Verslag D.I.O. - Harkema

Geplaatst op: 13 April 2014 -D.I.O. OOSTERWOLDE EN HARKEMA – OPEINDE KOMEN NIET TOT SCOREN 0 – 0.

In een knotsgekke wedstrijd waar fout op fout en kans op kans werden gestapeld was het een wonder dat er na het laatste fluitsignaal van de goed leidende R. Wuite uit Heerenveen nul doelpunten op het scorebord stonden genoteerd. Beide elftallen maar vooral de gasten uit Harkema misten de ene na de andere honderd procent mogelijkheden om de score te openen.


Al in minuut een moest Harkema-Opeinde doelman Karsten Waterlander vol aan de bak op een inzet van Remco v.d. Avoird. De doelman kwam als overwinnaar uit de strijd waarna aan de andere kant Erwin Dijk door afwezigheid van Michael Oost tot spits gebombardeerd een prima kans liet liggen om de gasten op voorsprong te zetten. Nadat Jari Wieldraaier voor D.I.O over had gekopt ging weer een kans voor Erwin Dijk verloren zijn kopbal verdween in de handen van doelman Chritian van der Zande. Wesley de Vries zag zijn kopbal naast gaan en Wietse van der Valle kon net niet zijn hoofd tegen een goed genomen vrije trap van Jordy Metz zetten. Een geweldige reactie van doelman Karsten Waterlander belette Frank Driessen het scoren. Jordy Metz had de gasten op voorsprong moeten zetten maar de prima pass van Wesley de Vries werd jammerlijk naast het lege doel geschoten. Wietse van der Valle had te veel tijd nodig om de bal te controleren zodat er nu verdedigend ingegrepen kon worden.  Edwin de Jager moest zich geblesseerd laten vervangen door Sybren Nijholt die na zeven minuten al weer met een naar het zich liet aanzien zware blessure moest laten vervangen door Nick Akkerman. Scheidsrechter Wuite liet de elftallen met nog elf minuten speeltijd alvast aan de thee gaan om de blessurebehandeling van Nijholt tijd te geven.

Na de thee werden eerst de elf minuten van de eerste helft vol gespeeld waarna er direct van speelhelft werd gewisseld. Na deze wisseling twee pracht kansen voor Wietse van der Valle. De eerste werd door doelman van der Zande onschadelijk gemaakt en de tweede verdween van dichtbij over een leeg doel. Karsten Waterlander moest redding brengen op een inzet van Remco v.d. Avoird. Na een klein uur spelen moest de doelman zich geblesseerd laten vervangen door Marco Tiemens en verliet gelegenheidsspits Erwin Dijk gelijktijdig het veld. Hij werd vervangen door Danny Metz wiens eerste wapenfeit een kopbal uit een hoekschop van broer Jordy Metz naast het doel ging. Arnold van der Velde wist met een prima slijding Ivo Savenije van scoren af te houden. Gerard Spinder kwam Pieter Hamstra vervangen en de volgende grote kans voor de gasten uit Harkema was voor Danny Metz op wiens inzet de doelman met een prima reactie redding wist te brengen. Bij D.I.O. kwam Theon Los Erwin Feijen vervangen. De kansen stapelden zich in de slotfase op voor de gasten uit Harkema maar het had alle geluk van de wereld toen Theo Los voor het lege doel staande over de bal heen maaide. Wietse van der Valle miste nogmaals voor de gasten en de rebound werd door Fokko Spinder via een been van een verdediger over geschoten. Marco Tiemens moest in de laatste minuut nog een keer redding brengen door een inzet van een D.I.O. voorwaartse uit de hoek te ranselen. Om kwart over vier maakte scheidsrechter Wuite een eind aan deze ondanks een 0 – 0 eindstand vermakelijke wedstrijd.


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter