Derde Nederlandse titel op rij voor HAVIC

Geplaatst op: 20 Maart 2017 -
Het HAVIC team

Kollum/Harkema- Op zaterdag 18 maart j.l. heeft het KNKV eindtoernooi voor B-districtsteams in de DeetosSnel-hal te Dordrecht plaats gevonden. De kampioenen van de poules B1A t/m B1H die zich hadden geplaatst voor dit eindtoernooi (NK) hebben gestreden om de titel Nederlands Kampioen 2017. HAVIC B1 (combiteam KV Harkema / KV Invicta) is als winnaar geëindigd en hebben hiermee hun derde Nederlandse titel behaald.


De trainers/coaches hebben voor de lange termijn een duidelijk plan voor ogen en de route uitgestippeld voor de HAVIC. Een nadeel van een kleine vereniging is dat de mogelijkheden beperkt zijn en afhankelijk zijn van de KNKV. In 2016 werd HAVIC zowel in de zaal als op het veld Nederlands Kampioen in de C-klasse. Het volledige team ging in het seizoen 2016/2017 naar de B’s 1e klasse d.m.v. een wildcard. Ook dit seizoen werden ze kampioen op het veld in het najaar en ook in de zaal werd het kampioenschap behaald op 3 competitieronden voor het einde en werd deelname aan het NK B 1e klasse bij DeetosSnel in Dordrecht veiliggesteld.

Het HAVIC team is een dag voor het eindtoernooi afgereisd naar Dordrecht om goed uitgerust aan het toernooi te kunnen deelnemen. Het draaiboek van vorig jaar kon weer worden gebruikt. Dit heeft hun tenslotte gebracht tot Nederlands Kampioen. Een overnachting in hetzelfde hotel, eten in hetzelfde restaurant en een training in de wedstrijdhal. De trouwe supporters van KV Invicta en KV Harkema reisden met een volle bus de HAVIC’s achterna, om de junioren aan te moedigen. Vooraf aan het toernooi werden de acht deelnemende ploegen voorgesteld aan het publiek. De teams waren verdeeld over 2 poules (speeltijd 2x 12 min.) De eerste wedstrijd van HAVIC tegen Fortis, was een spannende wedstrijd waar HAVIC met 9 – 6 van wist te winnen. Ze wonnen ook tegen DOT met 12-4 en de beslissingswedstrijd tegen ONDO, om hun te plaatsen voor de finale, werd gewonnen met 10-8. Uit de andere poule had MIA uit Amersfoort hun geplaatst. HAVIC speelde in de finale tegen MIA een verdedigend sterke wedstrijd. MIA kwam slechts 1 keer toe tot scoren. In de finale werd MIA met 8-1 verslagen. HAVIC, de welverdiende winnaar van dit KNKV eindtoernooi, kon zich laten bekronen tot kampioen van de B1 in de eerste klasse van Nederland.


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter