Harkema-Opeinde met 10 spelers te sterk voor Oosterlittens

Geplaatst op: 17 Maart 2013 -

Met nog drie minuten op de klok voor het rustsignaal op een 1 – 1 stand moest de thuisploeg met tien man verder toen de niet erg sterk fluitende Sven Keller Harkema-Opeinde verdediger Jorrit Dijk direct rood voor ogen toverde na een overtreding die volgens velen ook met geel bestraft had kunnen worden. Ook deze kleur kaarten waren op de vingers van twee handen niet meer te tellen waardoor het leek dat het een ruige partij voetbal was en dit was zeker niet het geval.


Oosterlittens kwam voor een punt want het zakte met man en macht in en kwam nauwelijks over de middellijn. Harkema-Opeinde viel wel aan maar wist de kansen welke het creëerde niet te benutten tot prima doorzetten van Wierd Hamstra een knappe voorzet opleverde welke door alles en iedereen werd gemist waardoor de bij de tweede paal staande Wesley de Vries simpel kon binnentikken 1 – 0. Even later was de eerste de beste kans voor de gasten ook raak en was het Teunis Regeling die de 1 – 1 aan mocht laten tekenen. Deze stand bleef tot de thee gehandhaafd.

Na de thee bleef Harkema-Opeinde met een man minder toch de betere ploeg en het was opnieuw Wesley de Vries die een prima voorzet van Michael Oost in tweede instantie achter doelman Jouke Bosje deed belanden 2 – 1. Oosterlittens probeerde wel om aan te vallen maar prima verdedigend werk van Arnold van der Velde en Erwin Dijk in het centrum voorkwam dat de gasten echt gevaarlijk voor doelman Johan Laanstra verschenen. Erwin de Wind had de wedstrijd moeten beslissen toen hij alleen op doelman Bosje af kwam. Zijn inzet was niet goed en kon door de doelman worden gepareerd.

Teunis Regeling had de gelijkmaker koppend kunnen maken maar de bal verdween net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Met nog een kwartier op de klok werd een voorzet van invaller Fokko Spinder door Jelmer Hofstee met de hand gekeerd waarna Blend Barzingi de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot 3 – 1. Hier bleef het bij en zodoende kon de thuisclub drie uiterst belangrijke punten aan hun totaal toevoegen en werd het gat met de onderste plaatsen weer wat ruimer. Komende zondag wacht weer een uiterst belangrijke thuiswedstrijd dan komt Dronrijp op bezoek op het sportpark “De Bosk “.

Ingestuurd door: Sjoerd van der Wijk


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter