Verslag DTD-Harkema

November 24, 2013

Onder het toeziend oog van 325 toeschouwers werd Harkema Opeinde zondagmiddag het tiende slachtoffer van koploper DTD. De Jelsumer zege was terecht. Harkema Opeinde toonde te veel respect voor de koploper. De thuisploeg was feller en maakte handig gebruik van persoonlijke fouten in het Harkemaster elftal. De strijd om het kampioenschap lijkt een onderonsje te gaan worden tussen DTD en MKV’29.

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - SC Genemuiden

November 24, 2013

De topper tussen Harkemase Boys en SC Genemuiden is zaterdagmiddag geëindigd in 1-1. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. Harkemase Boys was voor iets sterker, maar in de eerste helft waren de beste kansen voor Genemuiden. Snel na rust zette Arton Musliu op een fraaie manier op voorsprong. Binnen een kwartier maakte Willem Lanjouw na slordigheden bij Harkemase Boys de gelijkmaker. Daarna was Harkemase Boys het dichtst bij een overwinning, maar er werd niet meer gescoord. Daardoor blijft ACV koploper.

lees verder »

Harkema wint de Hoofddorp Cultuurprijs!

November 22, 2013

Sinterklaas bracht op vrijdag 22 november om 16:00 uur 2013 een bezoek aan Harkema. Hij kwam aan in een versierde wagen met een tractor ervoor. Voor de wagen liep de drumband, de zwarte Pieten fietsten op gekke fietsen en 1 droeg zelfs springschoenen.

lees verder »

Wedstrijdverslag Harkema Opeinde - DIO Oosterwolde

November 17, 2013

Na de overwinning in Harlingen van twee weken geleden waren alle Harkema Opeinde-aanhangers benieuwd hoe hun ploeg het zou vergaan in het drieluik tegen de hoogvliegers van de derde klasse A. De eerste testcase van het trio wedstrijden was afgelopen zondag tegen DIO Oosterwolde. Afgaande op die wedstrijd mag gesteld worden dat Harkema Opeinde voorlopig heel ver verwijderd is van een topklassering. De Stellingwervers  waren beter en boekten een terechte 1-3 overwinning.

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - Berkum

November 16, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag thuis van Berkum gewonnen. In een spannende wedstrijd zegevierde Harkemase Boys met 2-1. Berkum kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Karim Chengachi. Johnsen Bacuna maakte nog voor rust na een mooie aanval de gelijkmaker. In de tweede helft ging het spel op en neer. Johnsen Bacuna maakte zijn tweede treffer en zette Harkemase Boys op 2-1. Daarna kregen beide ploegen voldoende kansen op doelpunten. Harkemase Boys speelde counters slecht uit en Constansia miste vanaf 11 meter, Berkum wist de vele mogelijkheden ook niet te benutten. Daarom bleef het bij 2-1 en blijft Harkemase Boys bovenin meedoen.

lees verder »

Raad het plaatje week 47 - 2013

November 16, 2013

Elke week een nieuw, Raad het plaatje op DeHarkema.nl. U kunt meedoen via onze facebookpagina... Heeft u een leuke foto voor Raad het plaatje? Stuur deze naar redactie@deharkema.nl

lees verder »

Kennismaking met Idesta Zorggroep

November 13, 2013

Goedendag dorpsbewoner van Harkema, Boelenslaan, Surhuisterveen of omgeving, Mijn naam is Saskia Helder. Ik ben contactpersoon voor Idesta Zorggroep in uw dorp. Een omgeving, die ik goed ken, omdat ik er zelf ook woon. Ik ben uw aanspreekpunt, als u of iemand in uw naaste omgeving zorg of dagbesteding nodig heeft of als u hulp nodig heeft in en om huis, als u daartoe zelf niet meer in staat bent. Als u contact met mij opneemt, kom ik bij u langs en kunt u uw wensen kenbaar maken. Ik zal samen met u kijken hoe we u het beste kunnen ondersteunen. "Sa gewoan en goed mogelijk", dat is mijn streven. U kunt mij bereiken op telefoonnummer 06-10509532. Mensen die niet op zoek zijn naar zorg, maar naar een uitdagende baan of vrijwilligerswerk bij Idesta Zorggroep nodig ik ook uit om contact op te nemen.

lees verder »

Verslag vergadering Plaatselijk belang

November 13, 2013

Op 29 oktober heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Harkema weer vergaderd. De volgende punten zijn aan de orde gekomen:

lees verder »

Voorbesch. Harkema - D.I.O.

November 12, 2013

Na een verplicht vrij weekend vanwege de slechtte weersomstandigheden kan er zoals het zich nu laat aanzien aanstaande zondag gewoon weer gevoetbald worden. Harkema-Opeinde ontvangt dan D.I.O. Oosterwolde op het sportpark ” De Bosk ”.

lees verder »

Sint-Maarten Harkema 2013

November 11, 2013

Dit jaar viel er gelukkig geen regen, het was wel koud maar dat weerhield de kinderen er niet van om de straat op te gaan. Vele kinderen namen dan ook deel aan het jaarlijkse Sint-Maarten traditie.

lees verder »

Bouw van het nieuwe zorggebouw vordert snel.

November 11, 2013

De bouw vorderd snel van het nieuwe zorggebouw wat oprijst in het nieuwe centrum van Harkema. Vandaag werden de hekken om het balkon gezet van ieder zorgappartement.

lees verder »

wedstrijdverslag VVOG - Harkemase Boys

November 11, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op VVOG. In Harderwijk werd het liefst 1-6 voor de Harrekieten. Al binnen twintig minuten stond het 0-3 door twee doelpunten van Johnsen Bacuna en een wereldgoal van Klaas Schotanus. Via opnieuw Bacuna was de ruststand 0-4. In de tweede helft liep Harkemase Boys uit na mooie goals van Gersinio Constansia en Robin Huisman de Jong. Menno van Elsas bepaalde de eindstand op 1-6.

lees verder »

Raad het plaatje week 46 - 2013

November 8, 2013

Elke week een nieuwe Raad het plaatje op DeHarkema.nl. U kunt meedoen via onze facebookpagina... Heeft u een leuke foto voor Raad het plaatje? Stuur deze naar redactie@deharkema.nl

lees verder »

Voorbesch. D.T.D. - Harkema-Opeinde

November 6, 2013

Voor zover bekend is speelden beide verenigingen nog nooit tegen elkaar in competitieverband en word het dus aanstaande zondag voor de eerste keer dat men elkaar op dit niveau gaat bestrijden.

lees verder »

Prijsuitreiking Achtkarspelen 675

November 4, 2013

Dit jaar bestaat Achtkarspelen 675 jaar. Om dat te vieren vonden er in oktober, de maand van de geschiedenis, volop activiteiten plaats in de gemeente. Als afsluiting reikte burgemeester Gerbrandy op vrijdag 1 november op het gemeentehuis in Buitenpost de prijzen uit aan de winnaars van de Achtkarspelenkwis en de iPad.

lees verder »

Verslag Harlingen - Harkema-Opeinde

November 4, 2013

Harkema Opeinde is klaar voor koploper DTD. Die conclusie mocht zondagmiddag worden getrokken na de dik verdiende 1-4 zege op Harlingen. De ruime overwinning was een magere weerspiegeling van de veldverhoudingen. Zeker in de tweede helft creëerde Harkema Opeinde kans op kans. Voor het eerst dit seizoen wisten de groen-gelen ver voor het laatste fluitsignaal de zege veilig te stellen.

lees verder »

Raad het plaatje week 45 - 2013

November 1, 2013

Elke week een nieuwe Raad het plaatje op DeHarkema.nl. U kunt meedoen via onze facebookpagina... Heeft u een leuke foto voor Raad het plaatje? Stuur deze naar redactie@deharkema.nl

lees verder »

Met spoed gastgezin gezocht.

November 1, 2013

De internationale, non-profit uitwisselingsorganisatie AFS is met spoed op zoek naar een lief gastgezin voor Douglas. Douglas is een 17- jarige jongen uit Brazilië, die door omstandigheden, niet langer bij zijn huidige gastgezin kan blijven. Douglas is een sportieve jongen, zijn hobby's zijn voetballen, surfen, snorkelen en wildwatervaren, maar hij gaat ook regelmatig naar de sportschool.

lees verder »