Flevo Boys - Harkemase Boys: 1-3

Geplaatst op: 24 Maart 2013 -

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag opnieuw met 1-3 gewonnen bij Flevo Boys. Dat zijn dezelfde cijfers als afgelopen dinsdag voor de beker. Na een slechte eerste helft (ruststand 1-0 voor Flevo Boys) ging het na rust beter, al duurde het nog lang voordat de gelijkmaker viel. Die kwam op naam van invaller Heine Uuldriks, die het beste oplette nadat een vrije trap terugkwam van de paal. Tien minuten later zette Uuldriks Harkemase Boys op voorsprong na een prima aanval en in de blessuretijd was Uuldriks de aangever bij de 1-3 van Age Hains Boersma.


GOEDE TWEEDE HELFT LEVERT DRIE PUNTEN OP

Er gebeurde weinig in het begin van de wedstrijd, met uitzondering van een kans voor Age Hains Boersma in de eerste minuut. Hij raakte de bal niet goed, waardoor die naast rolde. De thuisploeg had meer balbezit in het eerste kwartier, maar echte kansen waren er voor geen van beide teams. Na een minuut of twintig had Flevo Boys een kans om de score te openen. Timon Rorije zette vanaf rechts de aanval op, maar de bal ging net voorlangs en Arjen Spaan kon zijn voet er niet meer tegenaan zetten. Een minuut later was het wel raak. Opnieuw was Timon Rorije de aangever, hij pakte de bal van Jelmer Slager af. Hij legde de bal terug op Arjen Spaan, die nu wel goed in de verre hoek raak schoot: 1-0.

Daarna nam Harkemase Boys het initiatief iets over. De Boys hadden nu meer balbezit, maar door slordige passing werd die bal vaak weer aan de Emmeloorders gegeven. Bovendien was er over de flanken nog geen doorkomen aan voor Simon Schreiber en Johnsen Bacuna. Klaas Schotanus was nog het dichtstbij de gelijkmaker. Van buiten het strafschopgebied schoot hij een paar meter over. Rechtsback Wouter van der Velde was namens Flevo Boys nog dichter bij een doelpunt. Hij was mee opgekomen en de bal viel gelukkig voor zijn voeten. Zijn plotselinge uithaal ging net naast de goal van Jacob de Vries.

In de rust een wijziging bij Harkemase Boys: Bas Hooiveld verving Simon Schreiber. Hooiveld ging rechtsback spelen, Arjen Bergsma schoof naar linksback en Jelmer Slager speelde nu als linksbuiten. In het begin de tweede helft liet Harkemase Boys al meer zien dan in de eerste helft. Een schot van Jelmer Slager ging net naast en na goed doorzetten van Bacuna moest Hessel Altenburg optreden.

Dat was een offensiefje van Harkemase Boys, maar Flevo Boys loerde op de counter en daar zijn de Emmeloorders goed in. Eerst was het Timon Rorije die Reinder Slager uitkapte en de bal net naast krulde. Even later probeerde Rorije opnieuw door te breken, maar deze keer werd hij onreglementair gestopt. Hoewel Harkemase Boys nu meer balbezit had oogde Flevo Boys gevaarlijker. Bij counters kwam vaak de eerste bal goed aan en dan stonden de snelle Arjen Spaan en Timon Rorije op scherp. Johannes Altena en Aran Nijboer sloten daarna steeds aan. Uit die counters scoorde Flevo Boys echter niet, waardoor het spannend bleef.

In de 72e minuut een vrije trap voor Harkemase Boys. De bal ging langs iedereen, maar ook Hessel Altenburg raapte de bal niet op. Die viel tegen de paal en Heine Uuldriks was de enige die op de goede plaats stond. Van dichtbij kon hij eenvoudig de gelijkmaker binnentikken.

Dat gaf Harkemase Boys goede moed. De Harekieten zetten goed druk en zochten direct naar de voorsprong. Daardoor kon Flevo Boys wel gevaarlijk blijven. Een voorzet van Wesley de Klein werd niet goed verwerkt door Timon Rorije. Harkemase Boys rondde aan de andere kant een aanval wel goed af. Na een pass van Age Hains Boersma ontsnapte Johnsen Bacuna en liep hij vrij op Hessel Altenburg af. Hij legde de bal af op de meegelopen Heine Uuldriks die zijn tweede binnentikte en zo voor de 1-2 zorgde.

In de slotfase ging Flevo Boys weer druk zetten. Daardoor waren de ruimtes groot en kon Harkemase Boys het duel op slot gooien. Dat duurde wel lang. Eerst leek Heine Uuldriks zijn hattrick voltooid te hebben na opnieuw een goede actie van Bacuna, maar de paal stond Uuldriks' derde treffer in de weg. Daarna kreeg Wagenaar tot twee keer toe de kans om de wedstrijd te beslissen, maar het leek alsof hij zelf schrok van de ruimte die hij kreeg. Diep in blessuretijd viel toch nog de 1-3. Op aangeven van Heine Uuldriks tikte Age Hains Boersma het laatste doelpunt van de avond binnen.

Het is de derde overwinning van Harkemase Boys op Flevo Boys dit seizoen. Nadat het in oktober in eigen huis 4-1 werd, won Harkemase Boys deze week twee keer met 1-3. Daarmee nemen de Boys ook afstand van de Emmeloorders op de ranglijst. Het verschil is nu zes punten in het voordeel van Harkemase Boys met bovendien twee wedstrijden minder gespeeld.

Volgende week is een belangrijke week voor Harkemase Boys. Dan worden twee wedstrijden voor de tweede periode ingehaald. Wint Harkemase Boys beide wedstrijden, dan is de tweedeperiodetitel binnen. Ook met minder punten heeft Harkemase Boys een kans op de periode, maar dan is het afhankelijk van resultaten bij andere wedstrijden.

De eerste van die twee inhaalwedstrijden is zaterdag 30 maart bij Staphorst. De aftrap op sportpark Het Noorderslag is om 14.30 uur. Twee dagen later, op Paasmaandag 1 april, speelt Harkemase Boys thuis om 17.00 uur tegen ACV.

Scoreverloop: 21. Arjen Spaan 1-0, 72. Heine Uuldriks 1-1, 82. Heine Uuldriks 1-2, 90+3. Age Hains Boersma 1-3

Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Wouter van der Velde (84/Allan Bakker), Jeroen de Groot, Elwin Kloosterman, Jeffrey Tol, Wesley de Klein, Arjen Postma, Aran Nijboer, Timon Rorije, Arjen Spaan (78/Jarno van der Wal), Johannes Altena

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Arjen Bergsma, Robin Huisman de Jong, Reinder Slager, Jelmer Slager, Klaas Schotanus, Jordy van Wijk (83/Joel Wagenaar), Roel van der Meulen (64/Heine Uuldriks), Johnsen Bacuna, Age Hains Boersma, Simon Schreiber (46/Bas Hooiveld)

Door: Sybrand Grasdijk
(webredactie Harkemase Boys)


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter