wedstrijdverslag WHC - Harkemase Boys (2-1)

Geplaatst op: 14 Maart 2013 -

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 2-1 verloren bij WHC. In Wezep lieten de Harekieten zich vooral in de eerste helft aftroeven. Er waren wel kansen voor de Boys, maar door twee doelpunten van Özhan Kardag was de ruststand 2-0. Na rust toonde Harkemase Boys meer strijd. Op basis daarvan was een punt misschien verdiend geweest, maar verder dan de 2-1 van Jordy van Wijk kwam Harkemase Boys niet.


Hoewel Harkemase Boys slap aan de wedstrijd begon, waren er wel kansjes in de beginfase. Uit een corner van Harvey Bischop deden Robin Huisman de Jong en Raymond Bolt doelpogingen, maar de bal was uiteindelijk voor doelman Frans Koornberg. Een grotere kans was voor Johnsen Bacuna. Aan de rechterkant van het strafschopgebied kwam hij alleen op Koornberg af, maar zijn schot werd aangeraakt door de doelman en kon daarna worden weggewerkt.

Na die aardige eerste tien minuten kwam de klad in het spel van Harkemase Boys. Jurian van den Brink was vaak gevaarlijk aan de rechterkant, maar het duurde even voordat WHC daar echt van kon profiteren. De eerste grote kans voor WHC kwam na ongeveer een kwartier spelen. Bij Harkemase Boys ging veel mis in de opbouw, waarna Özhan Kardag de openingstreffer op zijn slof had. 
De topschutter van WHC wist de kans niet te benutten.
Even later lukte hem dat wel. Na een klein halfuur spelen kon Kardag vogelvrij de 1-0 achter Jacob de Vries koppen. Harkemase Boys was nog niet wakker. Vijf minuten later legde rechtsbuiten Jurian van den Brink de bal goed af op rechtsback Dennis van der Wal. Die gaf voor en Kardag tikte eenvoudig de 2-0 binnen. Protesten bij Harkemase Boys voor buitenspel, maar die protesten werden niet gehonoreerd.

De laatste grote kans van de eerste helft was weer voor Harkemase Boys. Niet geheel onlogisch kwam die uit een stilstaande situatie. Een vrije trap van Harvey Bischop leek langs alles en iedereen te gaan, alleen Robin Huisman de Jong kon bij de tweede paal bij de bal. Zijn inzet werd van dichtbij knap gekeerd door de goed keepende Koornberg.

Na rust twee invallers bij Harkemase Boys: Bas Hooiveld en Jordy van Wijk. Heine Uuldriks en Raymond Bolt kwam niet terug. Bolt moest naar de dokter om een wond aan de bovenkant van zijn voet te laten hechten. Met Hooiveld en Van Wijk op het middenveld schoof Klaas Schotanus meer naar voren. Hij zou kansen krijgen in de tweede helft, maar de eerste grote kans was opnieuw voor Özhan Kardag. Aanvoerder Adi Draganovic stuurde Pernelly Biya weg aan de rechterkant. Zijn voorzet net te scherp voor Kardag om de 3-0 binnen te tikken en de wedstrijd te beslissen.

Harkemase Boys leefde nog en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste kans voor Harkemase Boys na rust was voor Schotanus. Age Hains Boersma legde de bal knap klaar voor de aanvoerder van Harkemase Boys, maar hij schoot de bal op doelman Koornberg. Een klein halfuur voor tijd had Boersma zelf een grote kans. Paniek in het drukke strafschopgebied van WHC en Boersma aan de bal. Hij kon zelf schieten, maar koos ervoor om af te leggen. Daarmee was de kans verkeken.

Een kwartier voor tijd was er toch de 2-1. Een corner vanaf de linkerkant werd twee keer goed doorgekopt waarna Jordy van Wijk van dichtbij de 2-1 tegen de touwen kopte. Harkemase Boys gooide er strijd in, waardoor er kansen kwamen en WHC onder druk werd gezet. WHC kwam er alleen nog uit via counters, maar die werden niet goed uitgespeeld. Daardoor hield de druk van Harkemase Boys aan. De afvallende ballen waren nu steeds voor de Boys, de vleugels werden gezocht en iedereen deed een stapje extra. De grootste kans op de gelijkmaker kwam in blessuretijd. Johnsen Bacuna zette goed door over de rechterflank, hij legde de bal terug op Klaas Schotanus, maar vanaf de strafschopstip schoot hij te slap in, waardoor Koornberg – opnieuw – redding kon brengen.

In de 95e minuut kreeg WHC’er Jesper Beunk nog een rode kaart, maar dat was te laat voor Harkemase Boys om nog van te profiteren. De Boys gingen met 2-1 onderuit in Wezep.

De ranglijst

Met een overwinning had Harkemase Boys goede zaken gedaan en had het mooi mee blijven doen in de subtop. Nu is Harkemase Boys weer teruggezakt naar het rechterrijtje. Veel ploegen staan nog dicht bij elkaar. Met een goede reeks komt Harkemase Boys wel weer in de subtop, maar ook de ploegen onderin roeren zich.

Volgende week

Op zaterdag 16 maart staat de Friese derby op het programma. Harkemase Boys ontvangt dan koploper ONS Sneek op sportpark De Bosk. De 71e ontmoeting tussen beide ploegen begint om 18.00 uur.

Scoreverloop

27. Özhan Kardag 1-0, 32. Özhan Kardag 2-0, 74. Jordy van Wijk 2-1

Opstelling WHC: Frans Koornberg, Dennis van der Wal, Adi Draganovic, Jesper Beunk, Marc van de Vegte, Sander Bolt, Roan Admiraal, Jurian van den Brink, Ibrahim Tuncer (75/Roel Wolff), Özhan Kardag, Pernelly Biya

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Arjen Bergsma (85/Roel van der Meulen), Robin Huisman de Jong, Reinder Slager, Jelmer Slager, Klaas Schotanus, Raymond Bolt (46/Jordy van Wijk), Johnsen Bacuna, Harvey Bischop, Age Hains Boersma, Heine Uuldriks (46/Bas Hooiveld)

Door: Sybrand Grasdijk


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter