Belangrijke thuiswedstrijd Harkema-Opeinde a.s zondag tegen Dronrijp

Geplaatst op: 20 Maart 2013 -

Komende zondag speelt de v.v. Harkema-Opeinde ijs en weder dienende de derde thuiswedstrijd op rij. Waar de overwinning op Harlingen nog als bonus werd gezien was de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Oosterlittens er een die beslist gewonnen moest worden. Dit slaagde ondanks dat de thuisclub de hele tweede helft met een man minder in het veld stond ( 3 – 1 ). Ook de wedstrijd van komende zondag is van groot belang omdat beide ploegen zeker nog in de gevarenzone verkeren. Harkema-Opeinde speelde slechts een keer eerder een seizoen tegen Dronrijp voor de competitie. Dit was het seizoen 1985/1986 toen Harkema-Opeinde in Dronrijp met 0 – 4 wist te winnen en de thuiswedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel eindigde. Ook de eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde in Dronrijp in een overwinning voor de gasten uit Harkema. Het werd op 2 september 2012 een 0 – 3 eindstand


Dronrijp wist afgelopen zondag net als hun tegenstanders te winnen alleen lag deze overwinning minder in de lijn der verwachtingen dan die van Harkema-Opeinde. Op het eigen veld werd het hoog staande Leeuwarden met ruime cijfers verslagen 4 – 1 was hier de eindstand. Topschutter bij Dronrijp Tsjalling Kingma pikte ook nu weer zijn doelpuntje mee kwam daardoor op 12 treffers.

Blend Barzingi wist door een benutte penalty zijn totaal op 14 treffers te brengen en blijft hierdoor topscoorder bij de thuisclub gevolgd door Michael Oost die 10 keer doel trof tot nog toe.

Harkema-Opeinde bekleed de achtste stek op de ranglijst met 21 punten uit 16 wedstrijden en op de negende plek vinden we de tegenstander van zondag die uit 17 wedstrijden 19 punten wisten te vergaren en dat is meer dan de vele Harkemaster supporters die ook september vorig jaar de wedstrijd tussen beide elftallen hebben mogen bekijken na die wedstrijd hadden verwacht. Toen waren de gasten uit Harkema verreweg de bovenliggende partij  en mocht Dronrijp nog blij zijn dat de nederlaag niet veel hoger uitviel. Aan deze stand is al te zien dat er vele belangen op het spel staan komende zondag. Wint de thuisclub dan kan het behoorlijk afstand van de gevarenzone nemen en winnen de gasten dan houden zij aansluiting met de brede middenmoot.

De wedstrijd staat onder leiding van de hr. G. van Duinen uit Niekerk/Grootegast.

Ingestuurd door: Sjoerd van der Wijk


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter