Informatiebijeenkomst nieuwe zorgappartementen Harkema

September 30, 2013

Woensdag 9 Oktober 2013 organiseert De Friese Wouden een informatiebijeenkomst over de verhuur van de nieuwe zorgappartementen, die op dit moment worden gebouwd in het nieuwe centrum van Harkema.

lees verder »

Tweede jubileumweek Achtkarspelen 675 jaar

September 30, 2013

Dit jaar bestaat Achtkarspelen 675 jaar. Om dat te vieren vinden er in oktober, de maand van de geschiedenis, volop activiteiten plaats in de gemeente. Er zijn diverse exposities, een fietstocht langs rijksmonumenten, een cursus familiestamboom maken, interessante lezingen en rondleidingen en de grote Achtkarspelenkwis waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Het complete programma staat op www.achtkarspelen.nl/675jaar.

lees verder »

wedstrijdverslag AZSV - Harkemase Boys (1-2)

September 29, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdag met 1-2 gewonnen van AZSV. In de beginfase ging het gelijkop, al waren de betere kansen voor Harkemase Boys. Na twintig minuten gaf Joram Smits een goede pass op Johnsen Bacuna, die vrij voor doelman Kempers kwam. Bacuna was koel en schoof de 0-1 binnen. Een minuut later schoot Robbin Thuss al op fraaie wijze de gelijkmaker binnen. Tien minuten voor rust kwam een afgeslagen corner bij Klaas Schotanus. Met een fraai schot zette de aanvoerder Harkemase Boys weer op voorsprong. In de tweede helft had Harkemase Boys het moeilijk, maar het hield wel stand. De drie punten gaan mee naar Harkema.

lees verder »

Harkema Opeinde remiseert bij SC Leovardia

September 29, 2013

SC Leovardia, zo heet de nieuwe fusieclub die ontstaan is uit VV Leeuwarden en Rood Geel. De Leeuwarder clubs hebben nu samen een nieuw logo, een nieuw tenue en ook een nieuwe naam dus. Een nieuw sportpark is er nog niet. Zondagmiddag werd SC Leovardia-Harkema Opeinde nog ‘gewoon’ gespeeld op het Cambuur-sportpark.

lees verder »

Mevrouw Griet Kluwer uit Hurdegaryp 10.000ste bezoeker De Spitkeet.

September 28, 2013

Ga je een dagje uit met de Vrouwen van Nu uit Hurdagaryp en word je compleet verrast, omdat je de 10.000ste bezoeker van Themapark De Spitkeet in Harkema bent. Dat overkwam mevrouw Griet Kluwer uit Hurdagaryp woensdagmiddag 25 september. Met haar groep bezochten ze het park voor een rondleiding en een gezellig kopje koffie.

lees verder »

Schoolvoetbaltoernooi weer groot succes.

September 28, 2013

Woensdag 25 september werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Achtkarspelen georganiseerd. Er werd om 9.00 uur begonnen met 35 ploegen en meer dan 70 wedstrijden op sportpark “De Bosk” in Harkema. Bijna alle scholen van de gemeente waren present met verschillende vertegenwoordigende teams.

lees verder »

Voorbeschouwing Leovardia - Harkema-Opeinde.

September 28, 2013

Voor komende zondag staat er voor het eerste elftal van de v.v. Harkema-Opeinde een uitwedstrijd tegen het met Rood-Geel gefuseerde v.v. Leeuwarden op het programma. De naam van de fusie club is ook veranderd en heet nu Leovardia. Harkema-Opeinde speelde in het verleden vele malen tegen beide verenigingen. Leeuwarden was 40 maal de tegenstander van Harkema-Opeinde en tegen Rood-Geel trad men 24 keer in het strijdperk.

lees verder »

Kermis in Harkema

September 25, 2013

Vanaf woensdag 25-09-2013 draait de kermis weer op de Harkema! U bent allen van harte welkom! De opbouw van de kermis kunt u zien in het fotoboek. Heeft u nog foto's gemaakt op de kermis? Stuur ze onze redactie en we zetten ze erbij.

lees verder »

wedstrijdverslag Harkemase Boys - NEC (0-8)

September 25, 2013

Harkemase Boys heeft dinsdagavond met 0-8 verloren van NEC in de tweede ronde van de KNVB-beker. De Boys konden voetballend bij vlagen goed meekomen met de eredivisionist, maar fouten werden direct afgestraft. De grote man bij NEC was Christoph Hemlein. De spits scoorde drie keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Jakob Jantscher (2), Navarone Foor, Samuel Štefánik en Alireza Jahanbakhsh. Bij Harkemase Boys werd Klaas Schotanus door de Supportersvereniging verkozen tot Man of the Match.

lees verder »

Hoogste punt Mallemolen bereikt.

September 24, 2013

Opnieuw een hoogtepunt en wel letterlijk op het themapark”de Spitkeet”in Harkema. Vanmiddag kon het bouwteam de ‘Maaiebeam’ op het bouwwerk aanbrengen na een zeer spoedig verlopen bouw van de onderbouw en kon vandaag de kap geplaatst worden.

lees verder »

Harkema Opeinde krijgt gevoelige tik van SC Stiens

September 22, 2013

Eens te meer bleek zondagmiddag op sportpark De Bosk dat Stiens een lastig te bespelen tegenstander is voor Harkema Opeinde. Vorig seizoen lukte het de groen-gelen niet om de Stienser fusieclub te verslaan. Zondagmiddag was dat wederom het geval.

lees verder »

Oude Ambachtendag bij de Spitkeet in Harkema

September 8, 2013

Afgelopen zaterdag organiseerde de Spitkeet de jaarlijkse Oude Ambachtendag. Ruim 800 bezoekers hebben genoten van de demonstraties van diverse oude ambachten zoals; vlas spinnen, eendenkorf vlechten, kantklossen, glas in lood, turf maken, glas graveren, riet dekken etc. etc.

Het shantykoor de Hellingbazen zorgden voor de muzikale omlijsting. De kinderen konden genieten van de oud Hollandse spelen uit grootmoeders tijden van de prachtige speeltuin. Ter afsluiting werd de jaarlijkse boelgoed veiling gehouden.     

Een evenement wat onderhand een traditie aan het worden is en vanwege een wisselend aanbod mag rekenen op een groot aantal enthousiaste bezoekers.

lees verder »

Historische fietsroutes

September 8, 2013

Datum: zaterdag 14 september, vanaf 10 uur en vervolgens het hele jaar

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag en tevens de laatste dag van Tsjerkepaad 2013. Voor deze dag zijn een aantal fietsroutes uitgezet die langs alle rijksmonumenten, oorlogsmonumenten, kunstwerken, musea en overig cultureel erfgoed in Achtkarspelen gaan. Er zijn in totaal drie fietsroutes uitgezet, namelijk in Noordwest-Achtkarspelen (Drogeham, Kootstertille, Twijzel en Twijzelerheide), Noordoost-Achtkarspelen (Buitenpost, Gerkesklooster, Stroobos en Augustinusga) en Zuid-Achtkarspelen (Surhuisterveen, Boelenslaan, Harkema en Surhuizum).

lees verder »

Land Transport Harkema neemt OWG Grijpskerk over

September 8, 2013

Land Transport heeft de transportactiviteiten van Oosterhof Wegvervoer (OWG) in Grijpskerk overgenomen. Het is de tweede keer dit jaar dat de Harkemase onderneming een bedrijf overneemt. Afgelopen maart lijfde Land Transport vervoerder Boekema uit Heerenveen in.

lees verder »

Achtkarspelen 675 jaar

September 8, 2013

Dit jaar bestaat Achtkarspelen 675 jaar. Om dat te vieren vinden er in oktober, de maand van de geschiedenis, volop activiteiten plaats in de gemeente. Burgemeester Gerben Gerbrandy geeft op 14 september in de Hervormde Kerk van Gerkesklooster het startsein voor de feestelijkheden. Vervolgens stapte hij samen met wethouders, raadsleden en de organisatoren van het jubileumjaar op de fiets.

lees verder »

Informatie clubs PKN / VGKN seizoen 2013-2014

September 5, 2013

Hallo jeugd vanaf groep 5 t/m 8 !! Zoals jullie gewend zijn starten wij in oktober weer met het nieuwe clubseizoen! Opgave voor het nieuwe seizoen kan vanaf maandagavond 9 september van 19.00 tot 19.30 uur in de Rank achter de kerk.

lees verder »

Een fors en vorstelijk boek

September 5, 2013

Sumar – In het jaar 2002 was in Sumar de start van het dorpsproject ‘Meiinoar Foarinoar’ . Een van de deelprojecten was het op schrift stellen van de dorpsgeschiedenis. Er waren in Sumar in de loop der tijd diverse jubileumboeken verschenen en boeken met een specifiek onderwerp, zoals over korenmolen de Hoop, maar een boek waarin al deze en andere geschiedkundige zaken bijeen zijn gebracht, was er niet. Na 11 jaren van gesprekken voeren, fotomateriaal verzamelen, archiefonderzoek doen en schrijven is het zover. Het boek over de geschiedenis van Sumar met de titel ‘Van Sudermeer tot Sumar’ is drukklaar.

lees verder »

Verslag Roden - Harkema-Opeinde

September 1, 2013

Harkema-Opeinde heeft het niet gered om door te gaan naar de knock out fase van de strijd om de K.N.V.B. beker. Het werd door een beter spelend Roden geheel terecht verslagen al dient te worden gezegd dat de slotfase toch nog spannend werd toen tien minuten voor tijd de gasten uit Harkema de aansluitingstreffer wisten te scoren maar verder dan dat kwam het niet.

lees verder »

Gezellig druk in Feesttent Stille Genieter.

September 1, 2013

Afgelopen zaterdag, de laatste dag van de maand augustus organiseerde Gooitzen de Haan, alias de Stille Genieter weer zijn jaarlijks evenement, dit jaar voor maar liefst de 34e keer! Het evenement werd druk bezocht en verliep in grote gezelligheid.

lees verder »

wedstrijdverslag Viboa - Harkemase Boys

September 1, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdag ook de laatste poulewedstrijd in de districtsbeker gewonnen. Viboa werd met 1-2 verslagen in het Groningse Winsum. Eerder had Harkemase Boys in de poule al gewonnen van GRC Groningen en BCV. In een harde wedstrijd zette Gersinio Constansia de Boys op voorsprong, halverwege de tweede helft. Marcel Pannekoek maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker vanaf de stip, maar Heine Uuldriks bezorgde vlak voor tijd Harkemase Boys de overwinning.

lees verder »