Kinderactiviteiten Spitkeet in voorjaarsvakantie

Geplaatst op: 11 Februari 2020 -
De Spitkeet

Van 18 tot en met 21 februari opent openluchtmuseum ´De Spitkeet´ haar deuren voor kinderen en hun pakes, beppes, ouders en/of verzorgers. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree ´op vertoon van een volwassene´.


Op dinsdag 18 februari om 11.00 uur wordt de nieuwe editie van ´Help pake en beppe de vakantie door´ afgetrapt met het nestkastjes project. De gemeente heeft een groot aantal nestkastjes beschikbaar gesteld voor de pimpelmees en koolmees, zodat deze vogels de ´ike-optocht-rûp´ te lijf kunnen gaan. Het nestkastje project wordt door wethouder Max de Haan tussen 11.00 en 13.00 uur gestart. Daarna beginnen vanaf 13.00 uur de diverse activiteiten voor de kinderen. De levenscyclus van de ´ike-optocht-rûp´ wordt op een creatieve manier onder de loep genomen en al spelenderwijs leren de kinderen waarom vogels en insecten juist tegen deze rupsen worden ingezet.

Een blik op de week:
Er kan een prachtige, harige grasrups gemaakt worden, of een mooie versierde vlinder. Voor de vogels die straks de ´ike-optocht-rûp´ te lijf moeten gaan, wordt een voedersilo getimmerd en vogelpotjes gemaakt en versierd. Om de insecten tegemoet te komen, worden er zaadbommen gemaakt. Uit deze zaadbommen groeien hopelijk een heleboel bloemen die voedsel leveren voor de insecten. Zo werken de insecten en vogels in de toekomst samen om ervoor te zorgen dat de ´ike-optocht-rûp´ in onze omgeving minder kans zal krijgen.
Klaar met knutselen? Help dan tijdens het pannenkoek eten pake, beppe, heit of mem met het oplossen van de ´ike-optocht-rûp´-puzzel. Uit de goede oplossingen worden aan het einde van de voorjaarsvakantie twee winnaars getrokken.

De week ziet er als volgt uit:
Dinsdag 18 februari: 11:00 tot 13:00 Aftrap Nestkastje project opening door Wethouder Max de Haan
13:00 tot 16:00 start activiteiten voor de kinderen
Woensdag 19 februari tot en met vrijdag 21 februari is de Spitkeet geopend van 11:00 tot 16:00


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter