HARKEMA-OPEINDE a.s. zondag uit tegen Oerterp

Geplaatst op: 27 Maart 2013 -

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten staat er voor komende zondag een treffen tussen twee middenmoters op het programma. Dan ontvangt het op een zesde plaats staande Oerterp de v.v. Harkema-Opeinde dat de achtste plaats inneemt. Oerterp heeft uit 16 wedstrijden 24 punten weten te behalen en Harkema-Opeinde volgt op drie punten achterstand.


Een belangrijk treffen dus mede door het feit dat de vervolgers niet op grote achterstand staan en vooral Harkema-Opeinde wanneer het verliest weer in de problemen kan komen. De laatste twee wedstrijden hebben echter duidelijk gemaakt dat de ploeg uit Harkema gemakkelijk mee moet kunnen in deze derde klas A. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen ( 7 – 1 tegen Harlingen en 3 – 1 tegen Oosterlittens ) en mede daardoor werd er enige afstand van de onderste regionen genomen. Oerterp heeft een zeer productieve voorhoede. Rolf Dijk ( volgend jaar O.N.S. Sneek ) , Kees Jan Dijk en Benjamin Foor hebben gedrieën 37 van de 46 doelpunten dit seizoen achter hun naam staan. Daar tegenover staat dat de ploeg defensief ook kwetsbaar is want in de 16 wedstrijden tot nog toe werden 33 tegentreffers geïncasseerd. Harkema-Opeinde heeft in Blend Barzingi en Michael Oost twee mensen die ook regelmatig hun doelpuntje meepikken en gezamelijk 24  van de 34 doelpunten voor de v.v. Harkema-Opeinde hebben gescoord. 

Ook Oerterp wist zijn twee laaste wedstrijden winnend af te sluiten. Op Ameland werd Geel-Wit met 2 – 5 aan de zegekar gebonden en in Lemmer werd het een prima 1 – 2 overwinning. Op 28 oktober van het vorig jaar werd het een 2 – 2 gelijkspel in Harkema en gezien het beeld van die wedstrijd had de thuisclub meer verdiend. Overigens leverden ook de wedstrijden die men voor dit seizoen tegen elkaar speelde steeds wisselende resultaten terwijl over de 23 eerder gespeelde wedstrijden de balans keurig in evenwicht staat. Al in het seizoen 1953 / 1954 speelde men tegen elkaar. Harkema-Opeinde werd toen kampioen en Oerterp eindigde dat seizoen op de tweede plaats. Hopelijk kan het zondag weer los anders zullen er steeds meer inhaal wedstrijden op een avond worden ingelast en daar heeft niemand baat bij.


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter