Zure nederlaag voor Harkema Opeinde in Oerterp

Maart 31, 2013

Een doelpunt van Benjamin Faas in de laatste minuut zorgde er voor dat Harkema Opeinde zondagmiddag in Oerterp een verdiend punt door de neus werd geboord. De derby was niet altijd even goed, maar voortdurend vermakelijk. Lang stond er in de tweede helft een 2-2 tussenstand op het scorebord. De wedstrijd kon beide kanten uit vallen, maar uiteindelijk was het dus Oerterp dat met de zege aan de haal ging.

lees verder »

Staphorst - Harkemase Boys (3-0)

Maart 31, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren van Staphorst. Op sportpark Het Noorderslag was de thuisploeg beter en een overwinning voor Harkemase Boys zat er de hele wedstrijd niet in. Oud-Harkemase Boys-speler Ewald Koster kopte Staphorst al binnen 10 minuten op voorsprong. Roy Stroeve verdubbelde de score en uit een vrije trap bepaalde Rob Mijnheer de eindstand.

lees verder »

Paaseieren zoeken bij ‘t Holdersnest.

Maart 28, 2013

De kinderen hadden het er vandaag maar druk mee. Een heuse paashaas had tientallen eieren verstopt op het schoolplein van openbare basisschool ’t Holdersnest.

lees verder »

Stevan de Geijter volgend seizoen bij Harkemase Boys

Maart 27, 2013
Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen Stevan de Geijter vastgelegd. De Geijter is een 24-jarige verdediger die overkomt van zondagderdeklasser VV Helpman. Hij begon bij DVS'33, waar hij ook zijn gehele jeugd speelde. Daarna speelde hij nog voor VV Jubbega en Oranje Nassau.
lees verder »

HARKEMA-OPEINDE a.s. zondag uit tegen Oerterp

Maart 27, 2013

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten staat er voor komende zondag een treffen tussen twee middenmoters op het programma. Dan ontvangt het op een zesde plaats staande Oerterp de v.v. Harkema-Opeinde dat de achtste plaats inneemt. Oerterp heeft uit 16 wedstrijden 24 punten weten te behalen en Harkema-Opeinde volgt op drie punten achterstand.

lees verder »

Herkenbaarheid DeHarkema.nl crew!

Maart 25, 2013

Onze reporters en fotografen zijn steeds vaker te vinden bij evenementen in Harkema. Daarom willen wij ons ook herkenbaarder maken zodat publiek eerder contact zal maken met een fotograaf of reporter, maar ook om meteen duidelijk te maken waarom en waarvoor er bijvoorbeeld foto's worden gemaakt... Dit is belangrijk omdat wij alle informatie uit ons eigen dorp halen, dus moeten de inwoners ook weten met wie ze te maken hebben.

lees verder »

Update: Bouw Medische Centrum Harkema (MCH)

Maart 25, 2013

In navolging van het bericht over de start van de bouw van het nieuwe medisch Centrum Harkema (MCH) Is er vandaag gestart met het boren van de palen waarop het gebouw komt te rusten. In plaats van het conventionele heien wordt er gebruik gemaakt van boren, dit om overlast en mogelijke schade aan de omliggende gebouwen te voorkomen.

lees verder »

Voorjaarsconcert it Heideblomke (foto's)

Maart 24, 2013

Zaterdagavond 23 Maart j.l. werd er weer het jaarlijks voorjaarsconcert gehouden van het “Heideblomke” in de Sporthal de Fûgelkamp. Een hondertal belangstellenden konden weer genieten van de muziek die het “Heideblomke” ten gehore bracht. Ruurd Walinga uit Leeuwarden was deze avond speciale gast met zijn cabaret thema
“Ben je betoeterd”.

lees verder »

Flevo Boys - Harkemase Boys: 1-3

Maart 24, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag opnieuw met 1-3 gewonnen bij Flevo Boys. Dat zijn dezelfde cijfers als afgelopen dinsdag voor de beker. Na een slechte eerste helft (ruststand 1-0 voor Flevo Boys) ging het na rust beter, al duurde het nog lang voordat de gelijkmaker viel. Die kwam op naam van invaller Heine Uuldriks, die het beste oplette nadat een vrije trap terugkwam van de paal. Tien minuten later zette Uuldriks Harkemase Boys op voorsprong na een prima aanval en in de blessuretijd was Uuldriks de aangever bij de 1-3 van Age Hains Boersma.

lees verder »

Start bouw Medisch Centrum Harkema.

Maart 20, 2013

Vandaag is men gestart met het bouwrijp maken van de grond, waarop binnenkort een nieuw gebouw zal verrijzen. Het is de bedoeling dat er binnenkort wordt gestart met het nieuwe gebouw van Medisch Centrum Harkema (MCH). De huisartsen krijgen hier ruimte maar ook de Apotheek en de Fysiotherapeuten. Tevens zullen boven het complex 12 appartementen worden gerealiseerd voor bewoning door senioren. Thuiszorg de Friese Wouden is eigenaar van het complex.

lees verder »

Belangrijke thuiswedstrijd Harkema-Opeinde a.s zondag tegen Dronrijp

Maart 20, 2013

Komende zondag speelt de v.v. Harkema-Opeinde ijs en weder dienende de derde thuiswedstrijd op rij. Waar de overwinning op Harlingen nog als bonus werd gezien was de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Oosterlittens er een die beslist gewonnen moest worden. Dit slaagde ondanks dat de thuisclub de hele tweede helft met een man minder in het veld stond ( 3 – 1 ). Ook de wedstrijd van komende zondag is van groot belang omdat beide ploegen zeker nog in de gevarenzone verkeren. Harkema-Opeinde speelde slechts een keer eerder een seizoen tegen Dronrijp voor de competitie. Dit was het seizoen 1985/1986 toen Harkema-Opeinde in Dronrijp met 0 – 4 wist te winnen en de thuiswedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel eindigde. Ook de eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde in Dronrijp in een overwinning voor de gasten uit Harkema. Het werd op 2 september 2012 een 0 – 3 eindstand

lees verder »

Flevo Boys - Harkemase Boys (beker, 1-3)

Maart 19, 2013

Harkemase Boys heeft dinsdagavond een heel belangrijke bekerwinst op Flevo Boys geboekt. In Emmeloord wonnen de Harekieten met 1-3. Dat betekent dat Harkemase Boys de halve finale van de districtsbeker heeft gehaald en volgend seizoen in de KNVB-beker speelt. In de halve finale speelt Harkemase Boys op dinsdagavond 16 april een uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart, dat Broekster Boys na strafschoppen uitschakelde.

lees verder »

Agenda Jaarvergadering PB Harkema 20 maart a.s.

Maart 18, 2013

Hierbij willen wij U uitnodigen voor de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Harkema op 20 maart a.s.in de zaal van Café de Klok,aan de Bouwe Harkemastrjitte 1 te Harkema aanvang 19.30 uur

lees verder »

Vrijdagavond 22 maart interland in Harkema

Maart 18, 2013

Vrijdagavond, 22 maart spelen de beloften van Oranje op het veld van Harkemase Boys een oefeninterland tegen de beloften van Servië. Woensdag- en donderdagavond kunnen er in de voorverkoop kaarten worden gekocht voor de wedstrijd, waar mannen als Jody Lukoki , Stefano Denswil van Ajax en Arsenio Valpoort van FC Zwolle hun opwachting zullen maken. Die avonden kunnen de kaarten vanaf 19:30 uur in de kantine worden aangeschaft.

lees verder »

Harkema-Opeinde met 10 spelers te sterk voor Oosterlittens

Maart 17, 2013

Met nog drie minuten op de klok voor het rustsignaal op een 1 – 1 stand moest de thuisploeg met tien man verder toen de niet erg sterk fluitende Sven Keller Harkema-Opeinde verdediger Jorrit Dijk direct rood voor ogen toverde na een overtreding die volgens velen ook met geel bestraft had kunnen worden. Ook deze kleur kaarten waren op de vingers van twee handen niet meer te tellen waardoor het leek dat het een ruige partij voetbal was en dit was zeker niet het geval.

lees verder »

LET OP! Subsidieaanvragen verenigingen Vóór 1 April 2013

Maart 15, 2013

Verenigingen die voorheen subsidie hebben aangevraagd bij de gemeente krijgen geen automatische bericht of brief meer van de gemeente Achtkarspelen om deze subsidie aan te vragen.Wij als plaatselijk belang hebben bij de Burgemeester en Wethouders en via de Federatie van Plaatselijk Belangen hier al meerdere keren tegen geprotesteerd en verzocht om dit toch schriftelijk of via email te kunnen blijven doen. Mondeling hebben ze hier mee ingestemd of aangegeven dat ze ons hier verder over zouden informeren...

lees verder »

wedstrijdverslag WHC - Harkemase Boys (2-1)

Maart 14, 2013

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 2-1 verloren bij WHC. In Wezep lieten de Harekieten zich vooral in de eerste helft aftroeven. Er waren wel kansen voor de Boys, maar door twee doelpunten van Özhan Kardag was de ruststand 2-0. Na rust toonde Harkemase Boys meer strijd. Op basis daarvan was een punt misschien verdiend geweest, maar verder dan de 2-1 van Jordy van Wijk kwam Harkemase Boys niet.

lees verder »

“Maanmannetjes” gesignaleerd in Harkema…

Maart 6, 2013

Hedenochtend werd Harkema opgeschrikt door het beeld van buitenaards bezoek. Al gauw werd duidelijk dat het om een normale aardse activiteit ging...

lees verder »

Ben Sparenberg tweede aanwinst Harkemase Boys

Maart 6, 2013

Na Joram Smits de tweede nieuwe speler voor komend seizoen. Daarnaast een overeenkomst met Maikel Kampjes over een langer verblijf.

lees verder »

Plaatsing C2000 zendmast sportpark de Bosk.

Maart 5, 2013

Eerder werden er al voorbereidingen getroffen om de zendmast te plaatsen, zo werden eerder al rijplaten aangelegd vanaf de hoofdingang van het sportpark tot helemaal achterin bij de korfbalkantine van KV Harkema.

lees verder »

Diverse bomen gerooid in Harkema.

Maart 4, 2013

In opdracht van de gemeente Achtkarspelen is het bedrijf Kloosterman Sietzema begonnen met het rooien van bomen in Harkema.

lees verder »

OBS 't Holdersnêst bezoekt Barkmeijer Stroobos

Maart 1, 2013

De leerlingen van groep 8 van basisschool OBS ’t Holdersnêst uit Harkema zijn dinsdagmiddag naar Stroobos geweest om een bezoek te brengen aan scheepswerf Barkmeijer. De klas was er in november 2012 al eerder geweest. Toen werd het schip de Polaris te water gelaten.

lees verder »

Nieuwbouw Gezondheidscentrum en 12 appartementen in Harkema.

Maart 1, 2013

Bestuur en directie van de Friese Wouden hebben eind december 2012 hun handtekening onder het huurcontract van de 12 appartementen in Harkema gezet. Daarmee kan Vastbouw gaan starten met de realisatie van de nieuwbouw van het gezondheidscentrum en appartementen.

lees verder »