Wederom doelpuntloze remise voor Harkema-Opeinde

Geplaatst op: 5 Maart 2017 -
Rood Zwart Baflo - Harkema-Opeinde

Voor de tweede week op rij is Harkema-Opeinde niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Waar de remise tegen OKVC nog als een schoonheidsfoutje werd beschouwd, was er na de puntendeling van zaterdagmiddag tegen Rood Zwart Baflo meer gemopper van de trouwe aanhang. Niet dat een punt een belabberd resultaat was tegen de nummer drie van de ranglijst. Het spel daarentegen was minder om over naar huis te schrijven. Aangezien ook de thuisploeg nauwelijks iets creëerde, kreeg de wedstrijd terecht geen winnaar.


Al in de derde minuut gebeurde er iets waarover nog lang na gesproken zou worden. Met een perfecte pass over de Bafloër verdediging stuurde Gerard Spinder broer Fokko alleen richting het doel van Rood Zwart. Diens lob werd door keeper Rick Folkerts gepareerd. De goalie voorkwam hiermee en zeker doelpunt. Probleem voor Folkerts was echter dat hij zich buiten zijn strafschopgebied bevond. Het wachten was daarom op de rode kaart, maar arbiter Haan uit Zuidhorn hield het bij geel. Hij behoedde de goalie van de thuisploeg hiermee voor een rode kaart, maar al spoedig in het duel zou blijken dat een rode kaart niet uit kon blijven. Rood Zwart Baflo ging regelmatig over de grens, Harkema-Opeinde ging er ook een aantal keren stevig in.

Toen de klok op vijfentwintig minuten stond, was de eerste rode kaart een feit. Reinout Geuze van de gastheren kwam op het middenveld te laat en schoffelde Gerard Spinder onder de graszoden. Arbiter Haan gaf direct rood. Hoewel de charge van Geuze onbesuisd was, leek de sanctie een optelsom. Reeds eerder in de wedstrijd waren er charges geweest namens thuisploeg die eerder een rode kaart hadden verdiend. Kansen in de eerste helft waren schaars. In de twintigste minuut verdween een kopbal van de thuisploeg een metertje naast. Hoewel Harkema-Opeinde wel vaak dreigde, was het – behoudens de veelbesproken situatie in de derde minuut – alleen in de 33ste minuut nog echt dicht bij een doelpunt. Fokko Spinder nam vanuit de tweede lijn het vijandelijke doel onder vuur. Zijn prima poging werd uitstekend uit de hoek geranseld door keeper Folkerts.

Halverwege was het devies voor de Harkemasters duidelijk: rustig blijven loeren op de goal, niet in paniek raken. Toch was er ook een categorie supporters die de bui al zag hangen. Harkema-Opeinde tegen een numerieke minderheid, de afgelopen tien jaar liep dat al zo vaak verkeerd af. Uiteindelijk zou die laatste categorie supporters gelijk krijgen. Na de pauze werd het spel van de koploper steeds minder. Combinaties mislukten en het Rood Zwart-doel werd nog minder gevonden dan in het eerste bedrijf. Toen er 58 minuten waren gespeeld, ontdeed Harkema-Opeinde zich onhandig van de man-meer-situatie. Willem Spoelstra kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Nu de verhoudingen weer tien tegen tien waren, werd het spel er alleen maar minder op.

Harkema-Opeinde brak wel een paar keer dreigend door, maar steeds werden er verkeerde keuzes gemaakt. Het was een teken dat te veel spelers hun normale niveau deze middag niet haalden. Het meest op een kans leek een voorzet van Wytse Couperus in de 79ste minuut, die Gerard Spinder bij de tweede paal net niet richting de goal kreeg. De thuisploeg bakte er voorin ook weinig van. In de 65ste minuut verscheen Chris ten Boer in kansrijke positie voor het Harkema-doel. Zijn schot mistte kracht waardoor keeper Andre de Graaf het rollertje gemakkelijk oprapen kon. Dat de thuisploeg het laatste fluitsignaal begroette met gejuich en Harkema-Opeinde in sneltreinvaart de kleedkamer opzocht, zei wat over het gevoel van de beide ploegen na afloop.

Geen beste partij van De Heide, maar uiteindelijk moet er ook naar de positieve punten gekeken worden. Voor de zesde wedstrijd op rij incasseerde de achterhoede geen tegentreffer. En dat tegen vrijwel alleen maar ploegen uit het linkerrijtje. De komende zes wedstrijden speelt Harkema-Opeinde tegen de onderste zes ploegen van de ranglijst. Hoewel deze duels allerminst een garantie zijn voor de drie punten, zijn dit wel wedstrijden waarin Harkema-Opeinde definitief het verschil kan maken. Met een voorsprong van vier verliespunten op GSVV zit De Heide nog steeds op rozen.

Foto's: Albert Schievink


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter