Flevo Boys - Harkemase Boys (beker, 1-3)

Geplaatst op: 19 Maart 2013 -HARKEMASE BOYS BOEKT BEKERWINST OP FLEVO BOYS; IN HALVE FINALE NAAR SWZ

Harkemase Boys heeft dinsdagavond een heel belangrijke bekerwinst op Flevo Boys geboekt. In Emmeloord wonnen de Harekieten met 1-3. Dat betekent dat Harkemase Boys de halve finale van de districtsbeker heeft gehaald en volgend seizoen in de KNVB-beker speelt. In de halve finale speelt Harkemase Boys op dinsdagavond 16 april een uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart, dat Broekster Boys na strafschoppen uitschakelde.


HARKEMASE BOYS BOEKT BEKERWINST OP FLEVO BOYS; IN HALVE FINALE NAAR SWZ

De eerste grote kans was voor Harkemase Boys. Na een corner moest Wouter van der Velde een kopbal van een Flevo Boys-teamgenoot van de lijn halen. Even later had Harkemase Boys weer een mogelijkheid uit een stilstaande situatie. Die werd niet benut en Flevo Boys kwam er razendsnel uit. Arjen Spaan stond op de middenlijn te wachten, was te snel voor de verdedigers van Harkemase Boys en klaarde het klusje zelf: 1-0.

In de eerste aanval daarna ging Harvey Bischop er vandoor op de linkerkant. In het strafschopgebied haalde Jeroen de Groot de linksbuiten van Harkemase Boys onderuit. Geel voor De Groot een een strafschop voor Harkemase Boys. Doelman Danny Versteegt dook naar de verkeerde hoek en Age Hains Boersma schoot de gelijkmaker binnen vanaf de stip.

Bischop was licht geblesseerd, maar kon voorlopig doorspelen. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op, maar de grotere kansen bleven voor Harkemase Boys. Een knappe actie van Bischop, nu aan de rechterkant. Met een hakje bereikte hij Boersma, maar nu lag Versteegt in de weg. Na een halfuur spelen had Bacuna een grote mogelijkheid. Een slechte pass van De Groot belandde in de voeten van de rappe flankspeler, maar zijn balcontrole was niet goed, waardoor Versteegt weer in kon grijpen.

Daarna juichte Flevo Boys weer. Na een vrije trap van Aran Nijboer kopte Johannes Altena binnen, maar de oud-topschutter van Balk stond buitenspel. Doelpunt afgekeurd. In het laatste noemenswaardige moment van de eerste helft was Jeroen de Groot. De verdediger die eerder de strafschop veroorzaakte gooide na een vrije trap voor Harkemase Boys de bal weg en kreeg daarvoor zijn tweede kaart. Vijf minuten voor de rust moest Flevo Boys dus met tien man verder.

In de tweede helft had Harkemase Boys het moeilijk tegen die tien man. Flevo Boys deed een stapje extra en was feller dan Harkemase Boys. Het voetbal van de thuisploeg was niet erg goed, maar de Emmeloorders zaten wel overal tussen en zochten de aanval. Flevo Boys is vaak goed op de counter en daarmee werd het nu ook gevaarlijk. Vaak zat er nog een been van Harkemase Boys tussen, maar de druk van Flevo Boys bleef.

Pas vanaf een minuut of twintig voor het einde van de wedstrijd ging Harkemase Boys wat beter voetballen. Bischop was belangrijk in de eerste helft, maar vanwege zijn blessure werd hij toch vervangen door Simon Schreiber. Schreiber speelde weer goed. Hij kon de bal goed bij zich houden, gaf goede voorzetten en behield de rust. Na een doorkopbal van Age Hains Boersma leken Jordy van Wijk en Johnsen Bacuna beide dichtbij de 1-2, maar ze misten de bal. Kort daarna schoot Bacuna hard over.

Een kwartier voor tijd beloonde Schreiber zijn goede invalbeurt met een doelpunt. Hij zette goed druk op de verdediging van Flevo Boys en pakte de bal af. Hij zocht daarna de verre hoek, maar Versteegt kon de bal nog wegtikken. De rebound van Johnsen Bacuna leek voorlangs te gaan, maar Schreiber stond klaar bij de tweede paal om de 1-2 binnen te tikken.

Vijf minuten later hadden Bacuna en Uuldriks het duel in het slot kunnen gooien. Via een counter snelde Bacuna er vandoor op rechts. Uuldriks kwam mee en daar had Bacuna oog voor. Zijn pass was echter net niet scherp genoeg, waardoor Uuldriks niet in een keer uit kon halen.

Flevo Boys zette nog maar eens druk en ging voor een slotoffensief. Het dichtstbij waren Elwin Kloosterman en Arjen Postma. Eerstgenoemde testte doelman Maikel Kampjes met een afstandsschot, maar Kampjes hoefde niet te duiken om de bal klemvast te pakken. Op de inzet van Postma moest Kampjes wel de hoek in. De oud-speler van Harkemase Boys krulde een vrije trap heel fraai over de muur, maar Kampjes pakte zijn inzet heel knap.

In de blessuretijd besliste Age Hains Boersma met de 1-3 het duel definitief. Met een goede pass vanaf het middenveld werd de spits weggestuurd en hij passeerde Versteegt in de lange hoek. Al met al een verdiende overwinning voor Harkemase Boys, maar die overwinning kwam moeizaam tot stand.

Scoreverloop

14. Arjen Spaan 1-0, 16. Age Hains Boersma 1-1 (strafschop), 74. Simon Schreiber 1-2, 90+1. Age Hains Boersma 1-3

Opstelling Flevo Boys: Danny Versteegt, Wouter van der Velde, Jeroen de Groot, Elwin Kloosterman, Jeffrey Tol, Wesley de Klein, Arjen Postma, Arjen Spaan, Timon Rorije, Aran Nijboer, Johannes Altena (64/Jarno van der Wal)

Opstelling Harkemase Boys: Maikel Kampjes, Bas Hooiveld, Robin Huisman de Jong, Reinder Slager, Arjen Bergsma, Klaas Schotanus (73/Heine Uuldriks), Jordy van Wijk, Roel van der Meulen (90/Joel Wagenaar), Johnsen Bacuna, Age Hains Boersma, Harvey Bischop (62/Simon Schreiber)

Rode kaart: 41. Jeroen de Groot (Flevo Boys, 2× geel)

Door: Sybrand Grasdijk
(webredactie Harkemase Boys)


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter