go-Ahead Kampen. Na een slechte eerste helft van de thuisploeg was de ruststand 0-2. Een heel ander Harkemase Boys kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd en boog de achterstand zelfs om in een voorsprong na doelpunten van Robin Huisman de Jong (2) en Heine Uuldriks. Jurrian Zandbergen bezorgde de Boys alsnog een kater door in de slotfase Go-Ahead Kampen naar 3-3 te koppen. Het is het derde gelijkspel op rij voor Harkemase Boys.

lees verder »

contractverlenging Willem Brouwer en Sjoerd Jan Eppinga

December 8, 2013

Het bestuur van Harkemase Boys is vorige week met hoofdtrainer Willem Brouwer en assistent-trainer Sjoerd Jan Eppinga een contractverlenging van 1 jaar overeengekomen.

lees verder »

Voorbeschouwing Harkema-Opeinde - Franeker S.C.

December 4, 2013

Wanneer koning winter geen roet in het eten gooit staat er voor aanstaande zondag een belangrijke wedstrijd voor de v.v. Harkema-Opeinde op het programma. Waarom belangrijk? Omdat de laatste drie wedstrijden werden verloren en er tegen de rode lantaarn drager Franeker S.C. de tegenstander van komende zondag weer eens gewonnen zal moeten worden wil men niet afzakken naar de onderste regionen van de derde klasse A.

lees verder »

Schoolzone bordjes geplaatst.

December 3, 2013

In juni 2013 is aan De Wynroas  het label Verkeers Veilige School uitgereikt.  Een van de knelpunten die daarvoor moesten worden opgelost was de oversteek Warmoltsstrjitte ( voormalige Poiesz). Dit punt kwam als “gevaarlijk kruispunt voor kinderen” naar voren uit een enquête onder alle ouders van de school.

lees verder »

wedstrijdverslag ACV - Harkemase Boys

December 2, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag doelpuntrijk gelijkgespeeld bij koploper ACV: 3-3. Beide teams waren dichtbij de overwinning. Robin Huisman de Jong zette Harkemase Boys met een strafschop op voorsprong, maar een paar minuten voor rust werd het via Danny Menting gelijk. Een kwartier voor tijd maakte Heine Uuldriks de 1-2. Dat bleef het, tot een minuut voor tijd. Erwin Buurmeijer maakte de Assense gelijkmaker. In blessuretijd kwam ACV zelfs op voorsprong na een eigen doelpunt van Klaas Schotanus, maar een minuut later kopte Jordy van Wijk de verdiende 3-3 binnen.

lees verder »