Staphorst - Harkemase Boys (3-0)

Geplaatst op: 31 Maart 2013 -

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren van Staphorst. Op sportpark Het Noorderslag was de thuisploeg beter en een overwinning voor Harkemase Boys zat er de hele wedstrijd niet in. Oud-Harkemase Boys-speler Ewald Koster kopte Staphorst al binnen 10 minuten op voorsprong. Roy Stroeve verdubbelde de score en uit een vrije trap bepaalde Rob Mijnheer de eindstand.


De beginfase was direct voor de thuisclub. Harkemase Boys was slordig achterin en binnen 10 minuten stopte Jacob de Vries al een grote kans van Rob Mijnheer. De corner die daarop mikte Frank Kuurman precies op het hoofd van Ewald Koster, die in de verre hoek de 1-0 binnenkopte.

Echt uitgespeelde kansen voor Harkemase Boys waren er niet, al werd het af en toe wel spannend voor het doel van Alfred Knoll. Roel van der Meulen was nog het dichtstbij de gelijkmaker, maar Knoll pakte zijn inzet knap.

Na een halfuuur spelen vergrootte Staphorst de voorsprong en was de wedstrjid eigenlijk al beslist. Opnieuw grote gaten in de verdediging van Harkemase Boys en Staphorst kon vrijuit aanvallen. Uiteindelijk tikte Roy Stroeve bij de tweede paal de 2-0 binnen.

En Harkemase Boys mocht zelfs nog van geluk spreken dat het daarbij bleef in de eerste helft, want de grotere kansen bleven voor Staphorst. Martijn Brakke was dichtbij de 3-0, maar Bas Hooiveld verdedigde goed en voorkwam dat. En op slag van rust moest Arjen Bergsma nog een bal van de lijn halen.

In de tweede helft zette Harkemase Boys iets meer aan. Terwijl het steeds harder begon te sneeuwen vond Harkemase Boys wat gemakkelijker de vrije man voorin. Ook achterin stond het beter, ondanks dat er 1-op-1 werd gespeeld.

Na tien minuten ging doelman Knoll onder de bal door bij een vrije trap, maar de hoek was te lastig voor Robin Huisman de Jong om de bal goed in te koppen. Ook bij een scrimmage voor de Staphorstgoal viel de bal net niet goed voor Harkemase Boys.

Toen er misschien een klein beetje hoop gloorde, besliste Staphorst de wedstrijd definitief. Een vrije trap van aanvoerder Rob Mijnheer ging dwars door de muur van Harkemase Boys en vloog in de korte hoek.

Nu het duel definitief beslist was geloofde Harkemase Boys er ook niet meer in. De Boys hadden nog wel wat meer balbezit, maar de beste kansen waren voor Staphorst uit counters. Dat speelde Staphorst niet goed uit, waardoor het 3-0 bleef. Door het verlies van Harkemase Boys en de resultaten op de andere velden kan Harkemase Boys geen periodekampioen meer worden.

Paasmaandag

Dat betekent niet dat er maandag om 17.00 uur tegen ACV niets meer op het spel staat. Als Harkemase Boys wint, dan behoudt het de aansluiting met de middenmoot. Bij verlies is die middenmoot voorlopig buiten bereik. ACV won zaterdag met 5-1 van Berkum, waardoor de Assenaren op sportpark De Bosk periodekampioen kunnen worden. Daarvoor heeft ACV wel drie punten nodig; een gelijkspel is niet genoeg.

Scoreverloop

10. Ewald Koster 1-0, 31. Roy Stroeve 2-0, 64. Rob Mijnheer 3-0

Opstelling Staphorst: Alfred Knoll, Mark Schra (78/Lars Röben), Ewald Koster, Roelof de Jong, Harm Jan Tip, Hermen Hogenkamp, Derrick Timmerman, Edmund Mijnheer, Roy Stroeve, Frank Kuurman (82/Martijn Bakker), Martijn Brakke

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Bas Hooiveld (46/Joel Wagenaar), Robin Huisman de Jong, Arjen Bergsma, Jelmer Slager, Klaas Schotanus, Jordy van Wijk, Roel van der Meulen, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks (46/Simon Schreiber), Age Hains Boersma


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter