Zure nederlaag voor Harkema Opeinde in Oerterp

Geplaatst op: 31 Maart 2013 -

Een doelpunt van Benjamin Faas in de laatste minuut zorgde er voor dat Harkema Opeinde zondagmiddag in Oerterp een verdiend punt door de neus werd geboord. De derby was niet altijd even goed, maar voortdurend vermakelijk. Lang stond er in de tweede helft een 2-2 tussenstand op het scorebord. De wedstrijd kon beide kanten uit vallen, maar uiteindelijk was het dus Oerterp dat met de zege aan de haal ging.


Harkema Opeinde begon enigszins gehavend aan de wedstrijd. Sander Hoogeveen is al langere tijd geblesseerd en Jorrit Dijk was geschorst. Vervelend voor deze jongens, aangezien ze beide in Ureterp woonachtig zijn. Daarnaast mistte Harkema Opeinde Wietze van der Valle en Wesley de Vries, beide vanwege een schorsing. In de eerste tien minuten waren de verhoudingen gelijk. Het eerste wapenfeit was van de thuisploeg. Een kopbal van Benjamin Faas verdween op de kruising. Toen hadden de groen-gelen nog geluk, een dikke minuut later hadden de mannen van Sido Postma dat niet. Topschutter Rolf Dijk leverde een schuiver af die in de linkerhoek verdween: 1-0. Vlak daarna wist Harkema-doelman Johan Laanstra ternauwernood een afstandschot van Johan Schuurman buiten de palen te houden. In de twintigste minuut was de eerste kans voor Harkema gelijk raak. Erwin de Wind stuurde op de rand van het zestienmetergebied twee Ureterpers het bos in en schoot de bal vanuit een onmogelijke hoek bij de eerste paal snoeihard in de kruising: 1-1. Niet lang hierna leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen, maar een uithaal van de naar ONS Sneek-vertrekkende Rolf Dijk belandde op de buitenkant van de paal. Er leek gerust te gaan worden met 1-1, toen Joeri Feenstra vlak voor de pauze een vrije trap kreeg te nemen. De bal verdween in de muur waar de bal volgens arbiter Van Schepen uit Berlikum met de hand geraakt werd door één van de Ureterpers: strafschop! Dit buitenkansje was wel besteed aan Michael Oost, die met zijn elfde seizoenstreffer Harkema Opeinde op slag van rust op 1-2 zette.

De tweede helft was net begonnen toen de gelijkmaker al op het scorebord stond. Kees Jan Dijk passeerde Erwin Dijk en alleen voor keeper Johan Laanstra faalde hij niet: 2-2. Harkema Opeinde trok na deze treffer het initiatief naar zich toe. In de 55e minuut werd een schot van Marco van Houten net naast getikt door Oerterp-goalie Robert Visser. Enkele minuten later werd de ingevallen Rienk-Jan Couperus door Erwin de Wind prima vrijgespeeld voor de Oerterp-goal, maar wederom verhinderde keeper Visser een Harkemaster treffer. Naarmate de wedstrijd het einde naderde, kwam ook de thuisploeg weer gevaarlijker voor het doel van keeper Laanstra. Een schot van Rolf Dijk werd op het laatste moment geblokt door Arnold van der Velde. Kort daarna scoorde Oerterp. Deze treffer werd – ogenschijnlijk terecht - afgekeurd vanwege buitenspel. Zoals reeds vermeld in de inleiding viel daarna alsnog het doek voor Harkema Opeinde. Een lange bal viel net over de verdediging, werd voorgebracht en bij de tweede paal binnengetikt door Benjamin Faas: 3-2. De tijd die daarna resteerde was te kort om nog een gelijkmaker te forceren.  De balans: nul punten en een handvol gele kaarten. Een zure middag voor Harkema Opeinde dat in de resterende wedstrijden nog wel de nodige puntjes zal moeten pakken. Afgaande op het spel in de laatste wedstrijden is er alle vertrouwen dat dit spoedig gaat gebeuren.

Door: Klaas Dijkstra


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter